KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Lauantain perinteinen Vakioveikkaus palaa jälleen tuttuun formaattiinsa, eli sisältönä on kohteita Valioliigasta ja Championshipista. Tarjolla on mielenkiintoinen kuponki, jonka parhaat ohipeli-ideat löytyvät loppupään kohteista. Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut merkit.

1: Stoke-Tottenham (9-19-72)

Stoken voitoton putki venyi viime sunnuntaina jo kahdeksaan otteluun. Potters hävisi puhtaasti 3-0 Arsenalin vieraana, eikä joukkue ole tehnyt kuin yhden osuman neljässä matsissa. Lisäksi riesana ovat lukuisat loukkaantumiset. Spurs mursi 28 vuoden voitottoman putken Chelsean vieraana ja haki Stamford Bridgeltä arvokkaan 1-2 voiton. Tottenham on todella kovassa tikissä ja kelpaa osuvana merkkinä sekä oikein pelattuna varmaksi.

2: Leicester-Newcastle (52-27-21)

Leicester tulee otteluun kahden vierasvoiton siivittämänä. Se kaatoi viime lauantaina Brightonin 0-2 ja sitä ennen West Bromwichin 1-4. Ketut ovat tukevasti liigan top kympissä, mihin joukkue myös kuuluu. Newcastle on hävinnyt viimeisen seitsemän ottelun aikana vain Liverpoolille vieraissa, ja takana on kaksi erinomaista kotivoittoa nollapeleillä. Leicester pelattu selvästi liikaa, joten ykkösen rinnalle kannattaa uhrata vaihtomerkkejä (myös X2 kelpaa).

3: Watford-Burnley (37-30-33)

Watfordin kolmen kotivoiton putki katkesi viime viikolla, kun Bournemouth riisti 2-1 johdon 90’ minuutin tasoitusmaalilla. Hornetit ovat olleet vieraissa kammottavan huonoja, mutta kotona peli kulkee. Burnley on ottanut kaksi komeaa voittoa reissupeleissä: ensin kaatui West Ham 0-3, ja viikko sitten WBA antautui maalein 1-2. Clarets on hävinnyt vain yhden seitsemästä edellisestä ottelustaan. Vakiossa tämä ympäripyöreä kohde on pelattu täysin oikein, joten peliprosentit eivät tarjoa suurempia vinkkejä.

4: Brighton-Huddersfield (53-27-20)

Brighton näyttää sarjanousijoista selvästi vahvemmalta. BHAFC on voittanut kolme kotipeliä putkeen ja pelannut seitsemän kotimatsia saldolla 4-2-1. Huddersfield ei ole tehnyt maaliakaan neljään otteluun, ja Terrierit valuvat uhkaavasti kohti putoamisviivaa. Viime matsit ovat olleet etenkin hyökkäyspelin osalta todella heikkoja. Brighton ei 64% pelattuna maistu millään varmaksi asti, joten kohde huutaa ristivarmistusta.

5: Bournemouth-Crystal P (49-24-27)

Bournemouth on ollut yksi kevätkauden parhaista joukkueista top vitosen alapuolella. Cherries on hävinnyt jouluaaton jälkeen vain kaksi kolmestatoista ottelusta. Viikko sitten joukkue puristi yliajalla tasoihin Watfordin vieraana. Crystal Palace on hävinnyt viisi kuudesta edellisestä matsista, mutta syy on pitkälti otteluohjelmassa. Palacella riittää edelleen myös poissaoloja, ja Bournemouth on puoli luokkaa parempi jengi. 42% pelattu kotivoitto on mainio varmaidea.

6: West Bromwich-Swansea (37-28-35)

West Bromwichin putoaminen alkaa olla käytännössä sinetöity. Vaikka Albion voittaisi kaikki loput kuusi ottelua, se ei todennäköisesti siltikään riittäisi sarjapaikan säilyttämiseen. Nyt jos koskaan kyseessä on ns. last chance saloon. Takana on kuitenkin hirvittävä tappioputki, joka ei näytä loppuvan. Swansea on joukkueista parempi, mutta ei sentään ansaitse vierassuosikin asemaa, kuten vakiokansa ehdottaa. Nostetaan 31% pelattu WBA rohkeasti varmaksi.

7: Manchester City-Manchester United (51-27-22)

Klassinen Manchesterin derby pelataan nyt mielenkiintoisessa välissä. Kotijoukkue Citylle ottelu osuu pahasti Mestarien liigan väliin. Guardiolan joukot ottivat viikolla rumasti turpaan Liverpoolin vieraana, ja toinen osa pelataan jo ensi viikon tiistaina. Naapuri United lähti laulukuoroon Euroopasta aiemmin, mutta kotimaassa punakone on voittanut kuusi matsia peräkkäin. Vakiossa City on pelattu aivan oikein, joten erityistä suositusta on vaikea antaa. Cityn riesana on lisäksi tähtihyökkääjä Sergio Agueron lähes varma poissaolo.

8: Millwall-Bristol City (50-26-24)

Pakko se on uskoa: sarjanousija Millwall taistelee tosissaan noususta Valioliigaan. Lions on vain pisteen päässä playoffs-viivalta, kun sarjaa on pelaamatta kuusi kierrosta. Millwall ei ole hävinnyt neljääntoista liigaotteluun, joten joukkueen pelivire ei voisi juuri olla parempi. Vierailija Bristol jäi täysin Brentfordin jyrän alle maanantaina. City on ollut pelillisesti huono viime viikot, mutta roikkuu edelleen playoffs-viivan tuntumassa – tasapisteissä Millwallin kanssa. Millwallin voi jättää pienissä järjestelmissä ylipelattunakin varmaksi. Jos rahaa löytyy, kannattaa poimia mukaan 18% pelattu Bristol.

9: Birmingham-Burton (45-28-27)

Katastrofaalista kautta pelaava Birmingham on herännyt viime hetkillä – kiitos keväällä tehdyn valmentajanvaihdoksen. Joukkue voittanut kolme matsia putkeen ja noussut pois putoamisviivan alapuolelta. Peliesitykset ovat myös olleet kelvollisia. Burton taistelee edelleen, mutta voitot ovat todella tiukassa. Tämä on yksi harvoista vierasmatseista, jossa Albionilla on siedettävät mahdollisuudet voittoon. Jopa 71% pelattu Birmingham on kupongin paras ohipeli-idea. Tällaisissa matseissa ei ole koskaan jättisuosikkeja.

10: Middlesbrough-Nottingham (64-23-13)

Boron hyvä kevätvire on hyytynyt pahasti viime kierroksilla. Maanantaina se jäi ansaitusti tasuriin sarjajumbo Burtonin vieraana. Tätä edelsi kotitappio Wolvesille ja onnekas tasapelipiste Brentfordilta. Nottinghamilla on lepoetu, sillä joukkue ei pelannut lainkaan alkuviikolla. Forest hävisi viime perjantaina ansaitusti Millwallin vieraana 2-0, ja tätä edelsi kolme 0-0 tasapeliä. Perjantain tappio oli ensimmäinen seitsemään otteluun. Boro on selvä suosikki, mutta 18% pelattu tasuri kannattaa poimia mukaan. 0-0 tasapelin riski on korkea.

11: Sheffield Weds-Fulham (22-24-54)

Sheffield Weds otti maanantaina todella tärkeän 1-3 voiton Sunderlandin vieraana. Kyseessä oli kolmas voitto peräkkäin, ja nämä pistepotit ovat nostaneet Pöllöt käytännössä turvaan putoamistaistelusta. Fulham on ollut hurjassa vireessä koko kevään, ja Mökkiläiset taistelevat jopa suorasta noususta. Takana on hallittu 2-0 voitto Leedsistä tiistailta. Hirmuisessa iskussa oleva Fulham kelpaa 53% pelattuna varmaksi tässä kohteessa.

12: Reading-Preston (29-27-44)

Reading vaihtoi viikko sitten päävalmentajaa, ja tämä peliliike toi kauan kaivatun voiton heti Paul Clementin ensimmäisessä ottelussa QPR:n isäntänä. Reading oli kuitenkin jyrän alla koko matsin, ja palasi tappioiden tielle heti viikolla Villan vieraana (3-0). Preston on hävinnyt kolme neljästä edellisestä ottelustaan. PNE on ollut playoffs-viivalla monta kuukautta, mutta nyt pelivire uhka hyytyä ratkaisukierroksilla. Tässä kohteessa pelivalinnaksi maistuu parhaiten 1_2.

13: Derby-Bolton (57-25-18)

Kotijoukkue Derby otti maanantaina ensimmäisen voittonsa yhdeksään otteluun. Preston kaatui kyllä 0-1, mutta Derby oli kentällä jälleen aneeminen. Aivan kuten perjantain rumassa 1-4 kotitappiossa Sunderlandille. Rams on putoamassa auttamatta playoffs-taistelusta näillä esityksillä. Bolton on hävinnyt kaksi peliä putkeen, eikä joukkue ole esiintynyt myöskään edukseen. Vierailla riittää yhä paljon pelattavaa putoamistaistelussa. Haetaan tässä kohteessa rohkeasti ohipeli 70% merkitystä kotivoitosta. Derbyn nykyvire ei vakuuta lainkaan, eikä tasoero ole lähellekään peliprosenttien kaltainen.

Parhaat varmat: 1:2, 5:1, 6:1
Parhaat ohipelit: 2:2, 9:2, 13:2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *