Jalkapallon Englannin Valioliiga

Brighton – Stoke City, klo 22:00.

Pelivalinta: Molemmat joukkueet tekevät maalin

Kerroin: 2.10 @ComeOn

Panossuositus: 8/10

Valioliigassa neppaillaan tänään maanantaina totutusti viikonlopun jälkeinen kierroksen päätösottelu, joka käydään sarjanousija Brightonin ja Stoken välillä.

Nousijajoukkue Brightonin alkukautta voidaan pitää onnistuneena. ”Lokeilla” on 11 ottelun jälkeen saldona 4-3-4, maalisuhde 11:11 ja sarjapisteitä 15 joilla irtoaa tällä hetkellä sarjataulukosta sija 9. Tällä erää meneillään on neljän ottelun tappioton putki, 1-1-kotitasurit Evertonia ja Southamptonia vastaan ja vierasvoitot West Hamista ja Swanseasta.

Lokkien tehomiehinä ovat häärineet hyökkäyspään kaksikko Glenn Murray (4 maalia) ja Pascal Gross (2 maalia + 5 syöttöä).

Vierailija Stoke löytyy sarjataulukosta sijalta 15. Saldona 3-3-5 ja näin ollen pisteitä on kertynyt tilille 12. Tehtyjä maaleja on tällä erää 13 ja päästettyjä 22, joista tosin 7 kappaletta tuli lokakuun puolivälissä ottelussa Manchester Cityä vastaan, jonka Stoke hävisi peräti numeroin 7-2.

Stokelta löytyy joukkueestaan muutamia hyvinkin nimekkäitä pelimiehiä jotka kyllä pystyvät omalla osaamisellaan näitä pelejä ratkomaan. Vanha kunnon Peter Crouch (3 maalia) on erikoistilanteissa alati vaarallinen loistavan pääpelinsä ansiosta. Myös viime otteluissa yksinäisenä kärkenä viilettänyt Maxim Choupo-Moting on sellainen kaveri jonka kanssa Lokki-pakit saavat olla tarkkana. Keskikentältä löytyy toki myös hyvin peliä pyörittävä kaksikko Xherdan Shaqiri (2 maalia + 4 syöttöä) ja Joe Allen.

Omat huolensa vierasleiriin tuovat joukkueen ykkösvahti Jack Butlandin sormivamma joka pitää miehen ainakin tästä ottelusta sivusta. Näin ollen Stoken maalilla nähtäneen tänään 34-vuotias Lee Grant joka ei tämän kauden aikana ole vielä Valioliigassa päässyt torjumaan.

Brighton on kotikentällään pelannut 5 ottelua ja jäänyt maaleitta ainoastaan sarja-avauksessa Manchester Cityä vastaan. Lokkilauma tulee onnistumaan myös tänään, mutta näkisin että myös Stokella on odotuksia paremmat saumat maalintekoon. Poimitaan tästä reilu kakkosen kerroin parempaan talteen.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *