KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyliiga playoffs 16.3

Nokian KrP – SPV

Kotimaisessa salibandyliigassa on polkaistu tosipelit käyntiin jo keskiviikkona ErVin ja Indiansin toimesta. Tänään oman puolivälieräsarjansa avaavat runkosarjan kakkonen Nokian KrP, joka saa vastaansa runkosarjassa sijalle seitsemän yltäneen SPV:n Seinäjoelta. Pallo keskelle ja ottelu käyntiin Raholassa klo 18.30.

Nokian KrP pelasi erinomaisen runkosarjan häviten varsinaisella peliajalla ainoastaan viisi kertaa. Nokialaiset näyttivät ettei viime kauden visiitti pudotuspeleissä ollut mikään satunnainen tähdenlento. Joukkueen ehdoton syömähammas on sen äärimmäisen tehokas ykkösviisikko, jossa runkosarjan pistepörssin ylivoimaisesti voittanut Henri Johansson (43+24) operoi yhdessä Jere Oksasen (21+16) ja Joni Henttosen (17+24) kanssa. Paljon vastuuta kantava tehonyrkki on saanut sopivaa taustatukea muunmuossa loistavan liigadebyyttikauden pelanneelta Valtteri Viitakoskelta (23+9). KrP:n suurimmat haasteet ja kysymysmerkit löytyvät puolustuspäästä sekä maalivahtiosastolta. Näätälauma päästi runkosarjassa pudotuspeleihin yltäneistä joukkueista toiseksi eniten maaleja (157) ja ainoastaan vastustaja SPV kaivoi palloa useammin omasta verkosta. Ykköstorjujan viittaa alkukaudesta kantanut Santtu Pohjonen on ollut jo tovin sivussa ja luukkuvahti Teemu Kortelainen on mahdollisuuden saadessaan pelannut hyvin, mutta ei silti lukeudu aivan sarjan eliittitorjujiin.

SPV on 2010-luvun menestykkäin seura salibandyliigassa, mutta kuluva kausi on ollut seinäjokilaisille hankalin miesmuistiin. Runkosarjassa joukkueen taso heilahteli todella paljon ja etenkin joukkueen puolustusta moni vastustaja piti täysin pilkkanaan. Jo pitkään joukkuetta luotsannut Tommy Koponen luottaa edelleenkin kokeneisiin vastuunkantajiin: Mikko Kohoseen sekä Sami Koskeen. Suurta läpimurtoa tällä kaudella tehnyt Valtteri Veikkola nakutteli runkosarjassa pakin paikalta kovat 36 (15+21) tehopistettä ja on kenties Speven tärkein yksittäinen pelaaja. Seinäjokilaisten suurin kysymysmerkki löytyy maalinsuulta, jossa Julius Kivimäki kantaa torjunta vastuun, ainakin ensimmäisessä ottelussa. Spv:n rosteri on jälleen kokenut kovia kun kärkinimistä Jari Hankkio sekä Jukka-Pekka Peltoarvo tippuivat jo kaudella loukkaantumisen takia pelistä pois. Myös joukkueen kapteeni Ville Kuusela kärsii pelikieltoa kaksi ensimmäistä peliä, joka heikentää huomattavasti Spv:n ykkösketjua etenkin puolustussuuntaan.

Otteluparista on odotettavissa todella tasaista eikä kuuluisa seiskapelikään yllättäisi. Kokemus kääntää vaakakuppia Spv:n suuntaan sillä joukkueella on todella kova venymiskyky ja KrP:tä enemmän kokemusta ns. ”isoista peleistä”. Toisaalta KrP on ollut vahva läpi kauden eikä suuria suvantovaiheita ole tullut. Runkosarjassa joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja kummassakin ottelussa voittaja selvisi vasta jatkoajan jälkeen KrP:n vietyä molemmat kamppailut nimiinsä. Nokia lähtee otteluun hieman kertoimiaan suurempana suosikkina ja arvioissamme ”näätälauma” nappaa ensimmäisen kiinnityksen välieräpaikkaan 59% todennäköisyydellä ja rajakerroin piirtyy näin 1,70 tietämille. Joukkueet olivat runkosarjassa todella runsasmaalisia, mutta on oletettavaa, että etenkin Spv lähtee otteluun todella maltillisella karvauksella ja myös avausottelun varovaisuus tulee näkymään etenkin ensimmäisessä erässä. Totals-linja on vedetty 12,5 maaliin, joka on playoffs-otteluksi todella korkea.

 

Pelivalinnat

Salibandyliiga pudotuspelit 16.3

Nokian KrP-SPV

Nokian KrP ml (lopullinen voitto) @1,76 Panos 7/10

Alle 12,5 maalia @1,72 Panos 7/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *