Englannin Valioliiga on muiden pääsarjojen tapaan maaottelutauolla. Näin ollen Vakiokuponki koostuu Englannin League 1 ja League 2 -tason otteluista. Kyseessä on myös bonusvakio! Tällä kertaa 100.000 euron ylimääräinen bonusraha jaetaan vain 13 oikein -tulosten kesken. Tällaisessa bonusvakiossa kannattaa painottaa rivin osumista, joten mukaan voi ottaa normaalia enemmän myös ylipelattuja suosikkeja.

Vertaa kohteen perässä olevaa 1-X-2 todennäköisyysarviota Vakiokupongin peliprosentteihin, niin löydät yli- ja alimerkityt kohteet.

1: Shrewsbury-AFC Wimbledon (56-25-19)

Kotijoukkue Shrewsbury taistelee tiukasti suorasta nousupaikasta Championship-tasolle. Tulosta tulee kauden ratkaisuhetkillä, sillä joukkueen saldo on komea 4-2-0 kuudesta edellisestä ottelusta. Vierailija AFC Wimbledon katkaisi karmean tappioputkensa kuukausi sitten, ja joukkue on kohentanut asemiaan sarjan hännillä. Saldona on 2-2-1 viidestä edellisestä ottelusta, ja ainoa tappio on sarjakärki Blackburnille. Tasoero on merkittävä kotijoukkueen hyväksi, mutta Shrewsbury on rajusti ylipelattu. X2 maksaa osuessaan huikean hyvin.

2: Bury-Wigan (19-24-57)

Sarjan jumbojoukkueena ollut Bury piristyi hetkellisesti tammikuussa, jolloin joukkue selvitti peräti viisi kierrosta ilman tappiota. Viime viikkojen saldo on jälleen punaisella, ja putoaminen on sinettiä vaille valmis. Championshipistä vuosi sitten pudonnut Wigan hakee pikaista paluuta sarjaporrasta ylemmäs. Latics on hyvässä iskussa ja sarjan paras vierasjoukkue hurjalla 12-2-3 saldollaan. Wigan on saanut selvästi liikaa pelikannatusta, mutta 68% merkitty vierasvoitto kelpaa pienellä kupongilla varmaksi bonusjahtiin.

3: Southend-Rotherham (33-27-40)

Kotijoukkue Southend on jämähtänyt keskikastiin neljän voitottoman ottelun myötä. Putoamisesta ei ole myöskään enää käytännön uhkaa. Vierailija Rotherham on ollut joulukuun alusta lähtien sarjan kovakuntoisin joukkue. Pari viikkoa sitten se jämähti kahteen yllätystappioon, mutta viime kierroksella kaatui Northampton puhtaasti 0-3. Millers on matsissa vierassuosikki, ja Vakiossa ottelu on suht oikein pelattu. Rotherhamin voitto houkuttelee varmaksi asti.

4: Scunthorpe-Rochdale (47-28-25)

Nousupaikoista taistellut Scunthorpe on päätynyt alamäkeen kauden kriittisillä hetkillä. Takana on vain yksi voitto 12 edellisestä ottelusta. Suora nousu on jo karannut, ja kohta joukkue putoaa myös playoffs-viivan alapuolelle. Vierailija Rochdale on putoamisviivan alla tukalassa tilanteessa. Matkaa 20. sijalle on vain kuusi pistettä, joten toivo elää. Vedonlyöntimarkkina on liikkunut todella rajusti Rochdalen suuntaan painottaen Scunthorpen nykytilaa. Sama liike on suositeltava myös Vakiossa, eli ohitetaan 58% pelattu kotivoitto.

5: Charlton-Plymouth (46-27-27)

Kotijoukkue Charlton on valunut ulos playoffs-viivalta pahaan aikaan. Addicks on kerännyt vain yhden voiton kahdeksasta ottelusta, joten kurssin on käännyttävä nopeasti. Nyt siihen on loistava mahdollisuus, kun vastaan asettuu 6. sijalla oleva Plymouth. Vierasjoukkue on kuitenkin ikävän kovassa vireessä ja hävinnyt vain kerran 17 ottelusta – sekin tuli kärkiseura Wigania vastaan. Kuntopuntarista huolimatta Charlton voittaa lähes kerran kahdesta, joten 39% pelattu kotivoitto kelpaa hyvin varmaksi!

6: Peterborough-Bristol R (49-27-24)

Peterborough on yksi vahvoista playoffs-kandidaateista. ”Posh” tosin menetti kuudennen sijansa Plymouthille viikko sitten, jolloin joukkueen voittoputki katkesi Oxfordin vieraana. Bristol Rovers on vain kuusi pistettä perässä sijalla 10 ja matkalla alaspäin. Saldona on vain yksi voitto viiteen otteluun, ja sekin tuli heikosta MK Donsista. Peteborough on selvä suosikki, mutta rajusti ylipelattu. Ohitetaan tylysti 66% pelattu kotivoitto, vaikka kuntopuntari ei tätä peliliikettä suosittele. Tässä Vakiossa on niin monta ylipelattua kotisuosikkia, että ohituksia on syytä tehdä. Bristol on kuitenkin laatujoukkue, eikä tasoltaan juuri Peterboroa heikompi.

7: Bradford-Gillingham (44-28-28)

Alkukauden komeetta Bradford on menettänyt otteensa totaalisesti joulun jälkeen. City on voittanut vain kaksi neljästätoista edellisestä ottelustaan ja pelannut kymmenen matsia karmaisevalla saldolla 0-2-8. Upeasti alkanut kausi päättyy keskikastiin. Gillingham on samoilla sijoilla, eikä joukkueella ole saumoja nousuun tai uhkaa putoamisesta. Vakion peliprosentit ovat täysin kohdallaan, eikä haastava kohde herätä suuria ideoita.

8: Fleetwood-Northampton (48-27-25)

Kotijoukkue Fleetwood sai katkaistua kuukausi sitten järkyttävän kahdeksan ottelun tappioputken. Se kaatoi Rochdalen tiistaina 0-2 kuuden pisteen putoamiskamppailussa, joten tiimihenki on jälleen nousussa. Northampton sijaitsee putoamisviivalla vain kahden pisteen päässä. Takana on kuusi voitotonta ottelua, joista joukkue on tosin vääntänyt neljä tasureiksi. Fleetwood on laadukkaampi nippu ja Vakiossa suht oikein pelattu. Otetaan usein osuva kotivoitto varmaksi.

9: MK Dons-Blackpool (38-27-35)

MK Dons näytti vielä pari viikkoa sitten lähes varmalta putoajalta. Takana oli 10 voitotonta ottelua ja vastassa sarjan kuumin joukkue Rotherham, mutta MK Dons väänsi pelistä huikean 3-2 voiton. Viikko sitten kaatui myös sarjajumbo Bury, joten MK Dons on jälleen pelissä mukana! Blackpool on kahdeksan pistettä ylempänä ja edelleen putoamistaistelussa mukana. Ottelu on todennäköisyyksiltään lähes kolikonheitto, ja Vakion peliprosentit ovat täsmälleen kohdallaan. Ympäripyöreä kohde huutaa 1_2 -valintaa.

10: Exeter-Swindon (38-27-35)

Exeter on tiukasti mukana playoffs-taistelussa, ja takana on kohtuullisen hyvä kuuden ottelun sarja saldolla 3-2-1. Vierailija Swindon on kolme pistettä perässä sijalla 9, joten kyseessä on klassinen kuuden pisteen ottelu. Sarjataulukosta huolimatta vieraat ovat laadultaan parempia, ja Swindon on lisäksi sarjan paras reissaaja komealla 11-1-7 saldollaan. Vedonlyöntimarkkina on liikkunut selvästi Swindonin suuntaan, joka ei matkoillaan juuri tasureita pelaa. Otetaan 31% pelattu vierasvoitto ideavarmaksi!

11: Coventry-Grimsby (59-24-17)

Maineikas kotijoukkue Coventry hakee nousua League 1 -tasolle hyvässä formissa. Helmikuussa koettu tappioputki on historiaa, ja takana on nyt viisi peliä saldolla 3-2-0. Coventry on yksi sarjan kovimmista kotijoukkueista, sillä se on päästänyt vähiten maaleja kotiyleisönsä edessä. Vierailja Grimsby on pari luokkaa heikompi ja surkeassa kunnossa. Kotivoitto näyttää lähes varmalta, mutta Coventryn 80% pelattu voitto on aivan tolkuton. Tasoerot ovat tällä tasolla niin pienet, ettei kotivoitto osu edes kuusi kertaa kymmenestä. Laita kohde umpeen merkkejä tai varmista ainakin ykkönen tasapelillä.

12: Forest Green-Mansfield (33-27-40)

Forest Greeniä uhkaa putoaminen Englannin liigakartalta. Takana on kolme tappiota putkeen, ja tiistaina joukkue hävisi myös tasapisteissä olevalle Crewelle 3-1. Mansfield on sijalla viisi ja omaa mahdollisuudet vielä suoraan nousuun. Joukkue on hävinnyt vain kerran Kymmenen kierroksen aikana, mutta neljä tasapeliä peräkkäin ovat hyydyttäneet menoa. Mansfield ansaitsee ottelussa pienen suosikkiaseman, mutta Vakiokansa on ylireagoinut tasoeroon selvästi. Selvästi paras merkki on vain 20% pelattu Forest Greenin voitto.

13: Wycombe-Port Vale (58-24-18)

Wycombe on kiinni viimeisessä suorassa nousupaikassa. Joukkue näytti munaavan noususaumat helmikuun lopulla nähtyyn heikkoon jaksoon, mutta nyt kurssi on palautunut taas normaaliksi. Takana on kaksi vierasvoittoa. Port Vale on täysin päinvastaisessa tilanteessa. Voittoja ei ole kertynyt 13 otteluun, ja joukkue on valunut vaarallisen lähelle putoamisviivaa. Wycombe on todella selvä suosikki, mutta League 2:n tasoerot ovat niin pieniä, että puhutaan maksimissaan 60% prosentin suosikista. Vakiossa ykkönen on pelattu 75%, mikä on selvästi liikaa. Kannattaa ottaa mukaan ainakin 16% pelattu risti.

Parhaat ohipelit: 1:X2, 4: X2, 6:X2
Parhaat varmat: 5:1, 8:1, 10:2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *