Miesten parisprintti (V) 21.2

Koreassa ollaan maastohiihtojen osalta vedetty jälleen hetki henkeä ennen loppukisojen rutistusta. Huomenna vuorossa on miesten ja naisten parisprintit. Kilpailumuoto on monelle varmasti tuntematon, sillä sitä harvemmin maailmancupissakaan kilpaillaan. Parisprintissä siis joukkueet valitsevatvat kaksi hiihtäjää, jotka kummatkin hiihtävät sprinttiradan kolme kertaa vapaalla hiihtotyylillä. Kilpailumuodossa vaaditaan siis nopeuden lisäksi kestävyyttä ja hyvää palautumiskykyä. Suomi lähtee kisaan parivaljakolla Martti Jylhä – Ristomatti Hakola. Huomen aamulla hiihdetään ensin karsinnat, joista kunkin alkuerän kaksi parasta menee suoraa finaaliin sekä kuusi joukkuetta aikavertailun kautta.

Italia (Nöckler – Pellegrino)

Norja (Sundby – Klaebo) lähtee miesten kisaan selvänä suosikkina mutta täysin varmana ei herrojen kultamitalia voida pitää, sillä etenkin Sundby on osoittanut kisoissa pieniä hyytymisen merkkejä. Kovimman haasteen ennakkosuosikeille antaa Italia, jossa Dietmar Nöckler avaa pelin ja sprinttitykki Pellegrino ankkuroi. Italia on menestynyt miesten parisprinteissä todella hyvin ja 2015 Falunissa irtosi MM-pronssi ja viime talvena Lahdessa samainen parivaljakko nappasi MM-hopeaa. Tänä talvena maailmancupissa on parisprintti hiihdetty kertaalleen ja tuolloin Italia vei voiton ennen Ruotsia, Venäjää ja Norjaa.

Kovan haasteen muille antaa myös Ranska (Manificat – Jouve) mutta etenkin Manificatin sprinttiominaisuudet ovat täysin arvailujen varassa. Suomi kamppailee myös onnistuessaan mitalista, mutta Hakolan sairastelu voi syödä mieheltä parhaan terävyyden pois. Miehissä parien ”rakenne” on hyvin samanlainen: ykkös osuudella on kestävyysominaisuuksiltaan hyvä hiihtäjä ja ankkurina toimii sprintteri. On siis hyvin todennäköistä, että ratkaisut tapahtuvat kahdella viimeisellä ankkuriosuudella johon Italialla on heittää kenties maailman paras vapaantyylin sprintteri.

tarjoaa Italian top-3 sijoituksesta 1,75 kerrointa kun esimerkiksi antaa tästä vain 1.33 (!). Italian parivaljakko on tottunut menestymään parisprinteissä ja mitalia voi pitää huomennakin hyvin todennäköisenä, eikä voittokaan olisi järin suuri yllätys. Kilpailu on ennakkoon Norjan, Italian ja Venäjän välinen kamppailu eikä nelossuosikki Ranskalla pitäisi olla asiaa aivan kärkikamppailuun. Nöckler hoitanee tuttuun tapaan Pellegrinolle hyvän paikan ankkuriosuudelle ja kovia nousuja sisältävällä radalla tulee Pellegrino tikkamaan Italialaiset jälleen palkinnoille!

 

Pelivihje

Olympialaiset: Maastohiihto

Parisprintti miehet (V)

 vedonlyöntisivusto
– Parhaat kertoimet sekä kampanjat

Italia top-3 @1,75 Panos 8/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään!

 

image by Guillaume Baviere from Copenhagen, Denmark (2017-02-26) [CC BY-SA 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *