Miesten 15km (P)

Maastohiihdon maailmancup jatkuu tänään kun Rukan maastoissa sivakoidaan naisten 10km ja miesten 15km väliaikalähtö kisat. Suomalaisittain suurimmat odotukset suuntautuvat Iivo Niskaseen joka on kyseisen matkan hallitseva maailmanmestari.

H2H Bessmertnykh – De Fabiani

Kaksintaisteluun on asetettu Venäjän Bessmertnykh sekä Italian De Fabiani. 15km perinteisellä on varmasti molempien mieluisimpia matkoja eikä kumpikaan joutunut rasittamaan itseään eilisessä sprintissä. Bessmerthnyk on tänään jopa yksi kilpailun suosikeista sillä mies oli samalla matkalla viime talven MM-kisoissa peräti neljäs. Venäläinen oli viime viikonloppuna Jällivaarassa kyseisellä matkalla 10. ja uskon että meno vain paranee tänään.

De Fabiani on suurelle yleisölle hieman tuntemattomampi nimi mutta nuori italiainen on aina silloin tällöin väläytellyt osaamistaan. Perinteinen on selvästi miehen vahvuus mutta parhaimmat tulokset on tullut yhteislähtökilpailuista. Kaiken loksahtaessa kohdalleen on mies top 10 pertsanhiihtäjä mutta näin alkukaudesta ei allekirjoittanut jaksa uskoa italiaanon venymiskykyyn.

Bessmerthnykh on selvästi rutinoituneempi ja paria pykälää kovempi menijä kuin De Fabiani ja länsinaapurinkarhu pesee italialaisen hieman heikommallakin suorituksella. Rukalle on luvattu vaihtelevaa keliä mutta miehet lähtevät noin kolmen minuutin sisään joten etua ei olosuhteista kumpikaan saa. Bessmerthnykhin perään lähtee kovat norjalaiset Holund sekä Toenseth joten vaikka mono ei olisikaan syönnillä saa venäläinen oivat vetojuhdat kilpailuun.

 

Pelivalinta

Bessmerthnykh- De FabianiB

Bessmerthnykh @1,65 Expekt

Panos 8/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *