KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen Suomen Cup on edennyt puolivälierävaiheeseen. Seuraavassa käydään läpi Veikkausliigajoukkueita sisältävät otteluparit.

HJK-KuPS

HJK on hallitseva Suomen Cupin sekä Veikkausliigan mestari. Klubi on tänäkin vuonna selkeä ykkössuosikki, sillä avauskokoonpano on pysynyt pitkälti kasassa viime vuodesta. HJK on vahvistunut erityisesti hyökkäyspäässä, sillä Helsinkiin ovat saapuneet talven aikana mm. Riku Riski, Nikolai Alho ja Egyptin maajoukkuemies Amr Gamal.

Vierasjoukkue KuPS sai viime kaudella ansaitusti hopeaa. Kuopiolaiset ovat myös tällä kaudella ennakkoon sarjan toiseksi paras joukkue. Materiaali on vähintään viime kauden tasolla, ja hyvin kasassa pysynyt ryhmä on kulkenut cupissa voitosta voittoon.

HJK voittaa ottelun kaksi kertaa kolmesta (66% todennäköisyydellä), vaikka KuPS onkin laatujoukkue. Vedonlyöntimarkkina on hinnoitellut 1X2-kertoimet kohdalleen, mutta alle 2,5 maalin tuloksesta löytyy mukava value. Poimitaan pikkupeli ilta kertoimella 2,14 (todennäköisyysarvio 53%). Peräti 8/9 edellisestä joukkueiden kohtaamisesta Veikkausliigassa on päättynyt alle 2,5 maalin tulokseen.

Inter-Ilves

Inter on ollut kaksi kautta putkeen sarjan pahin alisuorittaja. Joukkue on muuttunut jälleen talven aikana valtavasti, mutta päävalmentajana jatkaa viime kauden lopulla nimitetty Fabrizio Piccareta. Inter on pärjännyt hyvin cupissa, mutta vastustajat ovat olleet kautta linjan heikkoja. Ilvestä vastaan sivussa ovat topparit Tero Mäntylä ja Daniel Kamy, mikä aiheuttaa päänvaivaa puolustuksessa.

Ilves on ollut kaksi edellistä kautta Interin täydellinen vastakohta. Jarkko Wiss on repinyt tupsukorvista hurjat tehot irti, ja joukkue päätyi vuoden 2017 Veikkausliigassa upeasti kolmanneksi. Hopea hävittiin vain heikommalla maalierolla. Ilves menetti talven aikana tähtipelaajansa Reuben Ayarnan, Ariel Ngueukamin sekä Emile Paul Tendengin. Joukkue voi muuttua tämän myötä entistä vähämaalisemmaksi.

Ottelussa kannattaa kokeilla rohkeasti Ilveksen voittoa kertoimella 3,45 Pinnaclelta (todennäköisyysarvio 34%). Vedonlyöntimarkkina on rankannut Interin kauden alla hyvin korkealle, vaikka todistusaineisto tosipeleistä puuttuu vielä.

SJK-FC Honka

SJK kuuluu ehdottomasti viime kauden epäonnistujiin. Seinäjoella nähtiin sekoilua kentällä ja kentän ulkopuolella, eikä joukkueen peli ollut uomissaan missään vaiheessa. SJK on vahvistunut talven aikana laatupelaajilla (Reuben Ayarna, Emile Paul Tendeng, Andreas Bååth), eikä puolustuslinjaa ole nyt sotkettu.

FC Honka tekee paluun Veikkausliigaan konkurssinsa jälkeen. Espoolaiset ovat nousseet täysin ansaitusti takaisin korkeimmalle sarjatasolle, ja joukkue ehti kaataa jopa HJK:n cupin lohkovaiheessa. Hongan avauskokoonpano on täynnä kokeneita liigapelaajia, ja joukkue on pysynyt hyvin yhdessä talven yli.

SJK:lta ovat sivussa tähtihyökkääjä Billy Ions sekä keskikenttämies Obed Malolo. Hongan riveistä puuttuvat laituri Joni Korhonen sekä tärkeä hyökkääjä Lucas Kauffman. Joukkueet kohtasivat toisensa myös viime vuoden cupin välierävaiheessa, jolloin SJK selvisi finaaliin rangaistuspotkujen jälkeen.

Vedonlyöntimielessä ottelu on hyvin hinnoiteltu. SJK:n voitto ilta kertoimella 1,90 (todennäköisyysarvio 57%) tarjoaa pientä etua.

Kuva: Peltimikko (Own work) [CC BY-SA 4.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *