Naisten skiathlon 10.2

Pyengchangin olympialaiset polkaistaan huomen aamulla toden teolla käyntiin kun maastohiihdossa naisten skiathlon strattaa Suomen aikaa klo 9.15 (!) Suomalaisittain suurimmat odotukset ovat Krista Pärmäkosken harteilla, Pärmäkoski nappasi viime talvena MM-hopeaa kyseiseltä matkalta joten jännitettävää todellakin riittää.

H2H Björgen – Kalla

Norjan Marit Björgen lähtee jälleen kerran yhtenä suurimmista suosikeista matkaan. Björgen on dominoinut arvokisoja jo vuosikymmenen ja paukut on jälleen ladattu Koreaan. Marit on tänä talvena kilpaillut maailmancupissa säästeliäästi mutta voittoja nainen on raapinut muunmuossa Norjan mestaruuskisoista. Björgen tunnetaan vahvana normaalimatkan hiihtäjänä mutta muiden kannalta on ikävää, että myös kirikykyä löytyy.

Ruotsin Kalla on myös kilpaillut hyvin harvakseltaan mutta viivalla ollessaan on ruotsalainen ollut todella vahva. Kalla on ollut maailmancupissa Davosin vapaan kilpailua lukuunottamatta jokaisella normaalimatkalla kolmen parhaan joukossa joista voittoja on irronnut kolme kappaletta. Maailmancupissa on tällä kaudella hiihdetty skiathlon kertaalleen Lillehammerissa, siellä Kalla pesi muut näytöstyyliin voittaen kakkoseksi tullutta Heidi Wengiä 20 sekuntia, Björgeniin eroa kiertyi peräti 55 sekuntia.

Björgen on asetettu bookkereiden toimesta ykkössuosikiksi, vain ja ainoastaan vanhojen meriittien turvin. Norjalainen ei missään tapauksessa ole siinä kunnossa mitä hän yleensä ennen arvokilpailuja on. Björgen on tänä talvena maailmancupissa juhlinut palkintosijaa ainostaan kolme kertaa ja epätyypillisiä notkahduksia ja katkeamisia ollaan nähty muutamia, joista viimeinen Seefeldissä pari viikkoa sitten. Norjan omissa kisoissa Marit on napannut voittoja muttei hän sielläkään ole dominoinut, päinvastoin kilpailut ovat olleet todella tiukkoja. Kalla osoitti jo alkutalvesta että on valmis taistelemaan olympiakullasta eikä tahti juuri ole hyytynyt. Kallan viimeinen kilpailu oli Planican maailmancupissa 10km väliaikalähtö, jossa nainen sijoittui toiseksi häviten Pärmäkoskelle 3 sekuntia. Kolmanneksi tullut Weng jäi kärkikaksikosta jo 30 sekuntia joten vauhti ruotslaisella on ollut hyvää. Björgen on tällä hetkellä hyvin haavoittuvainen eikä missään tapauksessa ole allekirjoittaneen papereissa kertoimien mukainen suosikki!

Jessica Diggins

USA:n Diggins iskee myös kärkitaisteluun mukaan. Jenkin akilleen kantapää on aiemmin ollut perintein tyyli mutta kehitystä on selvästi tullut. Vapaalla Diggins on kenties maailman kovin joten mikäli nainen pysyy perinteisen osuudella porukan mukana on mitali täysin realistinen. Latuprofiili sopii jenkille mainiosti: radalla on paljon ryhmää kerääviä laskuosuuksia joka takaa sen ettei nainen helpolla putoa perinteisen osuudella ja pitkät hiihdettävät nousut vapaalla ovat Digginsin vahvuuksia. Diggins on tehnyt hyvää tulosta myös spriteissä, joten mikäli ratkaisu menee loppukiriin on hän siinä varmasti vaikea lyötävä. Yhdysvaltalaisen top 6 sijoituksesta saa peräti kahden kertoimia ja ne kannattaa poimia välittömösti kupongille!

 

Pelivihjeet

Olympialaiset: Maastohiihto

Naisten Skiathlon (7,5km + 7,5km)

H2H Björgen-Kalla

 logo

Kalla @2,00 Panos 8/10

H2H Weng-Björgen

Weng @2,85 Panos 5/10

Diggins top-6 @2,00 Panos 9/10

 

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *