Stanley Cup Final Game 5. Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators ottivat mittaa toisistaan tärkeässä pelissä numero viisi.

Penguins tuli ensimmäiseen erää mahtavalla sykkeellä kotiyleisön kannustamana. Viime ottelu oli yksi parhaista pudotuspeleissä nähdyistä jääkiekko-otteluista, mutta tänään ensimmäiseen erään tuli ylivoimainen kotijoukkue. Nashville joutui todella ahtaalle nopeasti liikkuvan ja päättäväisen Pens lauman dominoidessa tapahtumia alusta lähtien. Ottelu oli nopeasti jo 2-0, kun ensin Schultz onnistui ylivoimalla ja kuuden minuutin kohdalla Rust löi pelin 2-0. Karmaisevalla tavalla Marlboro man Malkin iski tilanteeksi jo 3-0 aivan 3.erän lopussa, kun peliaikaa oli jäljellä enää 10 sekuntia. Ottelu näytti olevan ohi. Rinne ei onnistunut tässäkään vierasottelussa kantamaan joukkuettaan tarvittavalla voimalla. Myöskään Nashville joukkueena ei kyennyt vastaamaan Pensin liikkeeseen, eikä intensiteettiin. Jotain speciaalia olisi pitänyt jäällä tehdä. Predatorsin valmentaja Peter Laviolette näytti myös turhatuneisuutensa vaihtoaitiossa.

Ottelu jatkui Penguinsin komennossa jatkossakin. Conor Sheary vei joukkueensa jo 4-0 johtoon aivan 2.erän alkuun ja tässä vaiheessa maalilla ei enää edes nähty Pekka Rinnettä. Laviolette veti ykkösmaalivahtinsa sivuun jo ensimmäisen erän jälkeen. Saros joutui siis antautumaan myös aikaisessa pelivaiheessaan. Lisää seurasi. Penguins teki tänään kaiken oikein. Crosby dominoi lähes jok’ikistä vaihtoaan pelaten viime vuoden Conn Smythe tasolla. Ketjunsa pyöritti kaikissa vaihdoissa järjestäen pelin Predators päätyyn ja yhteenottoja tapahtui, Subban ja Crosby ottivat yhteen monessakin vaihdossa kovaa. Ottelussa nähtiin myös yksi erikoinen tilanne, sillä Crosby heitti eräässä tilanteessa juomapullon kentälle, saamatta jälleen kerran tilanteesta rangaistusta. Allekirjoittanut muistaa parikin tilannetta, kun valmentajat ovat heittäneet kentälle juurikin juomapulloja ja heidät on ohjattu suorin tein katsomoon. Varsin mielenkiintoista siis miksi Crosby ei saanut esimerkiksi pelinviivytyksestä kaksiminuuttista. Oli miten oli: Kessel vei Penguinsin jo 5-o johtoon ja samojen herrojen Malkinin ja Kesselin esityöstä kokenut Ron Hainsey vei joukkueensa jo 6-0 johtoon 2.erän lopussa. Nashville Predators oli lyöty jään rakoon. Sinänsä nolo esitys koko joukkueelta, kun pelataan Cup finaaleja. Tämä oli yksi kovimpia kyykytyksiä Stanley Cup historiassa. Predators ei yksinkertaisesti saanut missään vaihessa peliä kiinni omistaan ja tekemisestään.

Viimeisessä erässä nähtiin pari tappeluakin ja harvinaisia 5min rangaistuksia finaaleissa. Predators osoitti edes taistelutahtoa ja haki asetelmia seuraavaan lauantain kohtaamiseen. Penguins voitti ottelun lopulta musertavin numeroin 6-0.

Todennäköisesti Laviolette jatkaa Pekka Rinteellä, joka on hävinnyt vain ja ainoastaan yhden kotiottelun koko pudotuspeleissä. Predatorsilla on vielä paikkansa pestä kasvonsa ja tulla mukaan peliin. Kaikki jää nähtäväksi lauantain ottelussa, kun joukkueet jälleen kohtaavat. Tämän ottelun jälkeen on kuitenkin vain yksi joukkue nähtäväksi suosikiksi käydessä voitosta Stanley Cupista. Kokenut ja kaiken voittanut Penguins oli tänään totaalisen ylivoimainen. Predatorsin pelissä alkavat näkyä pitkässä juoksussa myös loukkaantumiset. Johansenin menetys on suuri ja Mike Fisher pelaa viimeistä kauttaan lähes 100% varmuudella. Hänkään ei ole tällä hetkellä täysikuntoinen missään nimessä. Kaikilla on kuitenkin loukkaantumisia ja niiden piikkiin ei mene koskaan mikään. Letang puuttuu Penguilta ja Predatorsilta omansa. Nyt on kyse tahtojen taistosta ja siinä saralla on Predatorsilla korjattavaa rajusti.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!