Naisten 10km (V)

Tänään Tourilla ei päästy hiihtämään sprinttejä todella huonojen sääolojen takia. Ilmeisesti kisaa ei tulla käymään ollenkaan, joten Tour on tänä vuonna yhden etapin verran lyhyempi. Kärjessä jatkaa Norjan Östberg joka viimeisten tietojen mukaan hiihtää kisarupeaman maaliin asti. Huomenna vuorossa on 10 kilometrin yhteislähtö vapaalla hiihtotavalla. Vettä tulee huomennakin taivaalta joten keli on kaikinpuolin jälleen haastava.

H2H Weng – Östberg

Heidi Weng on kokonaistilanteessa toisena noin puoliminutttia maannaistaan perässä. Weng on vieläkin kertoimissa ennakkosuosikki voittamaan koko Tourin sillä nainen on tunnetusti todella vahva viimeisessä loppunousussa. Weng löytyy maailmancupin toiselta sijalta ja on ollut vahvassa vireessä koko talven. Norjalainen on kauden jokaisessa normaalimatkankilpailussa sijoittunut neljän parhaan joukkoon mutta yhtäkään voittoa ei vielä ole siunaantunut. Kovana ja voitontahtoisena kilpailijana Weng varmasti lähtee kuromaan eroa Östbergiin kiinni huomisessa kilpailussa ja juuri tämä voi kostautua.

Ingvild Flugstad Östberg on äitynyt viimeaikoina loistavaan vireeseen eikä naiselle juuri tällä hetkellä löydy pysäyttäjää. Viimeisestä viidestä normaalimatkankilpailusta nainen on saalistanut peräti kolme voittoa joista kaksi on tullut juuri vapaalla tyylillä. Viimeksi Lenzerheiden takaa-ajossa norjalainen osoitti myös loistavaa taktistaosaamistaan eikä päästänyt takaa-ajajia lähimaillekkaan. Östberg mietti Tourin keskeyttämistä mutta sprintin peruutuksen takia nousi hänen osakkeet kokonaiskisassa jälleen paremmiksi ja nainen päätti jatkaa voitosta kamppailua.

Oberstdorfiin on jälleen luvattu kovaa sadetta ja tämä tuo oman mausteensa kisaan. Latu on huomenna todella vetinen jolloin peesihyöty korostuu huomattavasti. Weng lähtee varmasti hakemaan bonussekunteja kirimaaleista eikä irtiottoyrityskään allekirjoittanutta yllättäisi. Östberg on kovassa kunnossa ja tuskin kukaan naista huomenna helpolla lyö. Wengin kuluttaessa energiaa kirimaaleihin voi Östberg ottaa näissä pykälää paria rennommin. Östberg tuskin vetää huomisessa kisassa metriäkään vaan peesailee kärkihiihtäjiä ja säästää paukkujaan vahvaan loppukiriin. Näemme Östbergin tässä parissa ennakkosuosikkina ja kun on kanssamme erimieltä on pelivalinta täysi selviö!

 

Pelivalinta

Tour de Ski Oberstdorf

Naisten 10km (V)

H2H Weng-Östberg

Östberg @2,02

Panos 7/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *