Pittsburgh Penguins ja Nashville Predators jatkoivat siitä mihin viimeksi jäivät. Voitot 1-0 Pensille ja kiekko jäähän. Ottelun ensimmäinen erä muistutti muuten melkoisen paljon ensimmäisen finaalin 1.erää, mutta tällä kertaa Penguinskin oli saanut maalia kohti jo 11 laukausta, eli yhtä paljon kuin koko ensimmäisessä ottelussa yhteensä. Penguins oli muutenkin tänään tarkempi ja valppaampi heti alusta lähtien. Nashville pelasi myös hyvin, tasaisissa merkeissä ottelu jatkuikin ja Pontus Abergin sekä viime ottelun ratkaisseen Jake Guentzelin maaleilla tilanne eteni 1-1 tilanteessa toiseen erään. Toista erää Predators sitten hallitsikin ja oli aktiivisempi. Maaleja ei kuitenkaan nähty, sillä etenkin Matt Murray Penguins maalilla oli mahtavassa torjuntavireessä.

3.erä

Ensimmäisen ottelun formula jatkui samana. Predators ei kuitenkaan tällä kertaa ehtinyt kauaa dominoida yhtään mitään, sillä sama mies, Jake Guentzel iski jälleen kerran kuin tyhjistä. Yhtäkkiä Penguins johti ottelua jälleen kerran 2-1 ja tässä kohtaa Predatorsin olisi pitänyt vastata haasteeseen. Näin ei kuitenkaan käynyt. Pari minuuttia pelin kuljettua eteenpäin, iski Penguins jälleen. Ensin Scott Wilson Kesselin esityöstä ja vain 15 sekuntia tästä maalista Malkin ja kumppanit iskivät jälleen kiekon Pekka Rinteen selän taakse. Tämä riitti valmentaja Laviolettelle. Pekka Rinne, joka ei pelannut hyvin ensimmäisessäkään ottelussa, otettiin kylmästi vartioimaltaan maalilta vaihtoon. Suomalaisväri ei kuitenkaan himmennyt mihinkään, sillä Juuso Saros asteli Nashvillen maalille. Hänetkin ohitettiin pian kertaalleen, mutta 5-1 maali vedettiin oikeutetusti takaisin selkeänä paitsiona. Penguins pelasi lopun totutulla rutiinilla, stanley cup sormusten pystyi melkein näkemään jokaisen Pittsburghin pelaajien sormissa koko 3.erän ajan. Niin vahva oli Penguins viimeisessä erässä. Nashville ei kyennyt vastaamaan haasteeseen, joka tällaisen ratkaisevan ottelun kolmannessa erässä olisi pitänyt nähdä. Tämä ei todellakaan lupaile hyvää Predators kannattajille, myös Pekka Rinne oli murtuneen näköinen vaihtoaitiossaan.

Seuraavan kerran kiekko putoaa jäähän la-su yönä musiikkikaupungissa. Pekka Rinteen on parannettava finaalipeliään huomattavasti, jos Nashville aikoo edes taistella enää pytystä näissä peleissä. Maalivahtipelissä on ollut ratkaisevaa eroa näissä kahdessa pelatussa finaalissa, se on selvää.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!