Jalkapallon Suomen Cup

HIFK – FC KTP, Talin halli, klo 19:00.

Pelivalinta: KTP +0.5 (Aasialaiset linjat)

Kerroin: 2.33 @

Kotoisessa jalkapallon Suomen Cupissa pelaillaan jälleen tulevana viikonloppuna. HIFK:lla ja KTP:llä on molemmilla takana kaksi ottelua, HIFK:n saldo näistä on 1-1 -tasapeli Gnistania vastaan ja vieraista PEPO:a vastaan haettu 1-4 -voitto. Kotkalaisen KTP:n saldona on pirteän esityksen jälkeen FC Hongalle kärsitty 1-0 -vierastappio, sekä Arto Tolsa Areenalla -10 asteen pakkaslukemissa otettu 2-0 kotivoitto Kakkoseen pudonneesta Gnistanista.

KTP:n joukkue on kokenut suuria muutoksia viime kauden jäljiltä valmennusta myöten. Jallu Rantanen sai siirtyä nousukarsintapettymyksen jälkeen syrjään ja hänen paikkansa päävalmentajan roolissa otti joukkueen taustavoimissa useamman vuoden ajan toiminut Jari-Pekka Gummerus. Hänen avukseen kakkosvalmentajaksi nostettiin junioripuolen talenttivalmentajan pestiäkin hoitava Ossi Virta.

Pelaajapuolella on myös vaihtuvuutta esiintynyt. Hyökkäyspäähän on hankittu Legirus Interissä viime kaudella Kakkosen maalikuninkuuden voittanut todella lupaava Aleksi Pahkasalo, joka onkin ehtinyt väläytellä taitojaan jo käydyissä harjoituspeleissä ja Gnistania vastaan käydyssä Cupin koitoksessa. Toisena hyökkäyspään vahvistuksena Kotkaan hankittiin viime kaudella FC Hongasta kesken kauden Gnistaniin siirtynyt isokokoinen brassikärki Jean Carlo Generoso Da Silva. Keskikentälle KTP hankki AC Oulussa viime kaudella pelanneen Matias Lindforsin ja laitapuolustusta on vahvistettu Samuel Mahlamäellä. Muutaman kauden jo yhdessä pelannut topparipari Sebastian DolivoTopi Pasi on saatu säilytettyä ennallaan ja viime kaudella kotkalaisyleisöä ihastuttanut laitapuolustaja Manel Gasparin päätti jatkaa Kotkassa myös tulevalla kaudella. Kotkalaisille tuttu pelimies Ville Oksanen teki myös paluun vihreävalkoisiin, kokenut Oksanen tuo vahvistusta keskikentälle/laitapelaamiseen. Tällä erää KTP etsii ensisijaisesti selkeää ykkösmaalivahtia joukkueeseen.

HIFK:n tilanteesta sanottakoon sen verran että joukkue on vielä aikalailla rakennusvaiheessa ja vahvistuksia etsitään jokaiselle pelipaikalle. Nuoriso on saanut mukavasti vastuuta aiemmissa Cupin peleissä ja etenkin nimet Tuukka Kurki ja Antti Ulmanen ovat esiintyneet vahvasti. Tähän asti suurimpana vahvistuksena voidaan kaiketi pitää Gnistanista HIFK:n väreihin siirtynyttä Reza Heidaria.

Loukkaantumistilanteista ja poissaoloista mainittakoon että HIFK:n riveistä sivussa ovat varmuudella Pauli Kuusijärvi, Nikolas Saira ja Tommi Vesala. Esa Terävän, Jukka Halmeen ja Tuomas Mustosen pelikunto selviää ottelun alla.

KTP:n riveistä sivussa ovat työesteiden vuoksi Ville Oksanen ja alaraajavammaa poteva Onur Celik. Sen sijaan viime kauden päätöspuolella pitkään nivusvaivojen takia sivussa ollut tehohyökkääjä Aleksi Tarvonen on mukana kotkalaisten kokoonpanossa.

Kokoonpanot:

KTP: Piirainen (MV), Särkkä (MV), Manel, Mahlamäki, Kolsi, Pasi, Dolivo, Paavola, Tarvonen, Eerola, Lindfors, Liljasto, Lassila, Pahkasalo, Silva

HIFK: Ei tiedossa

Näissä Suomen Cupin peleissä ovat yllätysmahdollisuudet aina normaalia sarjaottelua suuremmat, sillä otteluja pelataan talvisissa olosuhteissa ja halleissa jotka omalta osaltaan vaikuttavat peliin. Nyt mielestäni tilanne on kuitenkin se, että kertoimenlaskijat luottavat tässä kohtaa liiaksi joukkueiden välisiin aiempiin kohtaamisiin, joissa HIFK on ollut toki niskan päällä. KTP:n paketti näyttää tällä hetkellä valmiimmalta ja uskon että Kotkaan lähtee matsin jälkeen vietäviksi vähintäänkin yksi piste, eikä täyttä pistepottiakaan voisi jymy-yllätykseksi kutsua.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *