Salibandykausi polkaistaan todenteolla käyntiin viikonloppuna ja alkuviikosta, kun lajin mahtimaiden, Suomen ja Ruotsin pääsarjat käynnistyvät. Edellis kausista poiketen löydät sivuiltamme tulevalla kaudella pelivihjeitä kotimaisen Salibandyliigan lisäksi myös Ruotsin Superliigaan (SSL).

Seuraavassa tiivistetty ennakkomme Suomen Salibandyliigaan. Joukkueita emme käy tässä yksitellen läpi, vaan tarkemmat analyysit ja pelaajaprofiilit tulevat varmasti esille mikäli otat salibandyvihjeemme seurantaan. Sarja käyntiin lauantaina 21.9.

Löytyykö Classicille haastajaa?

Tampereen Classic on rakentanut liigaan selkeän dynastian ja viime kauden mestaruus oli ”Familylle” jo neljäs putkeen. Liigan lisäksi tamperelaiset kävivät näytöstyyliin pokkaamassa seurajoukkueiden mestaruuden, Champions Cupin ruotsalaisten nenän edestä. Classic on paperilla jopa aavistuksen heikentynyt mutta silti ylivoimainen mestarisuosikki myös tulevalle kaudelle.

Suurimmista haastajista Oilers vahvistui jälleen siirtomarkkinoilla kun se hankki riveihinsä Rasmus Kainulaisen sekä Matias Veikkolan. Espoolaiset lähtevät kauteen kuitenkin melko haastavista lähtökohdista kun todella moni kärkipelaajista on sairastuvan puolella. Meidän mielestä erittäin kokenut SPV voi hyvinkin olla Classicin suurin haastaja. Myös Jyväskylän Happee teki todellisia täsmähankintoja kesän aikana ja ”hirvilauma” mielii varmasti takaisin mitalipeleihin.

Playoffs-paikat jo jaettu

Viime kauden finalisti TPS:an joukkueessa ovi on käynyt tiuhaan tahtiin ja moni runkopelaajista vaihtoi maisemaa. Janne Kainulainen on toki erinomainen värväys valmentajaksi ja ainakin Kuopiossa mies teki lähes mahdottomasta mahdollista. Pyry Luukkonen jättää todella ison aukon maalinsuulle ja nuori kassari kaksikko Kuisma-Fälden ei ennakkoon ole sarjan kärkipäätä. Ero edellä oleviin on kuitenkin hyvin marginaalinen. Nokian KrP tuskin viime kauden tapaista mahalaskua toistaa eikä fuusioseura EräViikingitkään pleijareista pois tule jäämään.

Viimeisen playoffs-paikan mitä todennäköisemmin tulee nappaamaan Indians joka on viime vuosina ollut erinomaisesti roolitettu joukkue jolla on heittää askiin todella kova ykkösvitja. LASB antanee ”Heimolle” pientä painetta, mutta kyllä lahtelaisten pudotuspelipaikka vaatisi jonkun toisen joukkueen epäonnistumista.

Nousijoiden lyhyt visiitti?

Häntpään taistossa sarjanousija ÅIF on ensimmäisenä liipaisimella, emmekä millään jaksa uskoa, että keskikastin divari-rosterilla liigakentillä kovin pitkälle potkittaisiin. ÅIF on selkeästi sarjan heikoin joukkue ja ehkä vielä mainettaankin huonompi. Suorasta säilymisestä käydään jälleen erittäin tasainen kamppailu ja Oulun Luistinseura olisi ollut tässä taistossa vahvoilla, mutta viime hetkien todella pahat loukkaantumiset laskevat joukkueen pelivoimaa merkittävästi.

Hämeenlinnan Steelers on markkinoilla rankattu aivan häntäpäähän, mutta me pidämme joukkuetta selkeästi yleistä mielipidettä parempana joukkueena. Nico Jonaeson ja Markus Sipronen ovat lähes ylikylän poikia muita häntäpään joukkueita vastaan ja seuran juniorit ovat takoneet todella kovaa jälkeä viime vuosina nuorten (A ja B) sarjoissa. Petri Kemppainen on hyvä nuorten pelaajien luotsi eikä paljon lokaa niskaan saanut maalivahtikaksikko Järvinen-Kettunen hirveästi päävastutajien virkaveljiä jäljessä ole.

Ilmaisetvedot.com :in ranking sarjataulukon muodossa:

1. Classic

2. SPV

3. Oilers

4. Happee

5. TPS

6. Nokian KrP

7. Erä-Viikingit

8. Indians

9. LASB

10. Steelers

11. Tiikerit

12. OLS

13. Welhot

14. ÅIF

Artikkelikuva: Flickr

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *