Toronto Maple Leafs ei ollut voittanut San Jose Sharksia kanadan puolella sitten vuoden 2002 jälkeen. Ilmaistenvetojen kirjoittajan muistaa tuon ottelun. Tänään Maple Leafs lähti haastamaan tosissaan edelleen lahjakasta ja erittäin hyvää jääkiekkoa pelaavaa San Jose Sharksia. Andersen ja Martin Jones maaleillaan ottivat myös yhteen ja luvassa oli mielenkiintoinen ilta. Jo ensimmäisestä aloituksesta ja sekunnista tuli selväksi, että tänään kohtasivat todelliset karaktäärit ja pelaajat jotka halusivat voittaa omilleen. Joe Thornton alkoi huitoa Nazem Kadria ensimmäisessä ottelun aloituksessa, johon Kadri vastasi mailallaan. Miesten suut kävivät kiivaasti myös ja molemmat heitettiin ulos aloituksesta. Huomasi kuitenkin, että laidalla tapahtuisi pian. Linjatuomari väistikin viisaasti miesten tieltä, sillä ensimmäisestä sekunnista Thornton ja Kadri pudottivat hanskat ja alkoivat takoa toisiaan. Kadri tarrasi pienempänä miehenä Thorntonin parrasta kiinni, tahattomasti tai tahallaan, se jää Kadrin omaksi tiedoksi, mutta mies näytti yrittävän ottaa luonnollisesti myös Joen paidasta kiinni. Miehet putosivat jäähän ja pian kaikkien ällistykseksi kentällä törrötti valtava tuppo Big Joe Thorntonin partaa. Tuomari noukki parran ja kuljetti sen Sharksin vaihtoaitioon. Pelaajia moinen näytti huvittavan suuresti. Thorntonin parrassa oli näin ollen melko suuri aukko. Kadri ja Big Joe ohjattiin viiden minuutin rangaistuksiin ja aitiohin. Alla klippi kyseisistä tapahtumista.

Ottelussa pelattiin muutenkin kovaa ja erityisesti Matt Martinin, Burnsin ja Dillonin taklaukset ensimmäisessä erässä herättivät huomiota. Ohjasipa Burns kevyesti kiekon kaikkien katsojien nauraessa suoraan Bozakin päähänkin. Bozakia itseäänkin tilanne huvitti suuresti. Ensimmäisessä erässä nähtiin kaksi maaliakin, kun Auston Matthews taitavasti vei kotijoukkueen johtoon, mutta pian tämän jälkeen Brendan Dillon aivan vapaasti tasoitti ottelun heti 1-1. Patrick Marleau pelasi myös vanhaa ystäväänsä Joe Thorntonia ja entistä 20 vuotista seuraansa vastaan, mutta hänelle ei ensimmäisessä erässä oikein pelitilaa tahtonut löytyä.

Jatkoerät ja ratkaisu

Toisessa erässä Nazem Kadrin tulinen peli sai jatkoa ja hänen ketjunsa, sekä Marnerin johtama toinen toronto vitja saivat peliä hyvin Sharksin päätyyn. Toronto veikin toista erää ja saikin johto-osuman, juurikin Nazem Kadri ohjasi jalallaan ovelasti ylivoimalla 2-1. Maali tarkistettiin videolta ja sekin tilanne jakoi internetissä ja myös studiossa mielipiteet aikalailla 60-40 maalin puolesta, mutta silti jotkut olivat sitä mieltä, että potkuliike nähtiin. Ilmaisetvedot tiesi välittömästi kiekon olevan matkalla keskelle. Ohjurit ovat sallittuja ja mitään ratkaisevaa jalan nostavaa potkuliikettä ei tilanteessa nähty. Kadrin 13 pelin pisteetön putki oli katkennut. San Jose Sharks tasoitti kuitenkin ottelun nololla tavalla Andersenin kannalta aivan toisen erän loppuun, kun Andersen menetti kiekon hallinnan ja sivalsi mailallaan kiekon suoraan Tierneyn lapaan. Chris Tierney ei erehtynyt ja peli oli tasan 2-2.

Kolmanteen erään Fredrik Andersen keräsi itsensä ja pelasi todella hyvin. Martin Jones Sharksin maalilla oli myös erinomainen. Molemmat joukkueet saivat muutamia maalipaikkoja ja peli oli tarkkaa. Sharks etenkin pelaa vieraspelit erittäin passiivisesti 3.erissä, eikä päästä niissä tunnetusti juuri lainkaan maaleja. Maalia ei aktiivinen Torontokaan kyennyt tänään tekemään, vaan ottelu eteni jatkoajalle.

Jatkoajalla molemmille muutama paikka ja erityisesti Kadrille ja Komaroville propsia tarkasta 3 vs 3 pelistä Joe Thorntonin ketjua vastaan. Mitchell Marner sai korkeasta mailasta jäähyn vain pari minuuttia ennen jatkoajan päätöstä ja Toronto joutui kovaan paikkaan. 4 vs 3 alivoimalle. Komarov, Polak ja Ron Hainsey kuitenkin kestivät upeasti Fredrik Andersenin kanssa ja tiivis boxi puolusti Sharksin ylivoiman. Ottelu eteni rangaistuslaukauskilpailuun. Ratkaisijaksi nousi 11 ampujana numero 42, Tyler Bozak Torontosta, joka ohitti hienosti Martin Jonesin. Maalivahdit tänään pelasivat kertakaikkiaan upeat ottelut, Andersenin toisen erän virhettä lukuunottamatta. Andersen loisti rangaistuslaukauksissa, päästäen vain Lebanckin hienon harhautuksen taakseen. Toronto voitti upeassa illassa ensimmäistä kertaa San Josen kanadassa sitten vuoden 2002. Ottelu oli tähän astisen runkosarjan viihdyttävimpiä kamppailuita koko kaudella. Molemmat joukkueet ansaitsevat pelistään ilmaistenvetojen arvostuksen ja ottelun viihdearvoa on siis vaikea ylittää, kun runkosarja jatkuu. Tässä jääkiekko-ottelussa oli kaikkea, mitä katsoja voi ottelulta toivoa.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!