KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Miesten takaa-ajo 15km (V)

Maastohiihdon maailmancupissa vedetään tämän kauden osalta viimeisiään, kun Falunin takaa-ajo päättää murtomaahiihtosirkuksen. Miesten puolella kokonaiscupin voitto päätynee Norjan Johannes Klaebolle, joka vei nimiinsä myös sprintticupin. Tämän päiväiseen 15 kilometrin rypistykseen Alexander Bolshunov lähtee ylhäisessä yksinäisyydessään ennen seuraavia lähtijöitä. Bolshunovin takana käydään todella tiukka taistelu muista sijoista, sillä peräti 29 miestä lähtee minuutin sisällä toisistaan. Tässä joukossa ovat myös Suomen Ristomatti Hakola sekä Iivo Niskanen.

H2H Holund – Rickardsson

Norjan Hans Christer Holund on hiihtänyt upean kauden josta kruununa skiathlonin olympiapronssi. Maailmancupissa Holund löytyy sijalta seitsemän, joka ilman suurta notkahdusta jää myös miehen loppusijoituksesti. Sen sijaan ”distanssicupissa” (normaalimatkat) norjalaisella on vielä kaikki mahdollisuudet kolmen parhaan joukkoon. Holund on ennen tämän päiväistä takaa-ajoa neljäntenä, ainoastaan 26 pistettä kolmantena olevaa ranskan Manificata perässä. Holund on ollut myös yksi kauden tasaisimmista suorittajista ja kympin joukkoon mies on kiilannut itsensä talven aikana peräti 11 kertaa.

Ruotsin kokeneen Daniel Rickardssonin kausi on ollut nousujohteinen, joskin uransa ehtoopuolella olevan hiihtäjän vauhti ei aivan kärkeen enää tahdo riittää. Ruotsalaisen kauden paras henkilökohtainen sijoitus on Val di Fiemmen perinteisen 15 kilometrin kuudes sija. Rickardsson on selvästi parempi perinteisellä tyylillä ja talven paras sijoitus vapaalla on Holmenkollenin viidenkympin 11. Ruotsalainen on myös parempi juuri pidemmillä matkoilla, ja 15 kilometriä on dieselmäiselle hiihtäjälle auttamatta liian lyhyt.

Markkina on reagoinut turhan vahvasti Rickardssonin hyvään hiihtoon Holmenkollenilla viikko sitten, sillä viisikymppiä sopii ruotsalaiselle hyvin myös vaparilla. Kun on hiihdetty vapaalla hiihtotyylillä ”normaalijamatkoja” kuten 15 kilometriä, on Rickardssonin paras sijoitus tältä kaudelta Toblachin 19 tila. Miehet lähtevät molemmat samassa isossa ryhmässä joka vetänee letkajenkkaa lähestulkoon koko matkan. Holund tunnetusti tekee omat ratkaisunsa hyvissä ajoin ennen loppusuoraa eikä Rickardsson lukeudu hiihtäjiin, jotka tässä vaiheessa norjalaisen perässä pysyisi. Holund on pariin noin 64% suosikki, joten in huipputarjous poimitaan välittömästi peleihin mukaan.

 

Pelivalinta

Hiihdon MC Falun:

Miesten takaa-ajo 15km (V)

H2H Holund-Rickardsson

Holund @1,67 Panos 9/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *