‍Tour de Ski (miehet)

Maastohiihdon legendaatinen Tour de Ski starttaa jälleen lauantaina 30.12 ja touri päättyy 7.1 kovaan Alpe de Cermisin loppunousuun. Ohjelmassa on seitsemän kisaa ja välipäiviä vain kaksi joten kyse on todella kovasta rypistyksestä. Kilpailuja käydään molemmilla tyyleillä, väliaika- ja yhteislähtöinä, sekä sprintteinä ja takaa-ajoina. Suurempaa esittelyä Tourista ei tässä läpi käydä mutta mikäli intoa löytyy on internet täynnä tietoa!

Olympiavuosi sotkee touria tänä vuonna ja monet kärki nimet jättävät kilpailun väliin kokonaan ja osa kilpailee vain ensimmäisissä kilpailuissa. Esimerkiksi maailmancupia johtava Johannes Klaebo ei osallistu tourille lainkaan. Myös suomalaiset Iivo Niskanen ja Matti Heikkinen jättävät tourin kesken.

Tänä vuonna tourin ehdoton ennakkosuosikki on Venäjän Sergei Ustjugov. Mies voitti rypeämän jo viime vuonna näytöstyyliin ja nyt pöytä on jo puoliksi katettu häntä varten. Venäläinen on osoittanut kovaa nousukuntoa ja mies on todella monipuolinen hiihtäjä joka on tourilla menestymisen kannalta välttämätöntä. Maailmancupissa Ustjugov löytyy sijalta 4. ja sprintticupissa irtoaa 5. tila.

Toinen mielenkiintoinen nimi tulee niin ikään Venäjältä, Alexander Bolshunov. Nuori (-96) syntynyt venäläinen on todenteolla lyönyt itsensä hiihtokansan tietoisuuteen ja miehenalku löytyy tällä hetkellä maailmancupin sijalta 3. ja sprintticupissa sijoitus on peräti 2. Bolshunov on tourilla mukana ensimmäistä kertaa joten tämän takia hän on hieman kirjoittamaton kortti. Kunnossa mies kuitenkin on joten allekirjoittanut pitää nuorta herraa jopa Ustjugovin ykkös haastajana.

Norjan Sundby on nostettu kertoimissa kakkossuosikiksi mutta partanaama on sairastellut paljon eikä ole läheskään viime vuosien kaltaisessa kunnossa. Mies tuskin haluaa taistella sijoista ynnämuut joten mikäli suksi ei kulje jättää mies varmasti leikin kesken. Herrat Manificat ja Cologna myös taistelevat sijoituksesta kolmen joukkoon mutta etenkin sprinteissä kaksikko ottaa liikaa takkiin nimenomaan venäläisduolta.

Lyhyestä virsi kaunis. Tasaiset venäläiset korjaavat todennäköisesti potin tänä vuonna. Bolshunov haastanee Ustjugovin ihan kunnolla mutta kokemus kääntää kuppia selvästi kokeneemman hiihtäjän puoleen.

 

Pelivalinnat

Tour de Ski kokonaiskilpailu, miehet

Voittaja Ustjugov @1,95 Panos 6/10

Bolshunov top-3 @3,50 Panos 5/10

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *