Miesten 15km (P)

Maastohiihdon Tour de Ski jatkuu taas huomenna kun vuorossa on perinteisen tyylin väliaikalähdöt.

H2H Cologna – Halfvarsson

Sveitsin Dario Cologna on todella kokenut hiihtäjä ja on jälleen saanut itsensä kuntoon Tourille. Viime vuonna sveitsiläinen oli Tourin kokonaiskisassa hienosti kolmas eikä olisi ihme jos mies tänäkin vuonna kiilaisi itsensä palkintopallille. Cologna oli avausetapin sprintissä todella pirteä ja ei niin nopeana hiihtäjänä tunnettu distanssihiihtäjä sijoittui siinä komeasti 14. Sprintti oli miehelle todella tärkeä onnistuminen kokonaiskisaa ajatellen sillä nyt ero kärkeen pysyi suotuisena.

Ruotsin Halfvarssonin kausi on ollut todella epätasainen johtuen sairasteluista. Mies on nakuttanut hyviä sijoituksia sprinteissä mutta normaalimatkoilla meno on ollut vaisua ja monessa kisassa hän onkin väsähtänyt liian kovaan alkuvauhtiin. Ruotsalaisen Touri ei alkanut aivan niin ruusuisesti kuin olisi voinut. Halvfarsson oli hyvässä vauhdissa mutta tunaroi itse oman kisansa kaatumalla ja oli sprintin lopputuloksissa vasta 27.

Kisapaikalle on luvattu huomiseksi todella vaikeaa voitelukeliä ja Iivo Niskasen sanoin voi kisa mennä täysin arpapeliksi. Kotimaassaan hiihtävä Cologna saa siis oletettavasti normaalia enemmän hyötyä kalustosta sillä sveitsiläisiltä varmasti löytyy hyvät tällit suksiin omilla kotiladuillaan. Muutenkin Cologna on aina viihtynyt korkealla eikä kotiyleisön kannustuksesta ainakaan haittaa ole. Mielestämme Cologna on suhkot selvä suosikki tähän pariin. Sairastelut ovat haitanneet Halfvarssonia ja korkealla kisatessa ruotsalaiselle tyypillinen kova alkuvauhti kostautuu todella pahasti. Kotimainen Veikkaus on selvästi muita paremmin perillä voimasuhteista sillä he tarjoavat samaiseen pariin Colognalle vain 1,59 kerrointa.

 

Pelivalinta

Hiihdon Tour de Ski: Lenzerheide, miesten 15km (P)

H2H Cologna-Halfvarsson

Cologna @1,75

Panos 9/10

 netticasino vedonlyönti

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *