KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Salibandyliiga 20.4

Nokian KrP-Indians

Salibandyliigassa on jäljellä enää kaksi ottelua. Pronssiset mitalit ratkotaan tänään Raholassa Nokian KrP:n sekä Indiansin välillä klo 18.30 alkaen ja kauden huipentava Superfinaali mitellään lauantaina Hartwall Areenalla Tampereen Classicin sekä Jyväskylän Happeen välillä.

Nokian KrP raivasi runkosarjan kakkospaikalta aina välieriin asti, kun puolivälierissä Seinäjoen SPV kaatui selvin otteluvoitoin 4-1. Välierissä vastaan asettui Jyväskyläläinen Happee, joka rynni ”Näätien” yli voitoin 4-2. KrP oli todella lähellä jo 3-0 sarjatilannetta Happeeta vastaan, mutta kokenut Hirvilauma nappasi tärkeän jatkoaikavoiton neljännessä pelissä, jonka jälkeen sarja oli täysin jyväskyläläisten heiniä. Runkosarjan pistepörssin näytöstyylin vienyt Henri Johansson on taiteillut 11 pudotuspeliotteluun 23 pistettä, mutta kahdessa viime ottelussa mies on jäänyt ilman tehomerkintöjä. Nokialaisten ykköskentällinen on alati vaarallinen, mutta vastustajan pimentäessä tämän ei takaa ole löytynyt riittävää määrää tulitukea joskin varsinkin Valtteri Viitakoski on esiintynyt edukseen kymmenellä tehomerkinnällään. Maalilla Santtu Pohjonen on pelannut hyvin, mutta on kaikesta huolimatta pienoinen kysymysmerkki.

Espoolainen Indians sijoittui runkosarjassa kuudenneksi ja sai puolivälierissä vastaansa nimekkään EräViikinki ryhmän. Vastoin kaikkien oletuksia Heimo paineli välieriin Santeri Toropaisen game sevenissä tekemällä jatkoaikamaalilla otteluvoitoin 3-4. Välierissä tie tyssäsi mestarisuosikki Classiciin, joka vei Indiansin hetkellisistä pyristyksistä huolimatta sarjan puhtaasti 4-0. Runkosarjassakin verkkoa heilutelleet Valtteri Kainulainen sekä Heikki Iiskola ovat jatkaneet hyvällä tasolla viimeistellen yhteensä 21 tehopistettä. Kevään sensaatio Kaarlo Mahlberg on paikannut loukkaantunutta Aaro Astalaa loistavasti ja runkosarjassa ainoastaan kolme pistettä tehtaillut Mahlberg on takonut nyt 11 pudotuspeliin 12 (8+4) tehomerkintää. Mikko Laurikaisen suojatit ovat pelanneet viihdyttävää ja vauhdikasta salibandya ja varsinkin ErVi sarjassa joukkueen pallollinen peli oli paikkapiakoin todella loistavaa. Indiansin suurin kysymysmerkki on sen kolmoskentällinen, joka on pudotuspeleissä ollut melkoisessa pinteessä. Myös maalilla torjuvalla Mikko Kirvesniemellä on rutkasti varaa parantaa. Astalan pelikunto on vielä arvailujen varassa, mutta arviot on tehty sillä oletuksella, ettei tähtihyökkääjä pelipaitaa ylleen pue.

KrP on asetettu otteluun melko selkeäksi ennakkosuosikiksi, emmekä me mitenkään voi allekirjoittaa ”Näätien” yli 50% suosikin asemaa. Rahola on toki vaikea paikka vierailla, mutta Indians on viihtynyt ”teurastamolla” oikeinkin mainiosti, sillä espoolaiset ovat hävinneet liigahistoriansa aikana ainostaan yhden kerran (!) Raholassa. KrP on ollut Indiansille myös mieluinen vastus ja keskinäiset voitot ovat Heimon hyväksi 6-2, tällä kaudella Indians voitti joukkueiden molemmat kohtaamiset runkosarjassa (7-4, 2-3). Pronssipelissä suuressa roolissa on myös motivaatio ja kasetin kestäminen. Molemmat joukkueet ovat varmasti nälkäisiä, mutta tietyllä tavalla Indians on enemmän pronssipelin näköinen ryhmä kuin KrP. Mikäli Indians pystyy samanlaiseen pallokontrolliin kuin mitä se on pudotuspeleissä esittänyt, matkaavat mitalit ensimmäistä kertaa historiassa Heimon matkassa Espooseen. Indiansin kertoimet ovat kauttaaltaan korkella, mutta paras pelivalinta on vieraiden 0,5 maalin tasoitus (tasapeli tai Indians), jossa tasapelikin riittää lunastukseen. Arviomme tälle on noin 54%, jolloin rajakerroin piirtyy 1,85 tietämille.

 

Pelivalinta

Salibandyliiga pronssiottelu 20.4

Nokian KrP-Indians

Indians +0,5 @1,95

Panos 8/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *