Pittsburgh Penguins, hallitseva NHL-mestari kohtasi kotonaan Calgaryn, joka kärsii Mike Smithin loukkaantumisesta edelleen. Miehen paluulle on annettu tietoa seuraavasti, ainakin viikko vielä sivussa ja rauhaksiin luistelua ja kiekkojen torjumista jne, mutta kaikki ketkä toivovat calgarylle pudotuspelejä, toivovat Smithiä jo takaisin maalin suulle. Tänään Calgaryn maalille asteli Gillies. David Rittich, joka pelasi hyvin silloin kun Smith oli terveenä, on pelannut myös surkeasti Smithin loukkaannuttua. Jon Gillies, joka pelasi alkukauden täysin farmissa, on saanut nyt mahdollisuuksia myös, mutta myös hän on pelannut todella huterasti. Jon Gillies kohtasi tänään siis Jarryn Pens maalilla. Penguins on parantanut peliään loppukautta kohden, mutta myös he toivovat Murraytä jo takaisin maalin suulle aivotärähdyksen jäljiltä. Mike Smith kärsii nivusvammasta.

Penguins aloitti tänään hyvin. Se toimitti kiekkoa Gilliesin maalille ensimmäisistä vaihdoista lähtien ja pian palkkio tulikin. Chad Ruhdewel ohitti Gilliesin jo kahden minuutin pelin jälkeen ja vain minuutti tästä Malkin lisäsi johdon jo 0-2. Gillies ei vakuuttanut tänään(kään), myös voittopeleissään mies on pelannut päin tulista helvettiä. Miksi Gillies aloitti tänään, voi vaan hämmästellä. Niin sekaisin tuntuu olevan Calgary valmentaja Gulutzankin. Melkoista rulettia pelaa Gulutzan ja jotain linjaa jo toivoisi, aloista Rittichillä illasta toiseen ja häviä tai voita, mutta ei Gilliesiä. Ei missään tapauksessa. Niin heikkoa sijoittumista ja 80-luvun sijoittumista nähtiin tänäänkin. Jopa Gretzky olisi sivaltanut tänään 6 maalia Gilliesin verkkoon, helposti ja jokaisessa erässä. Mark Giardiano ja Backlund peräti tasoittivatkin pelin hyvin pelanneen Calgaryn osalta ensimmäiseen erään ja tilanne oli siis 2-2, mutta maalivahdit eivät loistaneet ensimmäisessä erässä todellakaan. Gillies lahjoitti Malkinin maalin tyysti Penguinsille.

Toisessa erässä joukkueet pelasivat tasaisesti. Kris Letang ja Troy Brouwer onnistuivat silti maalaamaan ja tilanne oli 3-3. Gillies Calgaryn maalilla seilaili välillä liikaa ulkona maalistaan ja myös mailapeli tuotti ongelmia.

Kolmannessa erässä peli oli lähes ohi tilanteessa, jossa Olli Määttä purki tilanteen omassa päässä Gilliesin päätyyn ja maalivahti meinasi torjua kiekon omaan maaliin. Tilanne tarkistettiin nolosti videolta, jonka jälkeen tuomarit ilmoittivat tilanteen olevan edelleen 3-3 ja kiekko ei ollut aivan ylittänyt maaliviivaa. Jon Gillies säästyi ja niin säästyi Calgary Flameskin. Koko peli olisi voinut olla ohi vivahteessa, mutta ei vielä. Calgary pelasi joukkueena ihan hyvin ja haastoi Penguinsin tähdet. Peli eteni jatkoajalle. Gaudreau sai yhden maalitilanteen Calgarylle, mutta ampui ohi. Jatkotilanteessa Kessel ja Schultz järjestivät paikan Gilliesin maalille ja mies oli jälleen pelannut itsensä tilanteesta liian ulos. Ei mahdollisuuttakaan torjua ja Penguins rankaisi jälleen kerran jatkoajalla.

Jos Gulutzan starttaa seuraavan pelin Jon Gilliesillä, pelatkaa kaikki rahanne hyvä kiekkoyleisö Calgaryä vastaan. Jon Gillies ei tällä hetkellä pelaa NHL-tasolla vaadittavaa voittavaa jääkiekkoa. Miehen pelissä mikään ei vakuuta, ei sijoittuminen, ei itseluottamus, ei torjunnat, ei eleet. David Rittich jos astelee Calgary maalille, on edes mahdollisuus voittoon. Penguinsin 4-3 voitto oli tänään ansaittu ja vain sen takia, että maalivahtipelissä oli eroa.

Mike Smith, palaa jo Calgary Flames maalille ja pelasta joukkueesi NHL-kausi. Pudotuspelit jäävät muuten Calgary Flamesiltä haaveeksi.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!