KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyliiga 16.9

LASB – TPS

Kotimainen salibandykausi aloitetaan tänä vuonna Lahdessa, kun kauden ensimmäisessä ottelussa Lasb isännöi Suurhallissa Turun Palloseuraa. Ottelu käyntiin klo 16!

Nuorella ja taitavalla Lasbilla on potentiaalia iskeä tulevalla kaudella jopa aina pudotuspeleihin. Teemu Variksen luotsaama lahtelaisryhmä pelaa maltillista ja hyvin kurinalaista salibandya. Joukkueesta löytyy kourallinen nuorten maailmanmestareita ja taitoa, etenkin hyökkäyspäässä on kiitettävästi. Lasbin sentteriosasto on timanttisen kova Tuure Ailion ja Perttu Koljosen johdolla eikä kärkikenttien laituritkaan Rasmus Kainulaisen johdolla kalpene muille. Ongelmat ovat lahtelaisilla selkeästi omassa päässä, sillä pakisto on yksi liigan heikoimpia. Kaapo Kettuselta vaaditaan maalilla viime kauden kaltaisia huippuotteita, mikäli Lasb mielii menestyä.

TPS vahvistui kesällä ja on kauteen lähdettäessä papereissamme jopa Classicin ykköshaastaja. Maajoukkuehyökkääjä Miko Kailiala tuo viime kausien tehottomaan hyökkäykseen rutkasti ratkaisuvoimaa ja Teemu Aaltosen paluu kentälle pitkän loukkaantumisen jälkeen on Tepsille erinomainen asia. Palloseura on yksi liigan parhaista joukkueista omalla kenttäpuoliskollaan ja pakiston tukipilareina toimii vahvat Lauri Stenfors sekä Olli Laine. Alakerrasta löytyy myös pallollista osaamista Juuso Alinin ja Niklas Niirasen muodossa. Vankan puolustuksen takana torjuva Pyry Luukkonen on ehdottomasti yksi sarjan parhaista veskareista, joten Jukka Ruotsalaisen joukkueella on pullat varsin hyvin uunissa.

Lasb on historian valossa ollut turkulaisille mieluinen vastus sillä Tps on joukkueiden neljästä kohtaamisesta poistunut voittajana kentältä yhtämonta kertaa. Harjoituskaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa, joista ensimmäinen päättyi Turussa kotijoukkueen 4-3 voittoon, mutta Lasb otti revanssin Lahdessa luvuin 3-1. Tps on ansaitusti asetettu suosikiksi otteluun, mutta yli 58% vierassuosikki se ei kuitenkaan ole. Lasb on edennyt harjoitusotteluissa nousujohteisesti ja sillä on kaikki mahdollisuudet horjuttaa turkulaisia, eikä kotivoittokaan olisi mikään suuri yllätys. Tps on vuosien saatossa takkuillut avausotteluidensa kanssa, sillä palloseura on hävinnyt avausottelunsa peräti neljällä viimeisellä kaudella. Kahden hyvin organisoidun joukkueen kohtaamisesta on turha odottaa mitään maalijuhlaa ja avauspelin varovaisuus huomioon ottaen alle 10,5 maalin jäädään arvioissamme noin 62 kertaa sadasta. Pienten marginaalien pelissä myös kotijoukkueen 1,5 maalin tasoitus kelpaa peleihin noin 57% arviota vastaan.

 

Pelivalinnat

Salibandyliiga 16.9

LASB-TPS

LASB +1,5 @1,82 panos 4/10

alle 10,5 maalia @1,80 panos 6/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!