Miesten 15km (V) 16.2

Maastohiihtoa on jälleen luvassa huomenna kun miehet kisaavat 15km vapaalla hiihtotavalla, väliaikalähtönä. Kilpailu alkaa Suomen aikaa klo 8:00. Norjan Krueger vei skiathlonin nimiinsä häkellyttävällä esityksellä ja kun huominen on ennakkoon miehen päämatka voidaan hänet nostaa yhdeksi ennakkosuosikiksi maanmiestensä Sundbyn sekä Holundin kanssa. Norjalaisrintamaa vahvimmin rikkomaan pyrkii Sveitsin Dario Cologna, Ranskan Manificat sekä Iso-Britannian Musgrave. Suomalaisittain tilanne on täysi kysymysmerkki sillä Iivo Niskanen jättää kilpailun väliin ja Matti Heikkinen etsii vielä parasta iskuaan.

H2H Sundby – Cologna

Norjan Martin Sundby lähtee jälleen metsästämään puuttuvaa arvokisavoittoa ja mies onkin kertoimien valoissa ykkössuosikki korkeimmalle korokkeelle. Sundby on todella varma ja tasainen suorittaja ja mies peruspäivänäänkin taistelee mitaleista. Avauspäivän skiathlonista irtosi hopeaa joskin paukkuja tv-kuvan mukaan olisi ollut aina voittoonkin asti; Krugerin tehtyä irtioton ei Sundby nimittäin edes lähtenyt yrittämään tätä kiinni ennenkuin viimeisessä nousussa löi loikalle ja varmisti näin hopean itselleen. Norjalainen tunnetaan ennenkaikkea todella kovana normaalimatkojen hiihtäjänä joten väliaikalähtö sopii Sundbylle varsin mainiosti eikä huominen työläs rata ainakaan haittaa kovan hapenoton omaavaa urheilijaa.

Sveitsin Cologna lähti Olympilaisiin yhtenä suurimmista suosikeista ja on sitä toki edelleen mutta skiathlonin kuudes tila ei ollut sitä mitä mieheltä odotettiin. Cologna nappasi Tour de skin alkuvuodesta kotiin täysin suvereenisti joten kovat odotukset ovat täysin realistisia. Huomiseen kisaan Cologna lähtee ”kuumanryhmän” toiseksiviimeisenä, joten lähtöpaikka on mitä mainioin. Sveitsiläinen lukeutuu huomenna ehdottomasti mitali- ja kultataisteluun mutta lähtee kisaan kuitenkin altavastaajan asemasta.

Pari on erittäin tasainen, mutta mielestämme Sundby lähtee huomiseen kilpailuun tämän matchupin suosikkina. Skiathlonissa Sundby ei lyönyt kaikkea peliin ja jätti siitä huolimatta virkaveli Colognaa vajaat 20 sekuntia. Colognan ylle avausmatka jätti pieniä kysymysmerkkejä sillä sveitsiläinen ei pysynyt kyydissä kun alettiin ratkaista kilpailua.

 

Pelivalinta

Olympialaiset: Maastohiihto

Miesten 15km (V)

H2H Sundby-Cologna

Sundby @1,81 Panos 7/10  netticasino vedonlyönti

Artikkelin kuva Wikipedia

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *