Stanley Cup finaalit alkoivat!

Nashville Predators ja Pittsburgh Penguins aloittivat Stanley Cup finaalinsa. Mike Fisherin mukaan saanut Nashville pelasi ensimmäisessä erässä hienoa jääkiekkoa. Se ryömytti tilanteita Pens maalille alusta lähtien, mutta Matt Murray torjui kaiken ja kiekot eivät pomppineet Predatorsin kannalta otollisesti. Sitten alkoi tapahtua. P.K Subban iski ottelun avausmaalin ja kiekkoa oltiin viemässä jo keskelle. Mike Sullivan ja Pens valmennusporras kuitenkin haastoivat tilanteen paitsiona. Forsbergin ottaessa kiekon haltuunsa viivalla, oli hänen luistimensa linjatuomarien mukaan 1mm ilmassa samaan aikaan, kun kiekko oli ylittänyt selkeästi viivan. Katastrofaalinen tilanne. Ennen tällaiset maalit hyväksyttiin heittämällä, aina. Maali hylättiin paitsiona ja Subbanin tuuletukset olivat olleet turhia. Peli jatkui. Hetki tämän jälkeen antoivat tuomarit kaksi jäähyä samassa vaihdossa Nashvillelle ja Penguins sai 5 on 3 ylivoiman täydellä 2min kestolla. Koska on tällaistakaan Stanley Cup finaaleissa viimeksi nähty? Harvoin ja aikaa sellaisesta on taatusti. Penguins ei alkuun saanut edes laukauksia kohti maalia, mutta lopulta elintärkeän ylivoiman lopulla Marlboro Mies Malkin siirsi Penguinsin 1-0 johtoon. Tämän jälkeen Penguins iski vielä kaksi maalia lisää samaan erään, joista viimeisen 3-0 maalin Ekholmin jalan kautta harmillisesti ”omiin”. Penguins johti 1.erän jälkeen 3-0, vaikka Predators oli pelannut varsin vahvan ensimmäisen erän myös. Ottamatta mitään pois Pittsburghin upeasta ja loistavasta joukkueesta, joka on kärsinyt kauden aikana myös loukkaantumisista, on silti todettava että joukkue on varsin paljon ylivoimiin nojaava joukkue. Se oikein odottaa useissa otteluissa juuri ylivoimiaan. Niissä se on tappavan tehokas. Niin tänäänkin. Ylivoima joukkue Penguins oli siis ansainnut johtonsa, mutta osittain tuomareiden avustamana.

2.erä ja 3.erä

Nashville ei lannistunut ja mikään ei muuttunut suunnitelmassa. Myös Laviolette harmitteli 2.erän haastattelussa tulosta taululla, Penguins oli saanut vain 7 laukausta kohti maalia, kun peliä oli pelattu jo 33minuuttia. Se on vähän se. Nashville rummutti peliään Pens päätyyn koko toisen erän. Se voitti laukauksetkin peräti 9-0(!). Penguins ei saanut siis laukaustakaan kohti Rinteen maalia toisessa erässä. Predators kavensikin pelin 3-1 Ryan Ellisin maalilla ja kolmanteen erään mentiin lukemista 3-1.

Predators haki maltillisesti ja organisoidusti tasoitusta. Colton Sissons onnistui lopulta kaventamaan jalallaan Josin ja Jarnrokin esityöstä ylivoimalla 3-2. Tämän jälkeen Penguins sai ylivoiman Subbanin ampuessa kiekon vahingossa katsomoon ja Pittsburgh ei saanut edelleenkään edes laukausta kohti Rinteen maalia. Aivan ylivoiman päättyessä Fisher ja Watson saivat kiekon Gaudreulle, joka iski uransa ensimmäisen pudotuspelimaalin upeasti ohi Murrayn tasoittaen tilanteen todella ansaitusti 3-3. Nashville oli jälleen taistelemassa voitosta ja pelitapahtumiin nähden tätä voitiin pitää oikeusvoittona.

Predators ei kuitenkaan onnistunut enää tekemään maalia ja Pittsburgh teki varsin mielenkiintoista historiaa ottelussa: Se ei saanut laukaustakaan kohti Pekka Rinteen vartioimaa maalia lähes 38 peliminuuttiin 2.erän ja 3.erän aikana. Allekirjoittanut ei ole ainakaan koskaan finaaleissa, saatikka edes NHL-pudotuspeleissä nähnyt vastaavaa tapahtuvan. Täysin käsittämättömän tilastofaktan vallitessa, Pittsburghin Jake Guentzel ei tilastoista välittänyt, vaan mies iski vain muutama minuutti ennen päätössummeria Penguinsin ainosta paikasta lopulta kiekon Rinteen taakse ja Pittsburgh johti jälleen kerran ottelua 4-3. Predatorsin upeaa jääkiekko-ottelua ei siis palkittu tuloksella, vaan karmaisevalla vastaiskumaalilla omiin. Pekka Rinteen olisi pitänyt torjua kyseinen kiekko. Penguins löi kiekon vielä kertaalleen tyhjään maaliin Nashvillen pelatessa ilman maalivahtia ja ottelu numero yksi oli selvä. Penguins johtaa voitoin 1-0 ja ensimmäinen kiinnitys kannuun on tosiasia. Crosbyn ja kumppaneiden vastaiskupeli tuotti tuloksen tänään, mutta seuraavassa ottelussa se ei tule voittamaan jos peli jatkuu samanlaisena. Rinteen parantessa peliä, on Predatorsin joukkue tasoitettava voitot seuraavassa ottelussa. Se oli niin paljon vahvempi ja aktiivisempi joukkue ensimmäisessä finaalissa. Toivottavasti myöskään tänään nähtyjä ensimmäisen erän kaltaisia tuomioita ei nähdä enää tulevassa.

Siinä vielä Subbanin hylätty maali, Forsbergin ”new school” sääntöjen mukaisesti paitsioidessa tilanteen:

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!