Hiihdon MC Toblach:, Miesten takaa-ajo 15km (P)

Toblachissa kisailtiin lauantaina väliaikalähdöt vapaalla hiihtotavalla. Sunnuntaina luvassa on 15km takaa-ajo perinteisellä johon lähdetään lauantain tuloksien perusteella. Ensimmäisenä ladulle säntää Norjan Krueger. Sinivalkoista väriä edustaa etunenässä Matti Heikkinen joka starttaa ladulle kahdeksantena, 28s norjalaisen jälkeen.

H2H Poltoranin – Cologna

Ukrainalainen Poltoranin sivakoi selvästi heikommalla tyylillään vapaan kisassa sijalle 14. jääden kärkeen 49 sekuntia. Huomenna mies pääsee irti pravuurimatkallaan ja odotankin mieheltä vahvaa nousua aina kärki kymmenikköön asti. Poltoranin on kiistatta yksi maailman parhaista perinteisen hiihtäjistä ja ukrainalainen onkin napsinut lukuisia podium sijoituksia maailmancupissa juuri perinteisellä tyylillä. Rukalla mies sijoittui perinteisen kisassa hienosti viidenneksi voittaen Colognaa peräti 52 sekuntia. Polto jätti viime viikon Davosin kilpailut väliin joten paukut on ladattu Toblachiin ja etenkin huomiseen perinteisen kilpailuun.

Ei ole kauaa aikaa kun sveitsiläinen Cologna hallitsi miesten maastohiihtoa mutta vähitellen nuo ajat ovat ajamassa meistä ohi. Colognan alkukausi on ollut vaihteleva ja varsinkin miehen iskukyky perinteisellä tyylillä on ns kirjoittamaton kortti. Kauden avauksessa Jällivaarassa Dario oli 15km perinteisen kisassa kuudes mutta Rukalla kyyti oli kylmää ja sveitsiläinen oli maailmancupavauksessa samaisella matkalla vasta 29. Kysymyksiä herättää myös se että peruspäivänä Colognan olisi pitänyt pystyä jättämään virkaveli Poltoraninia vapaan kisassa mutta nyt miehet hiihtivät toisistaan vain kahden sekunnin sisään.

Kotimainen Veikkaus tarjoaa Poltoraninille kerrointa 1,75 joka on muihin bookkereihin nähden kovaa valuuttaa, sillä esimerkiksi tarjoaa Polton pariksi venäläistä Bessmerthnykiä ja tämän voitosta ukrainalainen saa kerrointa (vain) 1,66. Itse pidän Bessmerhnykiä pykälää kovempana perinteisen hiihtäjänä kuin Colognaa joten Veikkauksen tarjoama kohde on oiva valinta muuten niukkakohteiseen maastohiihtopäivään!

 

Pelivalinta

Maastohiihdon MC Toblach: Miesten takaa-ajo 15km P

H2H Poltoranin-Cologna

Poltoranin @1,75 Veikkaus

Panos 8/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *