KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandy Superfinaali 21.4

Classic-Happee

Salibandykausi on edennyt päätöspisteeseensä ja jäljellä on enää kauden huipennus Hartwall Areenalla. Tampereen Classic lähtee puolustamaan mestaruuttaan ja samalla hakemaan jo kolmatta perättäistä ”poikaa”. Vastaansa tamperelaiset saavat Jyväskylän Happeen, joka palasi finaaleihin parin vuoden tauon jälkeen. Peli käyntiin lauantaina Jaffalassa klo 16.30!

Classic on ollut kuluvalla kaudella täysin omaa luokkaansa ja joukkueen voittoputki on jo peräti 32 ottelun pituinen. Puolivälierissä Classic murjoi Oilersin otteluvoitoin 4-0 ja saman kohtalon sai kokea välierissä Indians. Vaikka Classic on marssinut voitosta voittoon, ei joukkueen peli kuitenkaan ole ollut täysin sillä tasolla mitä tulokset antavat olettaa. Joukkueen rutiinitaso on vain niin äärettömän korkealla tasolla, että joukkue voittaa huonollakin peleillä. Pistepörssin kärkisijoja miehittävät tutut nimet maajoukkueesta Eemeli Salin 21 (13+8) Sami Johansson 15 (9+6) ja Lassi Vänttinen 20 (10+10) ovat takoneet suurseurasta suurimmat tehomerkinnät. Siinä missä Classicin hyökkäys on tappavan tehokasta on puolustuskalusto vielä pykälää kovempi: lähes kuusi maajoukkuetason puolustajaa joista suurimpana nimenä mainittakoon Krister Savonen. Maalilla Lassi Toriseva on ollut varmaotteinen ja kopannut palloja noin 80% teholla.

Kuten kausiennakossamme arvelimme Happeeta suurimmaksi haastajaksi, pääsee joukkue nyt testaamaan oman tasonsa Superfinaalissa. Ensimmäisellä kierroksella jyväskyläläiset pudottivat Tps:an otteluvoitoin 4-1 ja välierissä runkosarjan kakkonen Nokian KrP sai todeta Happeen vahvemmaksi voitoin 2-4. Happeen kausi on ollut ailahteleva ja välillä kaudella näytti jo ettei joukkueen kone tahdo millään käynnistyä. Kokoajan nousujohteisesti peliään parantanut joukkue on nimelliesti myös todella kova. Kärkinimistä Peter Kotilainen ja Jami Manninen ovat löytäneet hyvän vaihteen keväällä ja seuraikoni Petri Kauko ei vain millään tahdo hyytyä. Puolustajista Jonne Junkkarinen ja Eemil Ukkonen ovat olleet varsin raikkaalla jalalla liikenteessä ja Otto Tikka on pelannut eleettömästi. Maalilla Miro Tuomala on pelannut loistavasti ja mikäli miehen vire kestää vielä yhden ottelun, lupaa se hyvää jyväskyläläisille.

Classic on ansaitusti selvä ennakkosuosikki otteluun mutta lähes 70% arvoinen suosikki se ei missään tapauksessa ole. Petteri Nykky tunnetusti osaa ladata joukkueensa iskuun tärkeimmällä hetkellä, mutta vailla mahdollisuuksia Happee ei ole, joskin voitto vaatisi aivan nappisuorituksen. Classicin nimeekkästä nipusta puuttu selkeä ykkössentteri ja muutenkin tamperelaisten keskikaista on heikompi, mitä se viime vuosina on ollut. Molemmilla joukkueilla on kokemusta suurten panosten peleistä ja näiden voittamisesta. Happeen saadessa ”hirvirytkeen” päälle on sillä kaikki saumat nostaa pokaalia pelin jälkeen. Joka tapauksessa kaikki paineet ovat Classic-leirissä. Happeen kertoimissa on ronskisti ilmaa alla, mutta me tyydymme pelaamaan Jyväskyläläisiä 2,5 maalin tasoituksella, joka on yksittäiseen finaalipeliin melko suuri tasoitus maaliodottaman ollessa suhkot vähäinen.

 

Pelivalinta

Salibandyliiga Finaali 21.4

Classic-Happee

Happee +2,5 @1,73

Panos 6/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *