KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteisessä lauantavakiossa on tällä kertaa tarjolla kuponki, josta löytyy useita hyvin todennäköisiä voittajia. Tällainen Vakio on oiva mahdollisuus pienpelurille luoda osuva lappu myös kapealla sijoituksella.

Kohteiden perässä ovat niiden 1-X-2 todennäköisyydet. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: Liverpool-Southampton (80-14-6)

Liverpool on aloittanut kauden vakuuttavasti viidellä voitolla. Viime lauantaina Jurgen Kloppin joukot ottivat myös ansaitut pisteet sarjan kärkipäähän kuuluvan Tottenhamin kotiluolasta. Viikolla Pool kaatoi myös PSG:n Mestarien liigassa 3-2. Southampton hukkasi maanantaina 2-0 johdon 2-2 tasuriin Brightonia vastaan. Saints on voittanut vasta kerran, mutta peli on hieman paranemaan päin. Vakiossa 84% pelattua Liverpoolia ei kannata nykyvireessä lähteä varmistelemaan – ainakaan pienillä kupongeilla.

2: Manchester United-Wolves (68-21-11)

Alkukaudella kompuroinut United on päässyt viime otteluissaan hyvään iskuun. Takana on kaksi vierasvoittoa Valioliigassa, ja viikolla Mourinhon miehistö kaatoi myös Baselin Mestarien liigassa hyvällä esityksellä. Wolves on kaatanut Burnleyn ja West Hamin viime otteluissaan erinomaisilla esityksillä. Joukkue lunastaa kauden alla sille asetettuja korkeita odotuksia. United kelpaa 67% pelattuna hyvin varmaksi, vaikka Mestarien liigasta tuleekin pientä rasitusta.

3: Cardiff-Manchester City (7-12-81)

Sarjanousija Cardiff hävisi viikko sitten Chelsealle 4-1, ja tätä edelsi kotitappio Arsenalille maalein 2-3. Bluebirds on saanut sentään maalihanat auki, mutta sijoitus on sarjan pohjilla aivan odotetusti. Manchester City on aloittanut sarjakauden rutiinilla, ja saldona on 4 voittoa ja yksi epäonninen tasapeli. Viikolla City kärsi shokkitappion Lyonille Mestarien liigassa, joka halutaan varmasti kuitata nopeasti. City voittaa vieraissakin kahdeksan kertaa kymmenestä, joten 76% merkitty kakkonen voi jäädä varmaksi.

4: Crystal Palace-Newcastle (48-27-25)

Palace katkaisi viime lauantaina kolmen ottelun tappioputken kaatamalla sarjajumbo Huddersfieldin vieraissa. Joukkue ei ole toistaiseksi vakuuttanut, ja tähtihyökkääjä Zahaa telotaan kentällä aivan liikaa. Newcastle kärsii tolkuttoman vaikeasta ohjelmasta: Harakat ovat hävinneet neljä matsia maalein 1-2 Tottenhamille, Arsenalille, Chelsealle ja Man Citylle. Ainoassa normaalissa ottelussa joukkue missasi rankkarin yliajalla. Palace on perustasoltaan samaa luokkaa Newcastlen kanssa. Joukkue ei ole parhaimmillaan suosikkina, joten poimitaan ykkösen rinnalle vain 22% pelattu vierasvoitto.

5: Burnley-Bournemouth (41-26-33)

Viime kauden yllättäjä Burnley on ollut tänä syksynä vaikeuksissa. UEL-karsinnat aiheuttivat rasitusta alkukierroksilla, ja putoaminen Euroopasta taisi olla henkisesti kova kolaus. Puolustus vuotaa pahasti, ja vastustajien xG-lukemat ovat vaarallisen korkeita koko ajan. Bournemouthin peli kulkee loistavasti, ja joukkueen saldona on komea 4-1-0 viiden ottelun jälkeen. Viikko sitten Cherries murskasi Leicesterin kotona 4-2. Vakiokansa on ylireagoinut pahasti joukkueiden alkukauteen, joten tarjolla on loistava varma vain 26% pelatusta Burnleystä!

6: Leicester-Huddersfield (64-25-11)

Leicesterin alkukausi on alkanut vaihtelevasti. Takana on kolme tappiota ja kaksi voittoa, ja viikko sitten joukkue jäi pahasti Bournemouthin jalkoihin. Ketut ovat silti keskitason laatua sarjassa, eikä joukkueen tekemisessä ole vielä suurempia ongelmia. Huddersfield on ollut odotetun heikko. Joukkueen hyökkäyspää on Cardiffin ohella todella vaisu, ja edessä on varmasti pitkä ja raskas kausi. Leicester vie matsin lähes kaksi kertaa kolmesta, mutta Vakion 72% on hieman liikaa. Tasapeli kannattaa poimia mukaan.

7: Brighton-Tottenham (19-22-59)

Brighton nousi maanantaina komeasti kahden maalin takaa 2-2 -tasapeliin Southamptonin vieraana. Joukkueen saldona on yhden voiton lisäksi kaksi tasapeliä ja kaksi tappiota. Seagulls on tällä kaudella hyökkäävämpi, mutta samalla myös omissa soi. Tottenham hävisi ansaitusti kärkimatsin Liverpoolille viime lauantaina. Spursilta vietiin yliajalla myös selvä pilkku, ja viikolla joukkue taipui kitkerään loppuhetkien tappioon Interiä vastaan. Takana on siis kaksi henkisesti kovaa tappiota. Kohde on pelattu Vakiossa suht oikein, eikä tarjolla ole erityisen maistuvia ideoita.

8: WBA-Millwall (58-24-18)

Valioliigasta pudonnut WBA on aloittanut kauden väkevästi hyökkäyspäässä. Albion on tehnyt Championshipissä eniten maaleja, ja joukkue paukutti myös neljä byyriä Bristolin reppuun alkuviikolla. Viime kauden yllättäjä Millwall on pelannut surkean syksyn. Lions on voittanut vasta yhden matsin ja jäi pahasti QPR:n jalkoihin viikkopelissä. WBA on kaksikosta selvästi vahvempi, mutta vakiokansa on liioitellut pahasti joukkueiden tasoeroa. Millwall ei ole helppo vastus. Koska alkupäässä raksittiin kupongille niin monta suosikkia, niin ohitetaan tässä kohtaa rohkeasti 70% pelattu Albion!

9: Derby-Brentford (37-27-36)

Chelsea-legenda Frank Lampardin manageroima Derby on ollut ongelmissa maaottelutauon jälkeen. Rams hävisi ensin heikon Rotherhamin vieraana 1-0 ja jäi viikkopelissä 0-0 tasapeliin Blackburnin kanssa. Brentford hukkasi myös hieman yllättäen pisteitä Ipswichin vieraana viikkokierroksella. Tätä edelsi kuitenkin vakuuttavat kotivoitot Wiganista ja Nottinghamista. Bees on luokan Derbyä vahvempi joukkue, joten kotietu huomioiden ottelun lähtökohdat ovat hyvin tasaiset. 28% pelattu Brentford on paras merkki. X2 ja 12 ovat molemmat hyviä valintoja.

10: Middlesbro-Swansea (51-28-21)

Konkarimanageri Tony Pulisin johtama Middlesbrough on aloittanut kauden hyvin. Boro on sarjan kakkosena ja päästänyt vain kolme maalia kahdeksaan otteluun. Viime lauantaina joukkue hävisi Teemu Pukin maalilla Norwichin vieraana 1-0, mutta kuittasi tämän kaatamalla Boltonin viikkopelissä 2-0. Swansea hävisi keskiviikkona tasaisen matsin Stoken vieraana. Valioliigasta pudonnut Swans on laatujoukkue, mutta peli ei ole vakuuttanut missään vaiheessa. Joukkueen vahvuus on puolustus, joten odotettavissa lienee hyvin vähämaalinen matsi. Boro ansaitsee reilun 50% suosikkiaseman, mutta Vakion 58% on hieman liikaa. Paras merkki on 15% pelattu Swansea, joten lapulle 12 tai X2.

11: Leeds-Birmingham (60-25-15)

Leeds on ollut ensimmäisestä kierroksesta lähtien Championshipin tämän kauden kohujoukkue. Marcelo Bielsa on saanut Unitedin pelaamaan nautittavaa futista, ja tulosta tulee. LUFC on koko sarjan ainoa tappioton joukkue kahdeksan kierroksen jälkeen. Birmingham on puolestaan koko sarjan ainoa voitoton joukkue. Brummies on pelannut saldon 0-6-2 ja tehnyt vain viisi maalia, joten ottelut ovat olleet erittäin vähämaalisia. Leeds on selvä suosikki, mutta 72% on kyllä liikaa. Kannattaa varmistaa kotivoitto oman maun mukaan tasurilla tai vierasvoitolla. Olisiko tässä matsi, jossa molempien nollat rikkoutuvat?

12: Aston Villa-Sheff W (58-22-20)

Aston Villa on aloittanut kauden suurin piirtein odotetusti. Villa on kärsinyt vasta yhden tappion, mutta turhan monta tasapeliä pitää joukkueen top 3:n ulkopuolella. Viikolla Villa kaatoi helposti Rotherhamin kotonaan 2-0. Sheffield Weds hävisi keskiviikkona Nottinhgamille maalein 2-1. Pöllöt voittivat kolme matsia putkeen kierroksilla 4-5-6, mutta nyt on tullut taas lunta tupaan. Wedsin peleissä nähdään runsaasti maaleja, ja samaa lienee tässäkin luvassa. Villa on jäänyt jostain syystä rajusti alipelatuksi, joten napataan 45% merkitystä ykkösestä varma.

13: QPR-Norwich (40-24-36)

Queens PR aloitti kauden murhaavasti neljällä tappiolla ja maalierolla 2-13. ’Ärrät’ ovat sittemmin ryhdistäytyneet ja pelanneet neljä viimeisintä ottelua saldolla 3-1-0. QPR voitti viikolla Millwallin Lontoon paikallispelissä 2-0. Norwich kaatoi puolestaan Readingin viikkopelissä 1-2. Suomen maajoukkuemies Teemu Pukki osui jo neljännessä Norwichin pelissä peräkkäin, joten kyseessä on tällä hetkellä kuuma pelaaja. Joukkueilla ei ole tällä hetkellä suurempaa tasoeroa, kun QPR on päässyt vahvaan iskuun. Vakiossa kohde on pelattu hyvin tasan, joten 1_2 on maistuva valinta. Ottelun maaliodotusarvo on suht korkea, joten tasapelin riski on normaalia pienempi.

Parhaat varmat: 2:1, 5:1, 12:1
Parhaat ohipelit: 8:X2, 9:X2, 11:X2

Kuva: Ian Wilson from London, England (Villa Park) [CC BY 2.0], via Wikimedia Commons

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!