Naisten 1okm (V)

Maastohiihdon maailmancupissa kisataan viimeistä kertaa ennen olympialaisia kun Seefeldissä on sunnuntaina luvassa vapaan hiihtotyylin yhteislähdöt (naiset 10km ja miehet 15km). Kilpailu on lähes kaikille kenraali ennen arvokisoja joten onnistuminen huomenna toisi tietyn mielenrauhan urheilijalle. Kilpailu on myös viimeinen paikka antaa näyttöjä valmennusjohdolle mikäli mielii kisakoneeseen mukaan.

H2H Haga – Stadlober

Norjan Haga on kisannut maltillisesti mutta aina viivalla ollessaan on nainen ollut kovassa iskussa ja varsinkin vapaalla tyylillä norjalainen kuuluu ehdottomasti maailman terävimpään kärkeen. Haga on myös äärimmäisen tasainen suorittaja eikä huonoja kisoja juurikaan tahdo tulla. Norjalainen on Rukan avaus sprinttiä lukuunottamatta yltänyt jokaisessa maailmancupin kisassa kuuden parahaan joukkoon ja palkintokorokkeella on tuuleteltu peräti neljä kertaa. Viimeksi numerolappu rinnassaan Haga hiihti Norjan mestaruuskisoissa joista kotiintuomisina oli kaksi pronssista mitalia (1okm V ja Skiathlon).

Itävaltalainen Stadlober on tänä talvena ottanut suuren harppauksen eteenpäin ja vakiinnuttanut paikkansa maailman kärjessä. Puhtaana normaalimatkojen hiihtäjänä tunnettu Stadlober oli Tour de Skillä hienosti viides ja maailmancupissakin tekeminen on ollut tasaisen vahvaa joskin kolmen parhaan joukkoon nainen ei ole yltänyt kuin kertaalleen. Viikko sitten Planicassa nainen oli kympin pertsalla komeasti neljäs ja on yksi varteenotettavista nimistä kärkikamppailuun myös huomennakin.

Kumpikaan naisista ei kisannut tänään sprintissä joten keskittyminen on ollut täysin huomisessa kilpailussa. Haga on ollut vakuuttava koko talven ja etenkin vapaalla norjalainen on tehnyt tuhoisaa jälkeä. Stadlober viihtyy paremmin väliaikalähdöissä sillä itävaltalaisen sprinttiominaisuudet ovat lähes olemattomat. Allekirjoittanut ei usko että kukaan pystyisi Hagaa huomenna matkavauhdilla pudottamaan, varsinkaan Stadlober. Haga on ansaitusti parin suosikki ja me luotamme että norjalaisen huima vire jatkuu!

 

Pelivalinta

Hiihdon MC Seefeld

Naisten 10km (v)

H2H Haga-Stadlober

Haga @1,65 Veikkaus

Panos 7/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *