Salibandy

Suomi – Ruotsi (miehet)

Salibandykausi lähenee ja kotoinen salibandyliiga starttaa reilun viikon päästä. Sitä ennen väännetään tuplamaaottelut Suomen ja rakkaan naapurimaa Ruotsin välillä. Tänään 8.9. maat kohtaavat toisensa Vantaan Energia-areenalla klo 19 alkavassa ottelussa ja sunnuntaina 10.9 Ruotsin Falunissa.

Suomi lähtee otteluun altavastaajana ja se on hyvin perusteltua. Heinäkuun lopulla käyty World Games turnaus jätti paljon kysymysmerkkejä Suomen maajoukkueen ylle, välierässä kärsitty tappio Sveitsille oli hyvä muistutus, että myös takaa tullaan ja lujaa. Suomen suurin ongelma on ollut tehottomuus tai pikemminkin laadukkaiden maalipaikkojen luonti.

 

Telakalla tehoja

Suomi ei lähde otteluun ihan optimaalisella kokoonpanolla, sillä tehonikkari Peter Kotilainen parantelee selkäänsä ja Jani Kukkola ei omien sanojensa mukaan ole kansainvälisten pelien vaatimassa kunnossa. Kaksi isoa hyökkäyspään poissaoloa on kova kolaus Suomelle, joka muutenkin on tuskaillut tehottomuuden kanssa. Lisäksi Kukkolan huilatessa on Suomen kakkos senetterinä todennäköisesti Mika Kohonen, jolla on jo selvästi vaikeuksia pysyä nuorempien pelaajien vauhdissa. Maalilla mitä luultavammin aloittaa Pyry Luukkonen johon Suomen peli ei varmasti tule kaatumaan.

 

Ruotsilla peli valmiimpaa?

MM-finaalissa Suomelle rangaistuslaukauksien jälkeen hävinnyt Ruotsi oli World Games turnauksessa juuri niin vakuuttava mitä osattiin olettaa, toki Sveitsi pisti sen finaalissa ahtaalle, mutta voittajasta ei missään vaiheessa ollut epäselvyyttä. Ruotsi on muuttanut peliänsä yhä enemmän puolustavammaksi, eikä se helposti anna maalipaikkoja vastustajalle. Tästä hyvänä esimerkkinä toimii viimeisten seitsemän pelin maaliero 55 tehtyä ja vain (!) 15 päästettyä maalia.

Ruotsi on nimennyt joukkueeseensa peräti 27 nimeä ja tulee Suomeen lähes parhaimmalla kokoonpanollaan. Yhteispeliä helpottaa huomattavasti Ruotsin fiksu tapa valita pelaajia samoista seurajoukkueista ja rakentaa viisikot myös maajoukkueessa näiden ympärille jolloin kenttäkaverit ovat jo entuudestaan tuttuja seurajoukkueesta. Vierasjoukkueen suurimpina tähtinä häärii IBF Falunin tehoduo Rasmus Enström ja Alexander Galante Carlström, myös loukkaantumisista viime kaudella kärsinyt Alexander Rudd on takaisin pelikentillä. Maalilla Ruotsilla aloittanee Falunin Johan Rehn.

 

Puolustuspään taistelua

Kokonaisuudessaan Ruotsin kokoonpano on huomattavasti laajempi kuin Suomen, mutta bookkerit ovat aika hyvin kartalla joukkueiden voimasuhteista, joskin pientä etua löytyy myös Ruotsin suorasta voitosta. Suomi pystyy varmasti pitämään Ruotsin jokseenkin pois kunnon maalipaikoilta, josta huolen pitää hyvä puolustus, päätähtinä hyvät omanpään pelaajat Tatu Väänänen, Lauri Stenfors sekä Nico Salo. Suurin ongelma kuitenkin Suomella tulee olemaan maalin tekeminen, sillä Ruotsin tiivis puolustus on erittäin vaikea rikkoa hitailla hyökkäyksillä ja kokeneimmilla pelaajilla ei nopeat vastahyökkäykset enää luonnistu samaa vauhtia kuin parhaina päivinä. Kansainväliset pelit ovat vuosi vuodelta kehittyneet enemmän tarkoiksi kamppailupeleiksi, enkä tänäänkään usko suureen maalijuhlaan.

Totals-linja on vedetty korkeaan 10,5 maaliin ja kotimainen Veikkaus on jättänyt underin kertoimen leijumaan melkein pilviin ja tätä tilaisuutta ei jätetä käyttämättä. Parhaimman kertoimen Ruotsin voitolle (1,75) ja paljon salibandykohteita tarjoilee

 

Pelivalinta:

Suomi-Ruotsi (miehet)

alle 10,5 maalia @1,67 Veikkaus

Panos 9/10 netticasino vedonlyönti

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *