Hiihdon MC Toblach: Naisten 10km (V)

Maastohiihdon maailmancup siirtyy Davosista Italian Toblachiin jossa kisoja jatketaan lauantaina vapaan väliaikalähdöillä (miehet 15km ja naiset 10km). Näiden tuloksien perusteella käydään sunnuntaina takaa-ajokilpailu perinteisellä tyylillä. Davosin tapaan Toblach sijaitsee korkealla 1 256m merenpinnan yläpuolella joten olosuhteet säilyvät lähes viime viikonlopun kaltaisina.

H2H Jacobsen – Bjornsen

Norjan kokenut Astrid Jacobsen aloitti kautensa Beitostölenissä mukavasti ollen 10km vapaan kisassa viides. Rukalle Jacobsen ei osallistunut (?) mutta kävi samaan aikaan hakemassa voiton norjan kansallisista kisoista Gaalasta. Lillehammerin viikonlopusta käteen jäi perinteisen sprintin 20 sija ja skiathlonin 12 tila. Norjalainen on aina osannut sijoittaa huippukuntonsa oikeaan paikkaan ja olympialaiset pyörivät varmasti mielessä. Nousukunnosta saatiin osviittaa viime viikonloppuna Davosissa jossa Jacobsen sijoittui kympin vapaalla kymmenenneksi. Huomioitavaa oli naisen todella kova viimeinen 5km jonka aikana sijoitus parantui peräti 9 pykälää ja maaliintullessa näytti siltä että voimia olisi ollut vieläkin kovempaan puristukseen.

Yhdysvaltojen Bjornsen on tehnyt suurimmat urotekonsa sprinteissä sekä lyhyemmillä (5km) matkoilla. Nainen on ollut kelpo vireessä heti alkutalvesta josta kertoo sprintticupin neljäs ja kokonaismaailmancupin yhdeksäs tila. Viikko sitten Davosissa jenkki paineli kympin vapaalla sijalle 12 jääden Jacobsenille reilut seitsemän sekuntia.

Jacobsen on asetettu pariin luonnollisesti suosikiksi mutta kerroin on jäänyt aavistuksen korkealle. Norjalainen viihtyy vapaalla ja kuuluu hyvänä päivänä aivan maailman top 5 hiihtäjiin ja viime talvena nainen nappasi kaksi henkilökohtaista mitalia Lahden MM-kisoista. Bjornsen on esiintynyt alkutalvesta hyvin mutta distanssimatkoilla tulostaso ei tahdo riittää. Davosissa ilmassa oli pientä hyytymistä ja Jacobsen pöllyttikin usalaista viimeisellä vitosella peräti 22 sekuntia. Uskon että norjalainen haluaa varmistaa olympiapaikkansa ajoissa ja mikäli nainen uskaltaa aloittaa huomisessa kisassa pykälän viime viikkoista kovempaa on hän varteenotettava vaihtoehto jopa kolmen parhaan joukkoon ( @8 ). Me lähdemme kuitenkin liikkeelle siitä että Jacobsen voittaa Bjornsenin joka kelpaa peleihin noin 60% arviota vastaan!

 

Pelivalinta

Hiihdon MC Toblach: Naisten 10km (v)

H2H Jacobsen-Bjornsen

Jacobsen @1,72

Panos 7/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *