NHL-kausi saatiin käyntiin ja mitä nähtiinkään Winnipegissä: Toronto Maple Leafs jatkoi siitä, mihin viime kaudella jäätiin. Se nuiji vierasottelussaan vastuttamattomasti Winnipeg Jetsin jäänrakoon.

Winnipeg Jets aloitti ottelun hyvin. Sillä oli kiekkokontrolli ja se vyörytti hyökkäyksiään Fredrik Andersenin maalille, mutta Andersen kesti ottelun alun hyvin. Andersenin pelistä paistoi ihailtava itsevarmuus, sijoittuminen oli ensiluokkaista. Toisin kuin toisessa päässä Masonilla, sillä pelin alun jälkeen Toronton nuoret hyökkääjät iskivät terävästi. Pian peli oli jo 0-3 ja Jetsin viime kaudella nähty ailahteleva puolustuspeli loisti läsnälolollaan. Eivät pelkästään nuoret toronton hyökkääjät olleet tänään terässä, vaan Sharksista siirtynyt kokenut Patrick Marleau iski nostalgisesti tänään kaksi tärkeää maalia Leafsille, Masonin ollessa maalillaan voimaton. Paul Mauricen olisi pitänyt valmentajan tontillaan reagoida voimakkaammin Toronton iskemiin maaleihin, sillä peli oli alussa Jetsin hallussa. Se ei kuitenkaan näissä peleissä tule jatkossa riittämään. Mauricen valmentajapestille onkin jo heti asetettava kysymysmerkki, sillä pelaajat eivät näyttäneet pelaavan joukkueelle lainkaan sen jälkeen, kun Toronto iski omansa.

Patrik Laine Jetsin leivissä ei ollut myöskään tänään todellakaan kiekkokauden vaadittavassa lennossa, sillä hänen esityksensä oli heikko. Lukuunottamatta viimeisessä erässä tehtyä Scheifelen maaliin johtaavaa alustavaa esityötä, Laineen liike näytti heikolta ja saamattomalta. Matthews ja esimerkiksi Kadri Toronton paidassa löivät jokaisessa vaihdossaan enemmän peliin, kuin Laineen ketjun vastaava voima. Ensimmäinen kauden peli toki, mutta Jetsin peli jätti hyvin paljon kysymerkkejä ilmaan. Myös puolustaja Dustin Byfuglienin sijoittuminen jäällä ei ollut NHL-tasoista alkuunkaan. Jacob Trouba -4 lukemallaan antaa myös surkean kuvan huippupuolustajan kohdalla. Toronton hyökkääjät pitivät pilkkanaan Jetsin joukkuepuolustusta pelin alun jälkeen.

Toronton maalivahti Fredrik Andersen päihitti siis Jetsin kolleegat Masonin ja Hellebuyickin, mutta myös valmentajasaralla Mike Babcock teki selvää jälkeä Paul Mauricesta (entisestä Toronton käskyttyjästä). Toronto istui niin monta alivoimaakin ottelun aikana, joten on selvää, että Mauricen Jetsin on keskityttävä ylivoimaharjoituksiin tulevina päivinä huolella. Jos häviää kauden avausottelunsa numeroin 2-7 kotonaan, on peiliin katsomisen paikka aina.

Torontolle kauden alku lupaa jälleen hyvää ja kiekkoseuraajat ympäri maailman jäävätkin vesi kielellä odottamaan, mitä jatko tuo tullessaan.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]

 

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *