Pittsburgh Penguins, hallitseva Stanley Cup mestari vastaanottija umpisurkeasti kautensa aloittaneen Arizona Coyotesin ma-ti yönä suomen aikaa. Karmaisevasti alkoi tänäänkin Coyotesin kannalta, kun suomalaismaalivahti Antti Raanta imaisi 1 minuutin pelin jälkeen lähes nollakulmasta ensimmäisen maalin ja Pittsburgh johti välittömästi 1-0. Kauaa ei tästäkään kulunut, kun Malkin vei Penguinsin jo 2-o johtoon ja Arizonan päävalmentaja Rick Tocchet pyöritteli päätään vaihtoaitiossa. Penguins aloitti tänään vahvasti ja halusi selkeästi näyttää osaamisensa. Rick Tocchet, entinen Penguinsin apuvalmentaja sai ottelun aikana hienot kunnianosoitukset yleisöltä, kun hänen mestaruuksiaan Penguinsin penkin takana muisteltiin valotaululta. Tocchet peitteli kuitenkin tunteensa ja keskittyi omiensa käskyttämiseen. Arizona saikin pakettinsa jotenkin kasaan ensimmäisten maalien jälkeen, eikä Penguins vieläkään esittänyt sitä edellisiltä kausilta tuttua dominaatiota kentällä. Jotenkin väkinäistä ja finaalikrapulaista on selkeästi Pensin peli. Ei ole viidellä viittä vastaan samaa voittamisen halua, eikä omistautumista pelille. Se on ymmärrettävääkin, kun niin montaa joukkueen pelaajaa koristaa mestaruussormukset. Penguins kuitenkin pelasi tänään rutiinillaan hyvin. Se puolusti nuorta Coyotes joukkuetta vastaan hyvin, eikä ottanut liikariskejä.

Arizona pääsi kuin pääsikin edes kaventamaan pelin 2-1, kun Tobias Rieder sai kiekon Murrayn selän taakse. Samassa kolmannessa erässä iski kuitenkin vielä Philomen Kessel, joka viimeisteli maalin edestä loppulukemat 3-1. Arizona ei silti missään vaiheessa ottelua saanut pitkiä myllytyksiä pens päätyyn, vaan joukkueen hyökkäykset olivat hanajaisia, pienistä kulmista tulleita vaarattomia laukauksia kohti maalia. Penguins oli tänään parempi joukkue, mutta niin sen pitikin olla. Näillä rostereilla häviö tästä, olisi ollut nolouden huipentuma. Kun kausi jatkuu, kannattaa seurata erityisesti Penguinsin Malkinin, Kesselin ja Letangin tahtoa voittaa. Jos tekeminen vaikuttaa löysältä, kannattaa alkaa silloin tällöin sijoittaa rupioitaan Penguinsia vastaan. Se tulee maksamaan hintaa vedonlyöjille. Samanlaista voitontahtoa ei tällä kaudella ole vielä huikealta Penguinsilta nähty, verrattuna kahteen edelliseen mestaruuskauteen.

Voitto Penguinsille kotona oli silti viides perättäinen, joten ainakin Pennsylvaniassa tulosta tulee. Ainakin toistaiseksi.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *