Naisten viesti (4x5km) 17.2

Huomenna hiihdetään aina mielenkiintoa herättävä naisten viesti. Kilpailussa kaksi ensimmäistä osuutta hiihdetään perinteisellä tyylillä ja kaksi viimeistä vapaalla hiihtotyylillä. Suomi on kolmissa edellisissä arvokisoissa napannut jokaisessa mitalin naisten viestistä (1x hopea 2x pronssi) ja mitalikamppailuun sinivalkoiset huomennakin kiilaavat. Kisa käyntiin Suomen aikaa klo 11:30.

Norja (Östberg, Jacobsen, Haga, Björgen) on kilpailuun suuri suosikki mutta kisasta mielenkiintoisen tekee se, että ehkä suurimmat kysymysmerkit leijuvat myös vuonomaan joukkueen yllä: Heidi Weng jäi joukkueesta kokonaan ulos, Östberg on ollut Koreassa vaisu, Jacobsen on juuri toipunut sairasteluista ja huominen on naiselle ensimmäinen startti näissä kilpailuissa ja Björgen on palannut takaisin kuolevaisten joukkoon. Oikeastaan Ragnild Haga on ainut joka vaikuttaa ennakkoon varmalta suorittajalta, mutta täytyy muistaa että hänkin on mukana vasta ensimmäisissä aikuisten arvokisoissaan.

Suurimman haasteen norjalle antanee Ruotsi (Haag, Kalla, Andersson, Nilsson). Nelikosta ainoastaan avausosuuden Anna Haag on pieni kysymysmerkki. Ruotsi yrittänee selvästi ratkaista peliä toisella osuudella, jossa Kalla pyrkii muilta karkuun. Nuori Ebba Andersson on yltänyt Koreassa parhaimpaansa ja on erittäin hyvä roikkuja ja vahva vapaan hiihtäjä. Stina Nilsson lyö loppukirissä jokaisen, mutta esim. Björgeniä ruotsalainen tuskin yli 10 sekunnin takamatkalta ajaa kiinni.

Suomi lähtee viestiin kokeneella ryhmällä (Saarinen, Niskanen, Roponen, Pärmäkoski). Suomalaisista ainostaan Pärmäkoski on yltänyt aikaisemmissa kisoissa tasolleen joka on tietysti huolestuttavaa. Suomen naiset ovat kuitenkin aina viestissä onnistuneet tekemään hyvän suorituksen ja tähän allekirjoittanut uskoo myös huomennakin. Suurimmat paineet löytyvät Niskasen ja Roposen harteilta sillä heidän osuudellaan tullaan mitalistit ratkaisemaan. Etenkin USA (Caldwell, Bjornsen, Randall, Diggins) olisi hyvä saada pudotettua kelkasta ennen ankkuriosuutta, sillä Jessica Diggins on pelottavan kova 5km vaparilla. OAR:n eli Venäjän (Neprjajeva, Belorukova, Sedova, Netshajevskaja) vahvuudet painottuvat perinteisen avausosuuksille eikä heidän ankkurillaan pitäisi olla mitään saumaa pysyä kärjen mukana.

Suomen mitalista tarjoillaan mukavaa 2,25 kerrointa, joka kelpaa hyvin peleihin. Norja ja Ruotsi taistelevat kultamitalista mutta Suomen rutinoitunut ja kokenut viestinelikko on meidän papereissamme suurin suosikki nappaamaan pronssiset mitalit kaulaansa ennen Yhdysvaltoja ja Venäjää.

Jännitysbetsi avausosuudelle

tarjoilee Suomelle viestin avasosuuden voitosta peräti 21 kerrointa, joka tuntuu todella kovalta tarjoukselta. Suomen aloittajana toimii viestihiihdon spesialisti Saarinen, joka venyy aina parhaimpaansa viestissä. Saariselle on hyvin tyypillistä pitää vauhtia avausosuudella ja viime vuonna Lahden MM-hiihdoissa Aino-Kaisa tuli avausosuuden kakkosena vaihtoon ja 2015 Falunin MM-hiihdoissa Saarinen voitti viestin avausosuuden. Ennakoon ei avausosuudella näytä olevan naisia jotka tunnetusti porukkaa mielellään vetäsivät joten Aikku varmasti saa tehdä töitä muiden peesatessa tätä. Huominen on Saariselle ehkäpä viimeinen viestihiihto arvokisoissa ja ainakin vähintään viimeinen olympianäyttämöillä, joten nainen taatusti jättää ladulle kaiken. Moni kyseenalaisti kun Saarinen nappasi viestipaikan Johanna Matintalon nenän edestä. Aikku lyö huomenna arvostelijoille jauhot suuhun ja tuo Suomen ensimmäisenä vaihtoon reilusti yli 4,7 kertaa sadasta joten kyseessä on todellinen low risk, high reward- kohde. Panokset tässä on kuitenkin syytä pitää todella maltillisina mutta jo 10€ vedolla on palautus osuessaan peräti 210€(!)

 

Pelivihjeet

Olympialaiset: Maastohiihto

 vedonlyöntisivusto
– Parhaat kertoimet sekä kampanjat

Naisten viesti (4x5km)

Suomi top-3 @2,25 Panos 7/10

Suomi voittaa avausosuuden @21 Panos 2/10

 

Kuva: Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *