KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteisessä lauantaivakiossa on tarjolla bonuskierros! 13 oikein voittoluokkaan lisätään tällä kierroksella 100.000 euroa ylimääräistä rahaa, joten potti on yhteensä 300.000 euroa. Valioliigasta on tarjolla vain pari kohdetta, koska viikonloppuna pelattavat FA Cupin välierät sotkevat otteluohjelmaa.

Kohteen perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa todennäköisyyksiä peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alimerkityt kohteet.

1: Watford-Crystal Palace (34-26-40)

Watfordin heikko kevätkausi sai jatkoa viime kierroksella, kun joukkue hävisi Huddersfieldin vieraana 1-0. Takana on viisi voitotonta ottelua, ja viimeisin täysi pistepotti tuli hikisestä 1-0 kotivoitosta sarjajumbo WBA:n isäntänä. Crystal Palace kaatoi puolestaan Brightonin 3-2 todellisessa kuuden pisteen kamppailussa. Voiton ansiosta lontoolaiset ovat viisi pistettä putoamisviivan yläpuolella, joten sarjapaikka on lähes varmistettu. Palace on tällä hetkellä laadukkaampi ja motivoituneempi ja ottelussa vierassuosikki. 37% pelattu kakkonen käy varmaksi.

2: Manchester United-Tottenham (33-29-38)

Kyseessä on FA Cupin välierä. Ottelu pelataan Wembleyllä, joten kyseessä ei ole Manchester Unitedin kotiottelu. Mourinhon joukot kärsivät sunnuntaina nolon 0-1 kotitappion sarjajumbo WBA:lle, joka varmisti kaiken lisäksi naapuri Cityn liigamestaruuden. Viikolla joukkue sentään ryhdistäytyi Bournemouthin vieraana ja haki 0-2 voiton. Tottenham hävisi puolestaan lauantaina Citylle kotonaan 1-3 ja juuttui viikolla myös 1-1 vierastasuriin Brightonin vieraana. FA Cup tarjoaa molemmille joukkueille viimeisen sauman voittaa jotain tällä kaudella. Tottenham on Wembleyllä pelatun ottelun suosikki. Pelikansa on rastittanut kohteen sen mukaan, että kyseessä olisi Unitedin kotiottelu. Poimitaan siis alipelattu kakkonen ideavarmaksi.

3: Bolton-Wolves (20-28-52)

Bolton menetti viikko siten äärettömän arvokkaan vierasvoiton Barnsleyn kotiluolassa yliajalla tulleeseen tasoitukseen. Täysi pistepotti olisi lähestulkoon sinetöinyt joukkueen sarjapaikan, mutta nyt eroa viivan alle on vain kaksi pistettä, ja takana on pitkä voitoton putki. Wolvesin tilanne on erinomainen, sillä suora nousu varmistui viime viikolla. Mestaruuskin on käytännössä jo paketissa. Boltonilla on iso motivaatioetu, joka on syytä huomioida. Wolvesin rinnalle kannattaa poimia vain 22% pelattu risti.

4: Ipswich-Aston Villa (20-26-54)

Ipswichin kausi on paketissa sarjan keskivaiheilla, ja joukkueen pelivire on ollut myös viime aikoina sen mukainen: takana on vain yksi voitto seitsemästä edellisestä ottelusta. Villa on saanut uuden vaihteen sisään sarjan loppuhetkillä. Joukkueella on yhä mahdollisuudet suoraan nousuun, ja takana on kaksi kotivoittoa nollapeleillä. Tässä tilanteessa vierasvoitto kelpaa hyvin varmaksi hieman ylipelattunakin. Ipswichiin ei tee mieli uhrata vaihtomerkkejä.

5: Derby-Middlesbrough (36-28-36)

Derby ja Middlesbrough ovat osa seitsemän joukkueen nippua, joka on neljän pisteen sisällä toisistaan playoffs-viivan molemmin puolin. Ottelussa pelataan siis tärkeistä pisteistä, ja molempien motivaatio on kunnossa. Kotijoukkue Derby on ollut pelillisesti huono koko kevään ja hävisi jopa 3-1 Burtonin vieraana viikko sitten. Boro on tällä hetkellä paljon laadukkaampi joukkue, ja tasoero hävittää kotiedun täysin. Kyseessä on siis aivan 50-50 ottelu, ja Vakiossa paras merkki on 29% pelattu vierasvoitto.

6: Bristol City-Hull (45-26-29)

Bristol City on edelleen mukana playoffs-kamppailussa, vaikka joukkue tuntuu häviävän viikko toisensa jälkeen. Saldona on vain kaksi voittoa kahdeksasta edellisestä ottelusta, eivätkä peliesitykset kentällä häikäise. Hull hävisi todella epäonnisesti Sheffield Wedsin isäntänä viikko sitten. Voitto olisi varmistanut joukkueen sarjapaikan, mutta nyt joudutaan vielä jännäämään. Hull on pelannut viime viikot todella hyvin eikä tasoero ole joukkueiden välillä juuri nyt kummoinen. Ohitetaan 55% pelattu Bristol City.

7: Birmingham-Sheffield United (38-29-33)

Birminghamin orastava voittoputki on katkennut viime viikkoina heikkoihin tuloksiin. Ensin joukkue jäi kotitasuriin sarjajumbo Burtonin kanssa ja hävisi tämän jälkeen Bristol Citylle ja Wolvesille vieraissa. Birmingham on kuitenkin esiintynyt kentällä kelvollisesti. Sheffield United jäi lauantaina kotitasuriin Millwallin kanssa. Blades on yhä mukana playoffs-taistelussa, mutta ei aivan parhaimmillaan juuri nyt. Motivoituneempi Birmingham taistelee sarjapaikastaan ja kelpaa tässä oikein pelattuna varmaksi.

8: Brentford-QPR (57-23-20)

Brentford näytti jo hukanneen playoffs-saumansa pari kuukautta sitten, mutta viime viikkojen hyvä vire on nostanut joukkueen mukaan taisteluun. Viime lauantaina Bees haki todella arvokkaan tasurin Fulhamin kotiluolasta 90. minuutin maalilla. QPR on keskikastissa ja pelaa ilman panosta. Viikko sitten se hävisi kotonaan täysin pystyyn Prestonin isäntänä, mutta on esiintynyt hyvin viime viikkoina ja kiusannut monia motivoituneempia joukkueita. 66% pelattu Brentford kannattaa varmistaa, mutta ohipeli ei kyllä maistu.

9: Preston-Norwich (51-26-23)

Preston tulee otteluun kahden peräkkäisen voiton siivittämänä. PNE on esiintynyt hyvin kaataessaan QPR:n 2-1 vieraissa ja Leedsin 3-1 kotona. Norwich on keskikastissa ilman panosta, ja takana on vain yksi voitto viidestä edellisestä pelistä. Loppukaudesta joukkue tuskin esittää ihmeitä. Preston pelaa playoffs-paikasta, ja kotijoukkue on motivoituneempana selvä suosikki. Peräti 63% pelattu ykkönen ei ole kuitenkaan perusteltua, joten otetaan tästä ohipeli, jotka ovat muuten kupongilla tiukassa.

10: Sunderland-Burton (50-22-28)

Sunderland valahti viime viikolla sarjajumboksi Burtonin voitettua oma ottelunsa. Joukkue on taistellut hyvin, mutta menettänyt voiton pari kertaa peräkkäin myöhäiseen tasoitusmaaliin. Vieläkö pelaajilla riittää uskoa sarjapaikan pelastamiseksi? Burton kaatoi puolestaan Derbyn 3-1, mikä oli joukkueen ensimmäinen voitto 11 otteluun. Burtonilla on myös matkaa viisi pistettä viivan päälle, kun kierroksia on pelaamatta vain kolme. Molempien on haettava voittoa riskilläkin, joten tasapelin todennäköisyys on pieni. Vakion peliprosenteilla 1_2 on selkeä vaihtoehto.

11: Leeds-Barnsley (42-28-30)

Leedsin kausi on paketissa, ja joukkueen saldona on vain yksi voitto yhdeksästä edellisestä ottelusta. Riesana ovat olleet myös lukuisat loukkaantumiset, eikä LUFC varmasti veny yliluonnollisiin suorituksiin viimeisillä kierroksilla. Barnsley taistelee sarjapaikastaan, mutta voittojen saaminen on tiukassa. Viikko sitten se vältti tappion Boltonin isäntänä viime hetken maalilla, mikä olisi ollut katastrofaalinen tappio. Vakiossa peliprosentit eivät tarjoa suuria ideoita, mutta kannattaa lähteä Barnsleyn voitosta liikkeelle.

12: Sheffield Weds-Reading (48-24-28)

Sheffield Weds nappasi onnekkaan ja huikean tärkeän voiton viikko sitten. Kolme pistettä Hullin vieraana varmisti joukkueen sarjapaikan. Pöllöt ovat nostaneet tasoaan juuri kauden ratkaisuhetkillä. Reading on myös alkanut kerätä pisteitä, mutta otteet ovat kentällä edelleen heikkoja. Viikko sitten se oli onnekas välttäessään tappion sarjajumbo Sunderlandin isäntänä. Vakion peliprosenteilla 1_2 on fiksuin valinta. 50% pelattu Sheffield Weds ei ole myöskään huono varmavalinta. Normaalisti vaakakuppi kääntyisi motivoituneemman Readingin suuntaan, mutta joukkueen taso on tällä hetkellä huolestuttava.

13: Cardiff-Nottingham (73-19-8)

Valioliigaan tähtäävä Cardiff sai kolmen ottelun voitottoman putken poikki viikko sitten. Norwich kaatui vieraissa 0-2, mutta peliesitykset ovat kentällä edelleen kaukana kauden parhaasta. Vierailija Nottingham kaatoi Ipswichin kahdella myöhäisellä maalilla 2-1. Voitto nosti Forestin käytännössä turvaan putoamispeikolta 49 pisteeseen. Vapautunut vierailija voi yllättää, mutta pienissä järjestelmissä jättisuosikki Cardiffia ei kannata varmistella.

Parhaat varmat: 1:2, 2:2, 13:1
Parhaat ohipelit: 5:X2, 6:X2, 9:X2

Kuva: Ian Wilson from London, England (Villa Park) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!