Penguins ja Senators ottivat yhteen uudelleen ottelussa numero 2. Ensimmäisen voitti Ryanin maalilla Ottawa jatkoajalla 2-3. Penguins jatkoi aktiivista pelaamistaan ja hallitsi ottelutapahtumia, jos katsotaan kiekkokontrollia ja maalipaikkojen luontia sekä yksinkertaisesti aktiivista jääkiekkoilua. Ottawa puolestaan keskittyi täysin puolustuspelaamiseen ja varjelemaan omaa maaliaan. Penguins saikin luotua ensimmäisissä erissä muutamia hyviä maalipaikkoja, mutta tolppaa lähemmäs se ei osunut. Anderson maalillaan pelasi jälleen erittäin varmasti ja hyvin. Senators tosiaan keskittyi rauhalliseen pelaamiseen, passiivisiin lähtöihin omalta alueeltaan ja tarkkoihin vaihtoihin. Penguinsille tämä sopi ja sopii jatkossakin. Monet joukkueet menneisyydessä ovat kuitenkin todistaneet sen, että kun joudut puolustamaan ja teet valinnan, että keskityt lähes täysin defensiiviseen pelaamiseen 60min kestolla, seuraus on seuraava: Osaat sen asian hyvin. Tämän myös Ottawa Senators on todistanut näissä pudotuspeleissä.

Kovuuttakin nähtiin – Phaneuf niittasi Rustin ulos

Ottawan puolustaja Dion Phaneuf pamautti ensimmäisessä erässä sellaisen Scott Stevensmäisen pommin Rustiin, että mies joutui jättämään ottelun kesken loukkaantumisen takia. Tarkempaa tietoa mistä on kyse, ei ole vielä annettu ja tuskin tullaan piakkoin antamaankaan. Phaneufin taklaus osui niin täydellisesti kohdilleen, että ihailla täytyy. Mies piti myös Stevensmäisesti kyynärpäänsä kiinni omassa vartalossaan, jolloin edes keskustelua väärästä taklauksesta ei synny/syntynyt. Mahtavaa jääkiekkoa kertakaikkiaan Phaneufilta. Penguins koki myös lisää jobin postia, sillä myös Schultz puolustajan tontilla joutui jättämään pelin kesken jo aikaisessa vaiheessa, joten Penguins joutui urakoimaan 11 hyökkääjällä ja 5 pakilla valtaosan ottelusta. Se ei kuitenkaan vaikuttanut millään tavalla Pens peliin, sillä aktiivinen peli jatkui aivan samanlailla, kuin aiemmissa otteluissa. Maalipaikkoja syntyi jatkuvalla syötöllä ja Ottawa jatkoi peruuttamistaan.

Viimeisessä erässä ratkaisu

Ottawa Senators onnistui varsin karmaisevassa tilastollisessa mielessä myös tänään. Passiivinen ja odottava pelitapa saivat aikaan seuraavan: Senators ei saanut 2.erän ja 3.erän eräässä stintissä aikaan yhtään ainoa laukausta kohti Fleuryn vartioimaa maalia yli 20 peliminuuttiin, joka on huutavan naurettava tosiasia. On hyvin vaikea voittaa kiekko-ottelua, jos tällaista pääsee tapahtumaan. Sen ymmärtää vähemmänkin kiekkoilua seuraava katsoja, sillä jos et lauo, et voi voittaa. Matemaattinen tosiasia. Pittsburghille tämäkin kelpasi, sillä muutamaa minuuttia ennen päätössummeria se vihdoin onnistui. Philemon Kessel, joka pelaa jälleen hienoja pudutuspelejä etenkin offensiivisessa mielessä, sai kuin saikin kiekon Anderson selän taa sijoitettua. Tarkka rannekuti sujahti ohi Andersonin ja puolustajien ja tuo maali jäi ottelun ainoaksi.

Senatorsin on pakko, aivan pakko muuttaa hiven pelitapaansa hyökkäävämpään ja aggressiivisempaan muotoon, mikäli se haluaa kanadassa voittaa Penguinsin. Tässä sarjassa ei pidemmällä tähtäimellä voi nähdä kuin yhden voittajan jos tapahtumat jatkuvat vastaavanlaisina. Penguins oli tänään ylivoimainen, piittaamatta loukkantuneista pelaajista ja numeroista taululla.

Alla Phaneuf kertakaikkiaan upea Stevensmäinen taklaus Rustiin 1.erässä:

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!