KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Norjan Eliteserien-kierros saadaan päätökseen maanantai-illan ottelulla Stabæk-Lillestrøm. Eliteserienissä on vain yksi joukkue ilman avausvoittoa, ja nyt tämä tilasto on aika muuttaa.

Kotijoukkue Stabæk sijoittui viime kaudella Eliteserienin keskivaiheille ja yllätti monet analyytikot etenkin alkukesästä mainioilla otteillaan. Bærumin ykkösseura on tunnettu hyvästä juniorityöstään, ja joukkuetta on aina rakennettu pienellä budjetilla.

Tämän kauden odotukset olivat pitkälti viime kauden mukaiset, eli Stabækin sijoitusta povattiin keskikastiin. Alkukausi on ollut siihen nähden kova pettymys, sillä hyvistä otteista huolimatta saldona on nolla voittoa. Stabæk on pelannut neljä tasapeliä, mutta olisi paremmalla tuurilla voinut voittaa jokaisen näistä otteluista.

Vierailija Lillestrømin tilanne ei ole juuri parempi. Torstaina vihjasimme LSK:n tappiota Rosenborgille Norjan Supercupissa, ja ottelun lopputuloksena olikin odotetusti 0-1 selkäsauna. Lillestrøm tosin yllätti laittamalla kentälle parhaan mahdollisen miehistönsä, mutta sekään ei riittänyt, vaikka Rosenborg peluutti varsin reservipitoista joukkuetta.

Eliteserienin puolella LSK on hävinnyt kolme neljästä edellistä ottelustaan. Nyt joukkueen riesana on vielä ylimääräinen peli torstai-illalta, joka kulutti energiaa parhailta pelaajilta.

Stabæk on paperilla vähintään Lillestrømin tasoinen joukkue. STB pystyy ehdottomasti parempaan, kuin alkukauden tulokset kertovat. Nyt joukkueella on mainio sauma ottaa kauden avausvoitto, kun vastaan asettuu heikossa vireessä oleva Lillestrøm. tarjoaa kotivoitolle huikeaa markkinatoppia 2,50 kertoimella (todennäköisyysarvio 47%). Kummallakaan joukkueella ei ole merkittäviä kokoonpanohuolia.

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!