Miesten 15km (P)

Touri siirtyy katastrofaalisesta Oberstdorfista Italian Val di Fiemmeen jossa huomenna edessä on perinteisen tyylin yhteislähtökilpailut. Huominen on toiseksi viimeinen etappi ennen sunnuntain rajua loppunousua. Voitto näyttää ilman suuria haavereita menevän Sveitsin Dario Colognalle mutta sijat 2-7 ovat käytännössä vielä täysin auki. Huominen kisa on siis viimeinen mahdollisuus kohennella asemia Alpe Cermisiin joten bonussekunnit ovat varmasti haluttua tavaraa.

H2H Iversen – Holund

Suomalaiset muistavat norjan Iversenin varmasti viime vuoden Lahden MM-kilpailuista kun mies kolaroi parisprintissä Iivo Niskasen kumoon juuri ennen loppusuoraa. Iversen nappasi viime kisassa voiton mutta tälle romurallikilpailulle allekirjoittanut ei juurikaan anna yhtään painoarvoa. Muuten norjalaisen kausi on ollut hyvin epätasainen joskin tämä on Emilille täysin tyypillistä. Aivan huppuiskussa mies ei kuitenkaan ole ollut eikä Iversen ole yltänyt kauden maailmancupissa top kymppiin kuin kolme kertaa.

Iversenin maamies Holund on ollut Tourilla oivassa iskussa ja ennen Fiemmen kilpailuja mies on kokonaiskisassa seitsemännellä sijalla. Holund kuuluu parhaimpiin loppunousun kipuajiin joten mikäli huomenna tulee onnistuminen on hänellä kaikki saumat kolmen parhaan joukkoon kokonaiskisassa. Holund on kova perinteisen menijä ja mies peruspäivänä nakuttaa varmasti kymmenen joukkoon. Viime kaudella norjalainen muunmuossa nappasi Otepään maailmancupissa samaiselta matkalta kolmannen sijan eikä MM hiihtojen 12 tilaakaan voida huonona pitää.

Bookerit ovat reagoineet liikaa Iversenin voittoon viime kilpailussa. Tämä kisa oli kuitenkin kaukana kilpahiihdosta ja tuurillakin oli todella suuri osuus mukana. Iversen ei ole ollut tänä talvena täysin iskussa ja miehen tuloskunto heittelee päivästä toiseen todella paljon. Holund on tasaisen varma distanssijyrä ja etenkin perinteisellä mies on vielä vahvempi. Fiemmen kilpailussa on vuosien saatossa nähty pahoja sippaamisia ja vaikka Tour tänä vuonna onkin hieman ”löysempi” nähdään huomennakin selkärangankatkeamisia eikä allekirjoittanut yllättyisi mikäli Iversen olisi yksi näistä. Mielestämme Holundin kuuluisi olla pariin suosikki tai kohteen vähintäänkin tasabookki mutta on jälleen erimieltä kanssamme!

 

Pelivalinta

Tour de Ski: Val di Fiemme

Miesten 15km (P)

H2H Iversen-Holund

Holund @2,20

Panos 8/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *