Miesten sprintti (V) 13.1

Tour de ski on saatu taputeltua ja maailmancupsirkus siirtyy Saksan Dresdeniin jossa edessä on sprinttiviikonlppu kun ensin lauantaina hiihdetään henkilökohtaiset- ja sunnuntaina parisprintti. Oman mausteensa soppaan tuo samaan aikaan järjestettävät Suomen SM-hiihdot ja Norjan mestaruuskilpailut joten tukku isoja nimiä on poissa. Suursuosikki kisaan on Norjan Johannes Klaebo joka vei torstaina Norjan sprinttimestaruuden täysin näytöstyyliin.

H2H Jönsson – Jay

Ruotsin Emil Jönsson on sairastellut viimeaikoina eikä tuloksetkaan ole missään nimessä olleet hyviä. Sprintin arvokisamitalisti on hiihtänyt tällä kaudella mailmancupissa vain kaksi kertaa kun Lillehammerissa irtosi sija 21. ja Davosissa vauhti ei riittänyt aika-ajoa pidemmälle miehen ollessa lopputuloksissa vasta 32. Suuria kysymysmerkkejä herättää myös Jönssonin viimeviikkoinen visiitti Scandinaviacupissa Piteåssa. Siellä mies jäi tylysti ulos sprintin erävaiheista jonka jälkeen media hyökkäsi kimppuun. Jönssonin olympiakisojen kannalta Dresdenin kilpailut ovat iso näytönpaikka mutta onko mies missä kunnossa?

Ranska Renaud Jay on puhdas sprintteri ja on sitä juuri vapaalla hiihtotavalla. Perinteisellä miehen otteet eivät ole kovinkaan kummoisia mutta vaparilla mies äityy kovaan vauhtiin. Jay oli Davosin sprintissä (v) hienosti 8. jäädän finaalista ulos aikavertailun kautta.

Papreissamme Jay on hieman tasabookkia suurempi suosikki. Jönssonin kunto on aivan täysi kysymysmerkki ja mikäli meno on samanlaista kuin viikko sitten, ei miehellä ole mitään asiaa erävaiheisiin. Ranskan Jay on hyvä vapaalla hiihtotavalla ja mies on pysynyt terveenä. Ranskalaisen finaalipaikka ei olisi edes suuriyllätys allekirjoittaneelle.

 logo

H2H Peterson-Retivykh

Jönssonin maanmies Teodor Peterson hakee viikonlopulta myös lippua Olympialaisiin. Petersonin alkukausi ei ole ollut aivan odotetun vahva mutta ruotsalaisilla on tapana parantaa kauden edetessä. Davosissa Peterson oli hyvässä vauhdissa menossa leikiten omasta alkuerästä jatkoon mutta sotkeutui omiin jalkoihinsa ennen loppusuoraa. Lopputuloksissa mies oli 26. mutta vauhti ja kunto olisivat riittäneet aina finaaliin asti. Ruotsalainen paineli viime viikonlopun Scandinaviacupissa sprintin kolmanneksi joten odotukset ovat varmasti suuret Dresdenin viikonloppuun.

Venäjän Retivykh osallistui Tour de skille ja hiihti sen aina maaliin asti ollen lopputuloksien 41. Suurimmat uroteot tourilla oli Lenzerheiden sprintin sija 22. joten kokonaisuutena miehen tour oli vaisu. Davosin sprintissä venäläinen ylsi hienosti finaaliin asti ollen lopputuloksissa kuudes. Muuten mies on nakuttanut sprinteissä tasaisesti sijoituksia 15-20 joukkoon.

Peterson on asetettu pariin suosikiksi mutta kertoimet ovat silti turhan korkealla. Ruotslainen on hyvässä kunnossa ja uskon että tänään se konkretisoituu myös tuloslistoille. Retivykh painoi Tourin loppuun asti joten reisi ei varmastikkaan ole vielä täysin herkkänä. Kaikenkaikkiaan Peterson on paria pykälää rutinoituneempi ja parempi menijä joten luotetaan hurriin!

 

Pelivalinnat

Maastohiihdon mc Dresden

Miesten sprintti (V)

H2H

Jönsson-Jay

Jay @1,85

Panos 5/10

H2H

Peterson-Retivykh

Peterson @1,75

Panos 5/10

 netticasino vedonlyönti

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *