Salibandyliiga 18.12

TPS – Steelers

 

Salibandyliiga lähenee joulutaukoa mutta ennen tätä väännetään sarjapisteistä vielä Turussa jossa kotijoukkue TPS saa vieraita Hämeenlinnasta Steelersin muodossa. Ottelu pelataan Marli-areenalla ja peli vihelletään käyntiin klo 18.30.

TPS aloitti kauden vaisusti mutta käyrä on ollut mukavasti ylöspäin. Ennen illan kamppailua turkulaiset löytyvät sarjataulukon sijalta 7. Neljän vierasottelun jälkeen pääsee joukkue pelaamaan jälleen kotikentälleen. Viimeksi TPS otti tahmeahkon voiton Salbasta luvuin 2-4 ja tätä ennen KrP kaatui hienosti 3-5. Joukkue perustaa pelinsä edelleenkin tiukkaan puolustus peliin ja omiin onkin kolissut vain noin 5 maalin ottelukeskiarvolla. Toisaalta turkulaiset ovat tuskailleet maalinteon kanssa ja vastustajan verkkoa joukkue on venyttänyt vain 4,7 maalin keskiarvolla. Jani Hyytiäinen (10+10) on ollut totutun vahva mutta etenkin Juho Sorrilta (9+3) ja Eero Jalolta (7+7) on lupa odottaa parempia esityksiä. Turkulaisten maalilla aloittanee sarjan parhaimpiin torjujiin lukeutuva Pyry Luukkonen.

Steelersin kausi on ollut todella murheellinen mutta viimeisten esitysten perusteella tunnelin päässä on valoa. Viimeisetä neljästä ottelusta teräsmiehet ovat keränneet viisi pistettä ja etenkin Happeeta vastaan joukkue olisi 4-5 tappiosta huolimatta ansainnut vähintäänkin pisteen. Alkukierroksilla Steelersin verkkoon ladottiin palloa mielin määrin mutta päävalmentaja Jussi Sihvosen muuttaessa karvausta huomattavasti matallemmaksi on maalimääriä saatu sille tasolle että pelejä voidaan oikeasti voittaa. Paljon vastuuta lepää joukkueen nimellisen kakkosvitjan varassa jossa Ville Lastikka (17+5) operoi Nico Jonaesonin (4+13) ja Markus Siprosen (7+12) kanssa. Joukkueelle tärkeä Timo Johansson ei tänään pue peliasua päälleen mutta paikkaaja saadaan kun joukkueen kärkipuolustaja Teemu Metsälä tekee ensiesiintymisensä tällä kaudella. Metsälän tulo tekee hämeenlinnalaisten ylivoimasta entistä vaarallisemman ja muutenkin tuo mukavaa leveyttä muuten suhkot kapeaan rosteriin. Maalilla aloittaa ykköstorjujan vastuun kantanut Pasi Järvinen.

TPS lähtee oletetusti suosikkina otteluun mutta en näe kotijoukkuetta kertoimien mukaisena suosikkina. Turkulaisten peli on vaihdellut yllättävän paljon eikä sen kärkiyksilöt ole yltäneet aivan odotetulle tasolle. Steelers on vähitellen alkanut lunastaa odotuksia ja etenkin usko joukkueen sisällä tuntuu olevan todella kova. On mielenkiintoista nähdä miten TPS pystyy murtamaan Steelersin matalaa karvausta johon esimerkiksi Happee, Indians ja Lasb hakkasivat päätään. Molempien puolustaessa tiukasti ottelussa tuskin mitään maali-iloittelua tullaan näkemään jolloin myös vieraiden kovat tasoitusvetokertoimet maistuvat!

 

Pelivalinta

Salibandyliiga 18.12

TPS-Steelers

Steelers +2,5 @1,87

Panos 8/10

  •  netticasino vedonlyönti
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *