Salibandyliiga 2.3

KooVee – Welhot

Illan toinen salibandyvihje isketään huipputärkeään häntäpään kamppailuun, kun Tampereen KooVee isännöi Kuopion Welhoja. Ottelu käyntiin AutoCenter Areenalla klo 19.00.

KooVee pitää otteluun lähdettäessä sarjan toiseksi viimeistä paikkaa, kun ainoastaan Salba on sen takana. Tamperelaiset ovat tiukassa paikassa sillä mikäli se tänään häviää, joutuu se pelaamaan keväällä sarjapaikastaan karsintapelissä. Voitolla joukkue taas pitäisi toiveita suorasta säilymisestä elossa. KooVee on pystynyt haastajan roolissa kiusaamaan suurempiaan, mutta ns. ”päävastusjiltaan” se ei ole liiemmin pisteitä ottanut. Joukkue on pitkälti ykkös hyökkäyskolmikkonsa varassa, sillä kolmikko Salomaa, Koljonen, Reunamäki on vastannut noin 60% joukkueen maaleista. Kolmikon lisäksi Samuli Segerman sekä Tuomas Aho ovat pystyneet tekemään jonkin sortin tulosta mutta näiden jälkeen on todella hiljaista. Maalilla Arvid Vonk on pystynyt pitämään jotenkin tasonsa joskaan puolustukselta ei liiemmin apuja ole tullut.

Liigadebytantti Welhojan oltiin jo ennen kautta lähettämässä takaisin Divariin sarjaporrasta alemmas, mutta vahvan syyskauden turvin kuopiolaiset ovat tiukasti kiinni suorassa säilymisessä, tosin karsijanpaikalle matkaa on ainoastaan kaksi pistettä. Welhojen kevät on ollut mollivoittoinen eikä voittoja ole yhdeksästä pelistä kuin kolme kappaletta. Viimeisin tuli viikko takaperin ”neljän pisteen pelissä” Salbaa vastaan luvuin 3-6. Keskiviikkona joukkue päätti runkosarjan kotiotteluiden osalta kun Happee ryöpytti sitä Kuopiohallissa 4-10 lukemin. Welhojen pelillisenä johtajana kentällä esiintyy Iiro Lankinen, joka on mättänyt puolustajan paikalta kovat 37 tehopistettä (19+15). Torjuntavastuuta lähes koko kauden kantanut Petri Lech aloittaa maalinsuulla tänäänkin.

KooVee ei ole onnistunut koko kautena voittamaan kotonaan kuin yhden ottelun. Welhot taas ei ole vieraissa juhlinut täyttä pistepottia kuin kaksi kertaa joten kotiedun arvioiminen on melko kinkkistä. Welhot puolusti Salbaa vastaan todella hyvin ja mikäli se taistelee tänään samalla ilmeellä on se hyvin lähellä voittoa. KooVee on aivan liikaa ykköskenttänsä varassa ja hyvin puolustava Welhoryhmä sammuttaa melko nopeasti Koljosen ja kumppanien peli-ilon. Näin suurten panosten pelissä tuskin maaleilla tullaan mässäilemään joten undereiden korkeat kertoimet herättävät hieman ihmetystä. Alle 11,5 maaliin päädytään noin 57% arviolla joten in lähes kakkosen kerroin kelpaa helposti peleihin. Arvioissamme myös Welhoja on aliarvoitu jälleen kerran ja paras value löytyy vieraiden +1,5 maalin tasoituksesta, jossa maalin tappiollakin päästään lunastamaan.

Pelivalinnat

Salibandyliiga 2.3

KooVee-Welhot

Welhot +1,5 @1,82 Panos 6/10

Alle 11,5 maalia @1,90 Panos 7/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *