Mestarien liiga palaa tänään pitkältä talvitauolta. Lohkovaihe on nyt ohi, ja jäljellä on 16 tämän kauden parasta joukkuetta. Jatkopaikkoja lähdetään ratkomaan tänään kahdella ottelulla: Basel vs Manchester City ja Juventus vs Tottenham. Nyt on mainio hetki viritellä sisään turnauksen voittajavetoja. Hyvässä tapauksessa niiden jännitys säilyy aina toukokuulle saakka!

Mestarien liiga on täynnä Euroopan huippujoukkueita eri sarjoista. Miten vedonlyöjä voi arvioida joukkueiden tasoeroja. Onko FC Barcelona parempi kuin FC Bayern? Kuinka korkealla Manchester City olisi Espanjan liigassa? Yksi hyvä tapa on vertailla joukkueiden budjetteja. Pitkällä otannalla pisteet menevät yleensä sen joukkueen laariin, jolla on suurin pelaajabudjetti. Mitä lyhyempi otanta, sitä suurempi on yllätyksen mahdollisuus. Mukaan tulee aina myös muita tekijöitä, kuten valmennus, loukkaantumisiltanne jne. Pelaajien kokonaisarvo on kuitenkin hyvä lähtökohta rankingille.

Transfermarkt.com -sivuston mukaan jatkoon päässeet joukkueet asettuvat järjestykseen seuraavasti.

FC Barcelona: 861 miljoonaa puntaa
Real Madrid: 773
Manchester City: 713
PSG: 681
Manchester Utd: 667
Tottenham: 635
Chelsea: 626
FC Bayern: 578
Juventus: 508
Liverpool: 493
AS Roma: 310
Sevilla: 246
FC Porto: 189
Shakhtar: 111
Besiktas: 86
Basel: 51

in voittajakertoimissa kärkipää näyttää seuraavalta:

Manchester City: 4,50
PSG: 6,00
FC Bayern: 6,25
FC Barcelona: 6,50
Real Madrid: 9,00
Liverpool: 15,00
Juventus: 19,00
Man Utd: 19,00
Tottenham: 26,00

Manchester Cityllä on pienin kerroin, vaikka joukkue on yllä olevan ranking-listan kolmonen. Tähän vaikuttaa Cityn tuleva vastustaja, joka on ennakkoon helpoin mahdollinen: FC Basel. Cityn jatkopaikka kahdeksan joukkoon on lähes saletissa, mikä nostaa Pep Guardiolan ryhmän voittomahdollisuuksia.

PSG:n kerroin on hieman yllättäen joukon toiseksi pienin. Ranskan liigaa ylivoimaisesti dominoiva PSG on myös rankinglistan neljäntenä, mutta se kohtaa tällä kierroksella Real Madridin. Espanjalaiset ovat turnauksen hallitseva mestari ja voittaneet vieläpä pystin kaksi kertaa putkeen. Real on ollut tällä kaudella suuri pettymys, mutta kokeneet pelaajat yleensä heräävät parhaimpaansa tosipelien koittaessa. Tästä päästäänkin voittajavihjeeseen, joka on Real Madrid mukavalla 9,00 kertoimella.

Mestaruusvedon lisäksi poimitaan mukaan veto Real Madridin jatkopaikasta kahdeksan parhaan joukkoon. Joukkueella on takana itseluottamusta nostattava 5-2 voitto Real Sociedadista. Madridilaiset ovat tehneet peräti 18 maalia viimeisen neljän liigapelin aikana, joten PSG:n puolustus saa olla todella tarkkana. Päävalmentaja Zidanella on vain yksi merkittävä poissaolo – pelikiellossa oleva laitapakki Dani Carvajal. PSG:n supertähti Edison Cavani on puolestaan epävarma avausotteluun. Hallitsevan mestarin jatkopaikasta on tarjolla jopa 2,36 kerrointa Pinnaclella.

Realin lisäksi haetaan isoa kalaa Tottenhamilla. Spursilla on takanaan kolme vahvaa esitystä Valioliigan kärkijoukkueita vastaan. Lauantaina se jyräsi Arsenalin ja olisi ansainnut voiton useamman maalin erolla. Tottenham kohtaa playoffs-vaiheessa kivikovan Juventuksen, mutta vedonlyöntimarkkina on asettanut italialaiset virheellisesti suosikkiasemaan. Torinolaisilta on avausosassa myös sivussa nelikko Juan Cuadrado, Blaise Matuidi, Paulo Dybala sekä Andrea Barzagli. Tottenhamin riesana on vain Toby Alderweireldin poissaolo.

Tottenhamin on tällä hetkellä Valioliigan toiseksi paras joukkue, hyvässä iskussa ja terveellä miehistöllä. Joukkueen avauksessa on myös yksi Euroopan tämän hetken parhaista hyökkääjistä – Harry Kane. Poimitaan vetoihin Tottenhamin jatkopaikka kertoimella 2,03 Pinnaclelta. Tämän lisäksi haetaan isoa kalaa in mestaruusvedolla, jolle on tarjolla peräti 26,00 kerroin. Tottenhamin finaalipaikka ei ole mahdoton ajatus, jos arpaonni vähänkin suosii.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *