Miesten skiathlon 11.2

Olympialaiset saatiin tänään käyntiin maastohiihdon osalta kun naiset hiihtivät oman yhdistelmäkilpailunsa. Suomalaisväriä saatiin heti palkinnoille kun Krista Pärmäkoski nappasi pronssisen mitalin kaulaansa. Huomen aamulla miehillä on edessä samainen skiathlon (15km+15km) joskin matka on kaksikertaa pidempi kuin hameväellä. Kilpailu starttaa Suomen aikaa jo klo 8.15 (!) joten herätyskellot soimaan!

H2H Holund – Niskanen

Norjan Hans Christer Holund on ollut tasainen läpi kauden ja suksi liikkuu kummallakin tyylillä hienosti. Holund on puhdas normaalimatkojen hiihtäjä eikä miestä juuri sprinttikilpailuissa ollakkaan nähty. Norjalainen löytyy maailmancupin (normaalimatkat) sijalta neljä ja lähes jokaisessa osakilpailussa mies on kiilannut itsensä vähintään kymmenen parhaan joukkoon. Tour de skillä Holund nappasi komeasti viidennen sijan ja Lillehammerin yhdistelmäkilpailussa mies pääsi tuulettamaan kolmatta tilaa. Holund on Tourin jälkeen keskittynyt tiukasti Olympialaisiin eikä mies ole esiintynyt maailmancupissa kuin kerran kiertueen jälkeen, Seefeldissä reilu pari viikkoa sitten irtosi ”kirikilpailussa” sija 15.

Niskanen on suomen suurin toivo miesten puolelta, mutta huominen ei ole Iivolle päämatka, vaan paukut on ladattu viimeisen kilpailupäivän viidellekympille. Niskanen kuuluu aivan maailman eliittiin perinteisellä hiihtotavalla ja mies varmasti toimii huomennakin vauhdinpitäjänä perinteisen osuudella. Olosuhteet irtiotolle eivät kuitenkaan ole aivan huippuluokkaa ja rehellisesti sanottuna Iivo tarvitsisi reilusti etumatkaa vapaan puolikkaalle mikäli hän mielisi aivan kärkikamppailuun.

Holund on aivan oikeutetusti pariin selvä suosikki. Tasaisen varmana hiihtäjänä mies tuskin huomennakaan tulee romahtamaan. Niskanen omien sanojensa mukaan pitää yhdistelmäkilpailua eräänlaisena ”tutustumis” harjoituksena ajatellen viidenkympin päämatkaansa. Allekirjoittanut odottaa Iivolta vahvaa perinteisen osuutta senkin uhalla että vapaan osuus hieman kärsisi. Mikäli alussa lähdetään heti hiihtämään tosissaan on moni vapaanspesialisti varmasti vaikeuksissa mutta Holundilla ei pitäisi olla onglemaa pysyä kyydissä. Vapaalla norjalainen on Niskasta selkeästi edellä ja hyvänä nousijana Holundia ei helpolla kukaan pudota matkasta. Holund kamppailee myös viestipaikasta Norjan joukkueesta ja huominen on tärkeä kilpailu tätä ajatellen. Mikäli Niskasella ei huomenna mono ole syönnillä voi olla ettei mies aivan kaikkea ladulle purista. Holund tuntuu näistä lähtökohdista turvalliselta pelivalinnalta joskin kerroin on hiipunut päivän mittaan alaspäin. Holundin top-6 sijoituksesta tarjoillaan myös kovaa neljän kerrointa joka kannattaa maltillisesti ottaa kokeiluun!

 

Pelivalinnat

 logo

Olympialaiset: Maastohiihto

Miesten skiathlon (15km+15km)

H2H Holund-Niskanen

Holund @1,60 Panos 8/10

Holund top-6 @4 Panos 3/10

Artikkelin kuva Wikipedia

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *