KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Valioliigakierroksen päättää maanantai-illan ottelu Stoke vs Manchester City. Vierasjoukkue joutuu otteluun ilman tähtihyökkääjä Sergio Agueron panosta.

Kotijoukkue Stoke on yhä putoamisviivan alapuolella. Potters vaihtoi päävalmentajaansa kaksi kuukautta sitten, jolloin seuraa pitkään luotsannut Mark Hughes sai lähteä. Stoken ruoriin hypännyt Paul Lambert on onnistunut parantamaan joukkueen suorituksia, sillä saldona on vain yksi tappio kuudesta ottelusta (saldo 1-4-1). Stoken kannalta ongelmana on toisaalta voittojen puute, sillä joukkue on pelannut kolme edellistä otteluaan tasan. Peliesitykset ovat kelvollisia, mutta maalinteko tuottaa yhä tuskaa.

Vierailija Manchester City on ollut täysin ylivoimainen kuluneen kauden Valioliigassa. Pep Guardiolan joukkue on niin vahva, että se ansaitsee jopa selvän suosikkiaseman vieraskentällä muita kärkiseuroja vastaan. Edellisissä liigapeleissä City kaatoi Arsenalin 3-0 ja Chelsean 1-0 ilman suurempia tuskia.

Viikko sitten City hävisi kotonaan Baselille Champions liigassa, mutta tuohon tulokseen ei kannata liigaa reagoida. Kyseessä oli merkityksetön ottelu, jossa Cityn avauskokoonpano oli myös kaukana parhaasta.

Guardiolan joukkueessa on pari merkittävää poissaoloa. Sergio Aguero on loukkaantunut parin viikon ajaksi, joten Basel-matsissa pelannut Gabriel Jesus saanee näyttöpaikan. Tärkeä Raheem Sterling on ollut sivussa kuukauden, ja hänen paluunsa avaukseen on yhä epävarmaa. Pari matsia missannut Fernandinho saattaa sen sijaan tehdä paluun, joka voi tarkoittaa Gundoganin lepovuoroa.

Vedonlyöntimarkkina on hinnoitellut ottelun varsin hyvin. Jännitystä voi hakea esimerkiksi pelaajien erikoisvedoista. Alla statistiikkaa Stoken ja Cityn pelaajista (kaikki ottelut ml.).

Edelliset 6 ottelua avauksessa, maalit:
6 – Sergio Aguero (loukkaantunut)
3 – Xherdan Shaqiri
2 – Bernardo Silva
2 – David Silva
2 – Ilkay Gundogan (mahdollisesti sivussa)
2 – Raheem Sterling (tod.näk. sivussa)

Edelliset 6 ottelua avauksessa, syötöt:
4 – Kevin De Bruyne
2 – Sergio Aguero (loukkaantunut)
2 – David Silva
2 – Bernardo Silva

Agueron poissaollon myötä mahdollisten maalintekijöiden kenttä on Cityllä varsin ohut. Gabriel Jesus osui kyllä Baselia vastaan viikko sitten, mutta sitä edeltävä maali on marraskuun puolivälistä. Jesusille tarjotut kertoimet eivät houkuttele.

Cityn maalintekijöitä kannattaa haarukoida Bernardo Silva & David Silva -kaksikosta. Kevin De Bruyne ei ole saanut syöttöpistettä aikoihin, joten olisiko tänään aika? tarjoaa syöttöpisteestä 2,30x , kahdesta syötöstä 8,00x ja maali+syöttö -kombinaatiosta 7,50x kertoimen!

Jos halut hakea pommia pikkurahalla niin kokeile Xherdan Shaqirin maalia 7,0x ja vetoa kehikkoon 17x. Shaqiri on loistava vapareissa ja antaa Stoken erikoistilanteet. Stoken maalinteko lienee tänäänkin sveitsiläisen varassa. Hyvällä onnella yksi vapareista tärähtää myös tolppaan!

Kuva: Jonathan Palombo (Manchester City Stadium Tour) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *