KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Veikkaus tarjoaa tiistaina harvinaista herkkua! Luvassa on nimittäin aito ja alkuperäinen bonusvakio, jossa lisärahaa jaetaan jokaiseen voittoluokkaan. Nyt kannattaa sijoittaa, sillä kupongilta löytyy mainioita peli-ideoita.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Tanska-Ranska (19-27-54)

Kyseessä on C-lohkon ratkaisuottelu, jossa Tanskaa uhkaa edelleen putoaminen loistavasta startista huolimatta. Ranska on varmistanut jo jatkopaikkansa, mutta Tanska voi joutua maalierovertailuun kakkossijasta – jos Australia voittaa Perun omassa ottelussaan. Ranska on ollut toistaiseksi erittäin tiivis paketti, ja nuori joukkue parantaa tasoaan kisojen edetessä joka kierros. Luvassa voi olla pientä kierrätystä, mutta penkki on täynnä nälkäisiä miehiä, jotka haluavat taistella peliajasta. Suht oikein pelattu Ranskan voitto kelpaa hyvin varmaksi. Joukkue haluaa varmasti voittaa lohkonsa ja välttää kivikovan Kroatian playoffs-vaiheen avauskierroksella.

2: Australia-Peru (34-26-40)

Australialla on vielä saumat jatkoon, mutta se vaatii voittoa Perusta ja Ranskan voittoa samaan aikaan Tanskasta. Aussit ovat esiintyneet tasoonsa nähden hyvin, mutta nyt asetelma ei ole joukkueen kannalta paras mahdollinen. Peru on ollut toistaiseksi epäonnekas, sillä joukkue dominoi Tanskaa ja missasi avausjakson lopulla myös pilkun. Perulaiset haluavat varmasti päättää kisat voittoon, joten motivaatiosta on tuskin pulaa. Australian pakkovoitto sopii myös Perulle erinomaisesti, sillä joukkue pääsee varmasti hyödyntämään transitioita. Ottelun peliprosentit ovat väärin päin, joten 34% merkitty Peru on loistava ideavarma!

3: Islanti-Kroatia (24-26-50)

Islannilla on edelleen saumat jatkopaikkaan, mutta se vaatisi urotekoja viimeisessä ottelussa. Islannin olisi voitettava Kroatia ja toivottava samaan aikaan Argentiinan voittoa Nigeriasta. Kaiken lisäksi Islannin olisi saatava aikaan parempi maaliero, joka on toistaiseksi yhden pykälän parempi. Kroatia on varmasti lohkoykkönen, ja joukkue tulee taatusti lepuuttamaan osaa supertähdistään. Kroatia ei varmasti lähde ottelussa lönkyttelemään tarkoituksella, joten islantilaiset ovat selkeä altavastaaja. Vakiossa Kroatian voitto on jäänyt hieman alimerkityksi, joten poimitaan se varmaksi! Ottelu voi hyvin ratketa loppuhetkillä Islannin valtavaan riskinottoon.

4: Nigeria-Argentiina (15-26-59)

Argentiina on tähän asti kisojen suurin floppi, mutta joukkue voi yhä pelastaa kasvonsa voittamalla Nigerian viimeisessä ottelussa. Kysymys kuuluu: mikä mahtaa olla Argentiinan avauskokoonpano? Ja onko penkin päässä edes päävalmentaja Sampaoli? Joukkueen urakkaa ei helpota se, että Nigeria pääsee nyt pelaamaan omilla vahvuuksillaan ja hyökkäämään pakkovoiton edessä olevaa Argentiinaa vastaan. Maat muuten kohtasivat talvella, jolloin Nigeria poistui kentältä 2-4 voittajana. Tämä kohde kannattaa muurata umpeen – 66% pelattu Argentiina ei missään nimessä houkuttele varmaksi.

5: SJK-Ilves (38-32-30)

Heikosti kauden aloittanut SJK on edelleen todella kaukana materiaalinsa mukaisilta sijaluvuilta. Kuusi kierrosta sitten suoritettu valmentajanvaihdos ei ole käytännössä parantanut tuloksia lainkaan: SJK on pelannut saldolla 1-2-3 Eremenko seniorin alaisuudessa. Ilves ei ole myöskään parhaassa tuloskunnossa, mutta takana on vaikea otteluohjelma. Vastassa ovat olleet sarjan neljä viidestä parhaasta joukkueesta: HJK, FC Lahti, KuPS ja FC Honka. Ilves on puristanut 0-0 tasurit sekä HJK:lta että Lahdelta viimeisissä otteluissaan ja esiintynyt mainiosti – hieman paremmalla tuurilla ottelut olisivat päättyneet 1-0 voittoihin. Kyseessä on todella vähämaalinen ja tiukka matsi, johon kannattaa uhrata vaihtomerkkejä. X on hyvä lähtökohta.

6: RoPS-TPS (63-24-13)

RoPS on edelleen Veikkausliigan mitalisijoilla, ja joukkue on taas iskussa pienen suvantovaiheen jälkeen: takana on kolme peräkkäistä voittoa maalierolla 5-1. RoPS on saanut myös todella kovan vahvistuksen, sillä maalitykki Aleksandr Kokko on tehnyt seuran kanssa sopimuksen. TPS taistelee urheasti, mutta joukkueen taso ei riitä millään Veikkausliigaan. Sarjan heikon hyökkäys on nyt vaikeassa tilanteessa, kun vastassa on vain 9 maalia koko kaudella päästänyt RoPS-puolustus. Pisteet jäävät Rovaniemelle yli 60% todennäköisyydellä, mutta Vakiossa peräti 70% pelattu kotivoitto kannattaa varmistella hyvin maksavalla tasapelillä (18% pelattu).

7: FC Inter-FC Honka (38-26-38)

FC Inter on SJK:n ohella yksi sarjan pahimmista alisuorittajista. Mikään ei ole tältä osin muuttunut viime kaudesta. Inter vaihtoi äskettäin valmentajaa, kun italialainen Piccareta erosi yllättäen tehtävistään. Vastuun ottanut John Allen sai 1-0 voiton PS Kemistä avausottelussaan, mutta tämän jälkeen Inter hävisi rumasti Vepsulle 1-3. Edellisellä kierroksella saldona oli nihkeä tasuri sarjajumbo TPS:n kanssa. FC Honka on noussut jo viidenneksi vahvoilla esityksillä: takana on saldo 3-1-0 neljästä viimeisestä ottelusta – täysin ansaitusti. Kyseessä on täysin ympäripyöreä kohde, joka on pelattu myös Vakiossa aivan oikein. Kannattaa muurata kohde umpeen, jos mahdollista.

8: HIFK-FC Haka (60-25-15)

HIFK on edelleen Ykkösen paalupaikalla, mutta viime kierrosten nihkeät otteet ovat kaventaneet kaulaa muihin. Edellisellä kierroksella IFK pelasi kauden surkeimman ottelunsa ja hävisi Kajaanille 2-1. FC Haka on ottanut kaksi voittoa putkeen ja noussut jo kolmen pisteen päähän sarjakärjestä. Haka on myös esiintynyt kentällä oikein hyvin ja napsinut ansaittuja pisteitä. Vakiossa hieman ylipelatun HIFK:n voi varmistella 21% merkityllä tasapelillä, sillä parempia varmoja on tarjolla muista kohteista.

9: EIF-KTP (47-28-25)

EIF pelasi sarjassa peräti 7 tappiotonta ottelua, kunnes putki katkesi pari viikkoa sitten AC Oulun isäntänä. Joukkue toipui kuitenkin nopeasti ja haki edellisellä kierroksella 0-1 voiton Klubi 04:n kotiluolasta ja nollasi vastustajansa totaalisesti. Sarjanousija KTP:n kurssi on kääntynyt laskuun. Takana on kaksi tappiota, ja KTP on voittanut vain yhden seitsemästä edellisestä ottelustaan. EIF on ottelussa selkeä suosikki ja kelpaa Vakion peliprosenteilla (46%) hyvin varmaksi.

10: Jaro-Klubi 04 (61-24-15)

Pietarsaaren Jaro on ailahdellut tällä kaudella tuttuun tapaan. Joukkue on silti vain kolmen pisteen päässä kärjestä, sillä äärimmäisen tasaisessa sarjassa peräti seitsemän joukkuetta on vain neljän pisteen sisällä. Viikko sitten Jaro hävisi surkean esityksen jälkeen Hakalle 0-2. Tätä ennen joukkue haki pisteet Kotkasta onnekkaalla maalilla. Jaro on jäänyt nollille kolme kertaa neljän edellisen ottelun aikana. Vierailija Klubi-04 näyttäisi olevan sarjan selkeästi heikon joukkue. Takana on neljä tappiota putkeen täysin ansaitusti. Maalinteko tuottaa erityisesti suurta tuskaa nuorelle ryhmälle. Haetaan Vakiossa tylysti ohipeli 76% pelatusta Jarosta. Klubi voi hyvinkin pysäyttää heikossa maalivireessä olevan kotijoukkueen.

11: JJK-KPV (34-26-40)

JJK ja KPV kohtasivat Jyväskylässä myös kauden avauskierroksella. Silloin ottelu päätti 0-0, ja JJK missasi toisella jaksolla kaksi rangaistuspotkua. JJK:n kausi ei ole tästä juuri parantunut, sillä hyvää onnea ei ole mukana tippaakaan. Viikko sitten joukkue hävisi AC Oulun vieraana 2-1 viimeisen minuutin maalilla. KPV on pelannut läpi kauden vähämaalisia otteluita, kuten on odotettua. Vieraissa peli ei ole toiminut lainkaan kotiotteluiden tavoin, joten KPV on tässäkin pelissä vain marginaalinen suosikki. Paras merkki on ehdottomasti vain 26% pelattu kotivoitto, ja rivin arvoa nostaa mukavasti, kun 47% pelatun KPV:n ohittaa kokonaan.

12: AC Oulu-AC Kajaani (53-24-23)

AC Oulu on saanut pikkuhiljaa rivinsä ojennukseen ja ottanut kaksi tärkeää voittoa peräkkäin. Ensin joukkue aiheutti EIF:lle kauden avaustappion, ja viikko sitten kaatui JJK herkullisella viime hetken maalilla. Tasaisen sarjan ansiosta Oulun nousuhaaveet ovat taas elossa. AC Kajaani on tasapisteissä seitsemäntenä. Sarjanousija on napsinut muutaman makean voiton ja kaatoi vahvalla esityksellä jopa HIFK:n kotonaan viikko sitten. Poimitaan Vakioon varma 1, sillä Oulun kotivoitto ei ole saanut liikaa kannatusta. Joukkue haluaa varmasti revanssin kauden avauskierroksella kärsitystä tappiosta Kajaanissa.

13: GrIFK-FC Honka Akatemia (58-23-19)

GrIFK on ollut viime viikot hieman suvantovaiheessa, mutta joukkue on korjannut kurssiaan kahdella peräkkäisellä voitolla. Ennen juhannusta joukkue kaatoi KaaPon kotonaan 3-2 ja pysyi näin ollen jaetulla ykkössijalla SalPan kanssa. Kauden ainoa tappio on tullut juurikin SalPaa vastaan vieraskentällä. Honka Akatemia on pelannut varsin vaihtelevia tuloksia. Viikko sitten nuori joukkue murskasi heikon Kiffenin 1-5. Akatemia on voittanut kolme neljästä ottelustaan ja tehnyt sarjassa myös eniten maaleja. Vakiossa 66% pelattu GriFK on syytä varmistella: 16% vierasvoitto maksaisi osuessaan komeasti!

Parhaat varmat: 1:2, 2:2, 3:2
Parhaat ohipelit: 4:1x, 10:x2, 11:1x

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!