Naiset 10km V 15.2

Maastohiihtokarkelot jatkuvat jälleen huomen aamulla Suomen aikaa klo 8:30 kun vuorossa on naisten 10km vapaan hiihtotyylin väliaikalähtökilpailu. Ruotsin Charlotte Kalla voitti skiathlonin ja lähtee odotetusti paraatimatkalleen suurena ennakkosuosikkina. Kallan takana käydään armoton kamppailu himmeämmistä mitaleista joskaan ei ruotsalaisen voittoakaan voida vielä kirkossa kuuluuttaa. Krista Pärmäkoski pääsee jälleen normaalimatkojen pariin eilisen sprinttikisan jälkeen ja suomalainen on varsin potentiaalinen mitalihiihtäjä jälleen kerran.

Marit Björgen

Norjan Björgen on jälleen kerran ajoittanut kuntonsa iskuun oikeaan aikaan. Marit ei liiemmin ole tänä talvena maailmancupissa kisannut, vaan on keskisttynyt täysin Olympialaisiin. Avauspäivän skiathlonissa norjalainen nappasi hopeisen mitalin heti Kallan jälkeen. Björgen ei kilpasisariensa tavoin kilpaillut eilisessä sprintissä, joten pieni rasitusetu hänellä on esimerkiksi ajatellen Jessica Digginsiä joka paineli sprintissä aina fiinaaliin asti. Myös norjan Weng ja Östberg sekä suomen Pärmäkoski hiihtivät kaikki erävaiheissa. Toki naisilla on ollut päivä aikaa palautua sprintti rypistyksestä, mutta jonkin sortin etu tästä on Björgenille annettava. Björgen on selvä kakkossuosikki huomiseen kisaan joten peleihin poimitaan ilta hieman erikoisempi Winner without Charlotte Kalla kohde, jossa siis pelataan kisan voittajaa kun Kalla otetaan lopputuloksista pois. Arviomme mukaan Björgen nappaa kultaa ilman Kallan läsnäoloa noin 48% arviolla, joten pitkässä juoksussa yli 2,08 kertoimet tuottavat voittoa.

H2H Weng – Östberg

Molemmat norjalaiset alisuorittvat skiathlonissa rankasti eikä sprinttikään juuri ilonaiheita tuonut. Weng johtaa kokonaismaailmancupia ja voitti vuodenvaihteessa Tour de skin täysin suvereenisti, mutta henkilökohtainen arvokisamenstys uupuu edelleen. Wengin startti kisoille on hyvin samantyylinen kun viime vuonna Lahden MM-kilpailuissa joissa otteet kuitenkin paranivat ja mukaan tarttui hopeaa kolmeltakympiltä ja kympin pertsan nelostila. On siis hyvin mahdollista, että Weng tulee vielä tekemään hallaa muille, kenties jo huomenna? Ingvild Östbergin kisat ovat lähellä pannukakkua ja ainoastaan joukkuekaveri Jacobsenin sairastuminen toi Östbergille paikan huomiseen kisaan. Östberg ei oppinut viime talven virheistä kun Tour de ski söi kunnon ennen MM-kilpailuja ja sama näyttää toistuvan tänäkin vuonna. Norjalainen on toki väläytellyt maailmancupissa mm. voittamalla Davosissa 10km väliaikakilpailun mutta tällä hetkellä naisen taso heittelee ja kunto on täysi arvoitus. Skiathlonissa Weng pesi Östbergiä vapaan osuudella noin 20 sekuntia naisten lähdettyä liikkeelle samaan aikaan. Huomisella radalla on luvassa todella paljon nousumetrejä joka suosii Wengiä muttei niinkään Östbergiä. Allekirjoittanut odottaa etenkin Wengiltä tasonnostoa ja tasaisempana hiihtäjänä kiilaa hän maannaisensa edelle noin 64% arviolla joten Heidi kelpaa pieneen peliin.

 

Pelivalinnat

Olympialaiset: Maastohiihto

Naisten 10km V

Winner without Charlotte Kalla

 vedonlyöntisivusto
– Parhaat kertoimet sekä kampanjat

Björgen @2,25 Panos 7/10

H2H Weng-Östberg

Weng @1,60 Panos 5/10

 

Kuva: Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *