Naisten sprintti (P)

Maastohiihdon maailmancupissa on ehditty vetää kaksi päivää henkeä ja taas mennään. Tänään kilpaillaan Drammenissa naisten sekä miesten perinteisen tyylin sprinteillä. Suomalaisittain suurimmat odotukset ovat Krista Pärmäkosken harteilla, joka viime vuonna nappasi kakkostilan samaisessa kilpailussa. Karsintahiihdot naisten osalta käyntiin klo 14.00.

H2H Falla – Nilsson

Sprintticupin kokonaiskisan voitto ratkaistaan jälleen Norjan Maiken Caspersen Fallan sekä Ruotsin Stina Nilssonin kesken. Ennen tämänpäiväistä Falla on kärjessä 28 pistettä edellä ruotsalaista. Olympialaisista Fallalla oli kotiintuomisina sprintin hopea- sekä parisprintin pronssimitali. Norjalainen on tämän talven sprinttikilpailuissa Rukan avausta lukuunottamatta ollut jokaisella kerralla kolmen parhaan joukossa ja voittoa nainen on juhlinut kahdesti, joista viimeisin irtosi juuri viime viikonloppuna Lahdessa.

Stina Nilssonin kausi on jälleen ollut upea ja kauden päätavoite olympialaisissa toteutui, kun ruotsalainen otti suvereenin olympiakullan sprintissä. Nilsson juhli Koreassa myös olympiahopeaa viestissä sekä parisprintissä, lisäksi nainen nappasi -pronssia päätöspäivänä 30 kilometriltä. Maailmancupissa Stinalla on tänä talvena kolme sprinttivoittoa ja jokaissa sprinttikilapilussa on irronnut vähintäänkin finaalipaikka.

Drammenin sprinttikilpailu hiihdetään keskellä kaupunkia tehdyllä, hyvin loivapiirteisellä radalla. Miesten kilpailussa voidaan nähdä taktikointia ja moni hiihtää varmasti ilman pitoja tasatyöntäen, mutta naisissa tuskin tasatuuppaajia nähdään. Nilsson on kisaan ennakkosuosikki sillä Fallan perinteisen meno ei ole ollut aivan uomissaan ja suurimman haasteen ruotsalaiselle voikin antaa suomen Pärmäkoski. Rata suosii Falla-Nilsson matchupissa erityisesti Nilssonia, joka on Fallaa paria pykälää voimakkaampi ja vahvempi hiihtäjä. Nilsson voitti Drammenissa myös viime vuonna Fallan jäädessä karsintahiihtoon ollen 31. Kansainvälisten bookkereiden kertoimet Nilssonille liikkuvat 1,65 tietämillä, mutta Veikkauksen tarjoillessa tähän markkinatoppia, napataan kohde sieltä keskiviikon peleihin mukaan!

 

Pelivalinta

Hiihdon MC: Drammen

Naisten sprintti (P)

H2H Falla-Nilsson

Nilsson @1,75 Veikkaus

Panos 7/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *