Huonompi jääkiekkojoukkue voitti yöllä suomen aikaa Torontossa käydyn kanadalaisjoukkueiden kohtaamisen, kun Ottawa Senators saapui Toronto Maple leafsin vieraaksi. Vieraana Ottawa todella olikin. Ensimmäisestä erästä lähtien ja jo ensimmäiset kolme vaihtoaan Auston Matthews loi pelkästään maalipaikkoja. Huippusellaisia. Ylärimää ja Andersonin patjoja lähemmäs ei Matthews kuitenkaan ensimmäisissä vaihdoissaan päässyt. Craig Anderson pelasi myös hyvin, hänet vaihdettiin eilen yöllä kokonaan maaliltaan pois, Chicagon voittaessa umpisurkean ottawan 2-8. Ottawa iski ensimmäisen maalin illan ottelussa tänään, kun Torontolle ei kelvannut maalinteko. Thomas Chabot onnistui viemään onnekkaasti Ottawan johtoon 0-1 ja Fredrik Andersen ei mahtanut maalille mitään.

Toisessa erässä Ottawa karkasi heti jo 0-2 johtoon Matt Hoffmanin maalilla ja Toronto jatkoi päälle painamistaan. Anderson kuitenkin ottawan maalilla oli kerännyt itsensä eiliseltä ja torjui edelleen hyvin. Etenkin Mitch Marnerin ja Morgan Riellyn peli ilahduttivat katsojien silmiä. Marner ja Rielly veivät peliä jokaisessa vaihdossaan aktiivisesti ja luoden tilanteita. Ottawa kuitenkin kesti aivan 2.erän loppuun, kunnes nuori Borgman kavensi 1-2 lämärillään viivalta. Maali oli enemmän kuin ansaittu Torontolle tänään.

Kolmannessa erässä James VanRiemsdyk tasoitti ottelun nopeasti upeasti maalinedustalta, mutta Ottawa karkasi jälleen onnekkaan pompun kautta johtoon. Gabriel Dumont sipaisi oman päätykiekkonsa ohi hölmistyneen Andersenin ja Senators johti jälleen. Toronto jatkoi myllytystään ja jälleen sen upea aktiivinen esitys palkittiin, kun kentän ylivoimaisesti paras pelaaja Morgan Rielly tasoitti ottelun jälleen siniviivalta. Riellyn laukaus painui ohi Andersonin ja tilanne oli 3-3. Toronto loi tämänkin jälkeen maalipaikkoja urakalla, mutta Ottawa karkasi yhtäkkiä kolme minuuttia ennen loppua Hainseyn ja Riellyn virhearvion jälkeen johtoon. Tom Pyatt siirsi vierasjoukkueen kuin varkain jälleen kerran ohi Leafsin ja tilanne oli 3-4. Tästä ei enää Leafs kyennyt tasoittamaan, vaikka se haki vimmatusti tasoitusta Andersenin tultua vaihtoon. Kuudella viittä vastaankin Toronto kykeni saamaan maalipaikkoja, mutta Anderson ja rimat olivat jälleen kerran kiekon tiellä. Aktiivisempi ja parempi Toronto hävisi tänään, mutta myös Marnerin ja erityisesti Zach Hymanin on tsekattava itsensä pelin jälkeen. Maalitilanteista on pakko alkaa ampumaan enemmänkin, jos meinaa tällä tasolla saada enemmän osumia aikaan. Torontolla oli kaikki tänään omissa käsissään, mutta voitto valui vieraille.

Erik Karlssonin peli edelleen haussa

Karlsson ei tänäänkään ihmeitä esittänyt. Sen sijaan mies pudisteli päätään kaikissa kolmessa erässä useinkin saapuessaan vaihtoaitioon ja puhui pariinkin otteeseen itsekseen vaihtopenkillä, ihmetellen miten mikään ei onnistu. Ottawassa ei todellakaan ole kaikki kunnossa ja myöskin valmentaja Guy Boucherin ratkaisu vaihtaa apuvalmentajien Crawfordin jne väliset vastuut ylivoimien ja alivoimien peluutuksesta kuulostaa varsin kyseenalaiselta ja typerältä ratkaisulta. Yleensä ja lähes aina juuri toinen apuvalmentajista on erikoistunut juuri ylivoimaan ja toinen alivoimaan. Kuulostaa melkoiselta hakuammunnalta ja arpapeliltä jopa vaihtaa yhtäkkiä vain vastuuta keskenään. Ottawan alivoima oli tämän ratkaisun jälkeen päinvastoin 4 pelin aikana vain heikentynyt (73% -> peräti umpisurkeaan 53%:iin. Myös ylivoima oli huonontunut entisestään. Toki vasta neljä peliä takana, mutta hyvin harvinainen ratkaisu päävalmentaja Boucherilta. Karlsson ei myöskään ollut tänäänkään siis todellaakaan elementissään. Kentän paras pelaaja Morgan Rielly sen sijaan loisti upeilla nousuillaan ja pelaamisellaan. Mies otti vastuuta yllin kyllin ja muistutti paljon enemmän Karlssonia, kuin Karlsson itse.

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!