KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Jääkiekon MM-kisat

Pronssiottelu: USA-Kanada, klo 16:45.

Pronssipelissä toisensa kohtaavat kisojen avauspelissä kohdanneet USA ja Kanada, USA oli tuossa ottelussa parempi voittolaukauskilpailun jälkeen luvuin 5-4.

USA hävisi omassa välieräottelussaan Ruotsille selvästi 6-0 ja tuossa ottelussa USA kuitenkin voitti laukaukset selvästi 20-41, yrityksen puutteesta ei Jenkkejä siis voida syyttää. Suurimpana mestarisuosikkina pidetty Kanada hävisi yllättäen myös oman välieräpelinsä pienimuotoista sensaatiota virittelevää Sveitsiä vastaan lukemin 2-3. Kanadan peli-ilo oli suurimmilta osin kadoksissa ja joukkueen pelaamisesta puuttui se tietty juonikkuus ja mielikuvitus, jota mestarijoukkueelta näissä karkeloissa vaaditaan.

Ottelusta on todennäköisesti odotettavissa avointa ja viihdyttävää peliä jossa virheitäkin tulee sattumaan ja tämä puoltaa vahvasti siihen suuntaan, että myös tästä kohtaamisesta on odotettavissa runsasmaalinen. Voittajaa on vaikea sanoa, sillä Kanada lähti hakemaan vain ja ainoastaan kultamitaleja, kuitenkin luulisi Kanadan kaltaisen NHL-miehiä vilisevän ryhmän syttyvän sillä mitali on aina mitali ja olisihan se valtava pettymys jos sellainen tähtipelaaja kuin Connor McDavid jäisi näissä kisoissa kokonaan ilman mitalia.

Uskon että Kanada tulee tästä ottamaan revanssin ja saavan pientä lohtua kotiinviemisiksi.

Pelivalinta: Kanada

Kerroin: 2.05 @

Panossuositus: 7/10

 

Finaali: Ruotsi-Sveitsi, klo 21:15.

Ruotsi murjoi siis välierissä USAn ja Sveitsi pääsi yllättämään Kanadan. Ruotsi on kisoissa ainoa joukkue joka on onnistunut voittamaan jokaisen pelaamansa ottelun. Sveitsin otteet saivat NHL-vahvistusten (Kevin Fiala ja Roman Josi) liityttyä mukaan aivan uutta virtaa ja joukkue on myös hitsautunut mahtavalla tavalla yhteen.

Se ei liene kenellekään epäselvää että Ruotsi lähtee finaaliin selvänä ennakkosuosikkina, onhan joukkueessa sentään 18 NHL-pelaajaa mukana. Ruotsin Vancouver-vahti Anders Nilsson oli USA:ta vastaan pelatussa välierässä häikäisevä nappaamalla peräti 41 torjuntaa pitäen oman maalinsa koskemattomana. Myös Sveitsin Leonardo Genoni kerrytti Kanadaa vastaan hienot 43 koppia.

Ruotsi on pelaajamateriaalinsa puolesta selvä suosikki viemään kultamitalit, mutta se on nyt nähty että Sveitsiä emme voi aliarvioida. Tietysti sitä toivoisi että Sveitsi tässä tekisi jymypaukun ja kaataisi Tre Kronorin, mutta pelivalinnassa nojataan kuitenkin nyt siihen että ottelu etenee vähämaalisena ja tasaisena aina ottelun loppumetreille saakka.

Pelivalinta: Alle 4.5 maalia

Kerroin: 2.20 @

Panossuositus: 5/10

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!