Yöllä suomen aikaa nähtiin todellinen ”playoff” taistelu Philadelphian ja Toronto Maple Leafsin kohdalla, kun pudotuspelipaikoista rajusti taistelevat legendaariset joukkueet löivät päänsä lujaa yhteen. Toronton nuori joukkue näytti jälleen kerran valmentaja Michael Babcockin alaisuudessa mahtavuutensa, dominoiden valtaosaa ottelusta. Toronto piti toisessa erässä kiekon järjestelmällisesti Phillyn päädyssä aiheuttaen päänvaivaa Flyersin puolustajille. Mitchell Marner rookie roolissaan oli näkymätön kolmanteen erään mentäessä, mutta silloin tapahtui. Marner ratkaisi upealla maalillaan ottelun lopulta Torontolle, jolle voitto Flyersistä oli siis elintärkeä. Maalivahdit etenkin Frederik Andersenin osalta pelasivat pudotuspelitason jääkiekkoa, varmaa, eleetöntä – Ei virheitä. Huipputorjuntoja toisensa jälkeen. Myös Neuvirth Phillyn maalilla oli roolinsa arvoinen häviöstä riippumatta.

Ottelussa oli mielenkiintoisia detaljeita myös katsojille. Valtteri Filppula, joka siis kieltäytyi trade deadlinellä siirrosta Torontoon esiintyi Philadelphian paidassa kiitettävästi. Mies voitti aloituksia ja pelasi hyvää kahden suunnan lätkää. Totuttua varmaa Valtsua. Haastattelussa erätauolla silmiin korviin pistävää oli kuitenkin kommentti ”toistaiseksi Philadelphiassa on sujunut kaikki hyvin”. Toistaiseksi. Filppulan primadonnamaisuuteen on otettu kantaa ympäri internet-maailmaa viime viikkoina, sillä etenkin Toronton kannattajia hämmästyttää ja kummastuttaa kieltäytyminen treidiin jääkiekon todelliseen mekkaan. Joukkueeseen, joka tekee nousua maailman huipulle kiistatta kokoajan. Torontossa on maailman parhaiten palkattu valmentaja, nuoria nousevia pelaajia riittämiin sekä täydelliset puitteet luxus jääkiekkoelämään. Filppulan kannattaisikin kenties tsekata kaksi kertaa peiliin ja itsensä, sillä moiset kommentit ja kieltäytymiset saattavat kenties aiheuttaa jatkossakin laskua kunnioitusaspektilla, joka kuitenkin edelleen tärkein humaanileveleillä. No, tämä detaljeista ja huomioista pelaajarintamalla. Toronto voitti äärimmäisen tärkeässä kamppailussa Philadelphian, joka myöskin taistelee kynsin hampain viimeisistä pudotuspelipaikoista. Toronto on tällä kaudella osoittanut olevansa oikea jääkiekkojoukkue jo nyt. Moni odotti, että nuorennusleikkaus ja rakennus aiheuttaisivat nousun vasta kahden kolmen vuoden kuluttua, mutta Matthews, Marner, Rielly ja kumppanit maalivahti Andersenia myöden ovat todistaneet kaikki epäilijät ja kateelliset vääriksi. Mike Babcockin alaisuudessa äärimmäisen organisoidusti pelaava Toronto on matkalla NHL-pudotuspeleihin. Pitkästä aikaa. Randy Carlylen tynkäkautta lukuunottamatta, Toronto ei ole esiintynyt pleijareissa näin äkkiseltään muistaen yli kymmeneen vuoteen. Se on pitkä aika. Jääkiekon mekassa, jossa kiekko on edelleen kaiken ydin ja sydän. Maailman rikkain kiekko-organisaatio kautta aikojen. On kaikkien jääkiekkoa seuraavien voitto, etu ja kunnia, jos Maple Leafs siellä tullaan jälleen näkemään. Uskon, että komiossionaari Gary Bettmaninkin toiveet ja sympatiat ovat Toronton puolella. Se onkin sitten tarina erikseen.

 

[bonustable num=5 type=’Sportsbook’ orderby=’_as_rating’ ]
Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *