Naisten sprintti (v) 16.3

Maastohiihdon maailmancupin huipennus alkaa huomenna Falunissa vapaan tyylin sprinteillä. Lauantaina on luvassa perinteisen yhteislähdöt ja sunnuntaina ”minitourin” huipentava vapaan takaa-ajo. Suomalaisittain katseet kiinnittyvät jälleen Krista Pärmäkoskeen, joka taistelee vielä teoreettisesti maailmancupin kolmannesta tilasta. Sprintticupin voitto matkaa jälleen Norjaan kun Maiken Caspersen Fallan ainoa uhkaaja Stina Nilsson on huomisesta kilpailusta poissa sairastumisen vuoksi.

H2H Östberg – Weng

Ingvild Flugstad Östberg löytyy ennen Falunin urakkaa maailmancupin kokonaiskisan sijalta kaksi ja sprintticupissa irtoaa 11. tila. Norjalainen nappasi aiemmin kaudella Tour de Skiltä kakkospaikan, mutta tämä maksoi jälleen kerran huippumenestyksen olympialaisissa. Östberg hiipui pahasti tourin jälkeen ja Koreasta kotiintuomisina oli viestin kultamitali sekä neljäs tila kolmeltakympiltä. Aiemmin sprintterinä tunnettu Östberg on kehittynyt selvästi normaalimatkoilla ja sprinttisijoitukset ovat parin viime kauden aikana olleet laskusuunnassa. Tänä talvena norjalainen on kiilannut itsensä sprinttifinaaliin kaksi kertaa.

Heidi Wengin tarina tältä talvelta on hyvin samanlainen kuin maannaisellaan, joskin vielä astetta murheellisempi. Tourilta irtosi suvereeni voitto mutta tämän jälkeen on ollut hiljaista, todella hiljaista. Val di Fiemmen loppunousun jälkeen Weng on yltänyt maailmancupissa (+ olympialaiset) kympin joukkoon ainoastaan seitsemän kertaa jota voidaan pitää jo pienenä katastrofina. Kaikesta huolimatta nainen johtaa maailmancupia suhkot reilulla erolla ennen toisena olevaa Östbergiä.

Molempien norjalaisten kausi on ollut Tour de skin jälkeen mollivoittoinen, mutta viimeaikaisten suoritusten perusteella ainakin Östberg on nousemassa takaisin elävienkirjoihin. Weng ei todellakaan ole mikään sprinttitykki ja tänäpäivänä naiselle tekee tiukkaa päästä edes aika-ajosta jatkoon. Östberg on pariin selvä suosikki ja tältä voidaan odottaa huomennakin vähintään välieräpaikkaa. Mikäli Weng selvittää karsinnan tulee matka mitä todennäköisemmin jälleen tyssäämään ensimmäiseen erähiihtoon. Kansainvälinen markkina on selvästi paremmin hajulla voimasuhteista, joten pelit isketään kiinni kotimaisen Veikkauksen kärkikertoimeen!

 

Pelivalinta

Hiihdon MC Falun:

Naisten sprintti (v)

H2H Östberg-Weng

Östberg @1,65 Veikkaus

Panos 6/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *