KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Perinteinen lauantaivakio koostuu tällä kertaa pääosin Kakkosen pelikohteista. Veikkausliigasta ja Ykkösestä on tarjolla kolme ottelua.

Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyysarvio. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät parhaat yli- ja alipelatut kohteet.

1: HJK-TPS (80-14-6)

HJK on ollut selvästi Veikkausliigan vahvin joukkue. Nyt sen kausi on kriittisessä vaiheessa, sillä ohjelmaan tulevat Mestarien liigan karsintaottelut. Klubi pelasi tiistaina Färsaarilla Vikinguria vastaan, ja toinen osa on edessä tiistaina. Näin ollen lauantain matsissa nähdään todennäköisesti rotaatiota. Sarjanousija TPS on alkanut parantaa otteitaan koko ajan kauden edetessä, ja joukkue on hävinnyt vain yhden edellisestä kuudesta ottelustaan. Klubi on asetelmasta huolimatta jättisuosikki, ja oikein pelattuna se kannattaa jättää usein osuvaksi varmaksi.

2: PS Kemi-FC Honka (24-26-50)

PS Kemin kausi on ollut toistaiseksi katastrofi. Joukkue on hävinnyt viisi ottelua putkeen ja makaa tällä hetkellä taulukon pohjalla. Kemissä on myös vaihdettu päävalmentajaa, mikä voi auttaa joukkuetta hieman. Sarjanousija Honka on osoittanut kuuluvansa Veikkausliigan. Espoolaiset ovat pelanneet erinomaisesti koko kauden ja kärsineet vasta kolme tappiota. Honka ansaitsee selvän suosikkiaseman, mutta Kemin piristymiselle kannattaa antaa mahdollisuus. Poimitaan siis vierasvoiton rinnalle vain 21% pelattu ykkönen.

3: Inter-SJK (40-25-35)

Inter jatkoi viikko sitten hyviä vierasotteitaan ja aiheutti FC Lahdelle sen ensimmäisen kotitappion. Interin vierassaldo 4-3-3 on erinomainen, mutta kotona joukkue on ollut katastrofaalisen huono. SJK kaatoi hieman yllättäen sarjakakkosen RoPSin 2-1 edellisellä kierroksella. Kyseessä oli toinen peräkkäinen kotivoitto sarjan kärkijoukkueesta ja kolmas tappioton peli. Onko SJK pikkuhiljaa löytämässä omaa tasoaan? 27% pelattu SJK on kohteen selvästi paras merkki. Sen rinnalle kannattaa kuitenkin hakea myös Interin voitto, eli 1_2.

4: FC Haka-AC Kajaani (53-23-24)

FC Haka yllätti kaikki voittamalla viikko sitten AC Oulun vieraissa 0-1. Hakan saldo on viidestä edellisestä ottelusta 3-1-1, ja ainoa tappio on sarjakärki HIFK:lle vieraissa. Kajaani hävisi epäonnisesti KPV:lle kotonaan 0-1. Joukkue esiintyy kentällä todella pirteästi viikosta toiseen, ja otteluissa nähdään usein maaleja molempiin päihin. 65% pelattu Haka huutaa vähintään varmistusta, mutta rohkeat ottavat kotivoitosta ohipelin.

5: EIF-KPV (35-33-32)

EIF jatkoi viikko sitten hyvää pelivirettään kaatamalla JJK:n kotonaan 2-1. Joukkue on voittanut kolme neljästä edellisestä ottelustaan ja kärsinyt koko kaudella vasta yhden tappion. KPV haki arvokkaan vierasvoiton Kajaanista 0-1, ja kyseessä oli kolmas voitto neljästä ottelusta 1-0 lukemin. Joukkueen peli ei edelleenkään vakuuta, ja KPV:n ottelut ovat jatkuvasti erittäin vähämaalisia. Aiempi kohtaaminen päättyi Kokkolassa 0-0, ja tämä tulos on jälleen hyvin lähellä. Ottelu on pelattu Vakiossa kohdalleen, ja se kannattaa raksia umpeen, jos mahdollista.

6: KTP-AC Oulu (37-26-37)

KTP pelasi viime lauantaina vaiherikkaan ottelun Klubi-04:n vieraana. Kotkalaiset missasivat rangaistuspotkun, mutta nousivat yliajalla 3-3 -tasapeliin. Tätä ennen KTP otti myös arvokkaan kotivoiton AC Kajaanista. AC Oulu hävisi yllättäen Hakalle kotonaan. Hyvä alkukesän vire on nyt hyytynyt kahteen tappioon ilman yhtään tehtyä maalia. Sarjan kakkospaikka alkaa pahasti karkaamaan, jos Oulu ei palaa pikaisesti voittojen tielle. Vakiossa KTP on saanut aivan liikaa pelikannatusta, joten ohitetaan 52% pelattu ykkönen!

7: KuFu-SJK Akatemia (42-23-35)

KuFu:n neljän ottelun tappioton putki katkesi viikko sitten TPV:n vieraana. Kuopiolaiset ovat silti osa C-lohkon äärimmäisen tiukkaa nousutaistelua, jossa viisi joukkuetta on vain pisteen sisällä toisistaan. Lohkon kärkipaikkaa pitää hallussaan SJK:n akatemia, joka murskasi Tampere Unitedin maalein 5-2. SJK:n nuoriso on tehnyt eniten maaleja C-lohkossa, ja joukkue on tasoltaan aavistuksen KuFua parempi. Ottelu on pelattu Vakiossa aivan kohdalleen ja korkea maaliodotusarvo tarkoittaa pientä tasapelin riskiä. 1_2 on hyvä valinta.

8: PK37-TPV (17-23-60)

PK-37 nappasi kaksi viikkoa sitten harvinaisen voiton, kun se kaatoi OLS:n vieraissa maalein 2-3. Tämä yllätystulos oli silloin myös vakiovihjeemme ideana. Joukkue kuuluu lohkon heikoimpien joukkoon. TPV kaatoi puolestaan KuFun viikko sitten kärkimatsissa 2-0. Vierailijat ovat tasoltaan C-lohkon eliittiä ja kamppailevat tänä vuonna suorasta noususta. TPV on ottelussa vahva suosikki, mutta vakiokansa on hieman alimerkinnyt vierasjoukkueen kannatusta. Tamperelaiset kelpaava näin ollen maistuvaksi varmaksi!

9: JBK-OLS (52-24-24)

Jaron kakkosjoukkue JBK on alkanut parantaa huimasti tasoaan surkean alkukauden jälkeen. Takana on kaksi vakuuttavaa vierasvoittoa: 1-4 Kraftista sekä 0-3 VIFK:sta. JBK on noussut vauhdilla pois putoamistaistelusta. Nousijajoukkue OLS on pelannut myös tasoonsa nähden mainion kauden. Joukkue on hävinnyt vain yhden kahdeksasta edellisestä ottelustaan. Viikko sitten OLS nujersi heikon TP-47:n kotonaan 2-1. JBK on luokkaa parempi joukkue, ja maistuu tässä selkeänä kotisuosikkina varmaksi, kun peliprosentit ovat hyvin kohdallaan.

10: TamU-VIFK (48-25-27)

Tampere Unitedin kausi on mennyt piloille surkeiden vierasotteluiden vuoksi. Tästä saatiin taas todistusaineistoa viikko sitten, jolloin joukkue hävisi SJK Akatemialle maalein 5-2. TamU on todennäköisesti mukana putoamistaistelussa koko loppukauden. Vaasan kakkosjengi VIFK on pelannut kauden rajusti alakanttiin. Tuloksellisesti hyvin alkanut kausi on sulanut täysin surkeiden peliesitysten myötä, ja kuuden edellisen ottelun saldo on lohduton 0-1-5. Vakiossa TamU:n suosikkiasemaa on selkeästi liioiteltu, ja kohteen paras merkki on vain 20% pelattu vierasvoitto. X2, 1X2 ja 12 ovat kaikki hyviä valintoja

11: TP47-GBK (14-15-71)

TP-47 on tällä hetkellä matkalla kohti Kolmosta. Joukkue on onnistunut voittamaan vain yhden ottelun koko kaudella, ja saldona on ansaittu jumbosija. Torniolaisten hyväksi on kuitenkin todettava se, että peliesitykset ovat parantuneet rajusti alkukaudesta. Tulokset ovat silti kiven alla. GBK on yksi C-lohkon laatujoukkueista. Alkukauden kompuroinnin jälkeen GBK on päässyt kovaan vireeseen ja kaatoi edellisessä ottelussaan kärkiseura TPV:n maalein 3-0. GBK on ottelussa jättisuosikki, ja Vakiossa vierasvoitto on jäänyt jopa alipelatuksi. Maistuva varma!

12: FC Espoo-GrIFK (27-23-50)

FC Espoo on B-lohkon keskivaiheilla saldolla 5-0-6. Espoolaisten ovat materiaalinsa mukaisilla sijaluvuilla, eikä joukkueella pitäisi olla asiaa putoamiskarsintaan tai sarjanousuun. GrIFK on monta luokkaa vahvempi ryhmä ja kamppailee paluusta Ykköseen. Kotona peli kulkee, mutta vieraissa takana on kaksi peräkkäistä tappiota. IFK ansaitsee Espoossa todella selvän suosikkiaseman, ja vakiokansa on tällä kertaa täysin samaa mieltä. Peliprosentit eivät tarjoa nyt suurempia ideoita.

13: KäPa-Kiffen (36-30-34)

KäPa on B-lohkon sijalla 9. Joukkue on saanut umpisurkean alkukauden jälkeen hieman tuloksia ja taisteli edellisessä ottelussa myös tasapelin kovan MuSan isäntänä. KäPa on tehnyt vain kahdeksan maalia 11 ottelussa, ja pelit ovat jatkuvasti hyvin vähämaalisia. Samaa voidaan sanoa myös Kiffenistä, joka on tehnyt koko kaudella vasta viisi maalia. Kiffenin kurssi on alaspäin, sillä joukkue ei ole voittanut otteluakaan lähes kahteen kuukauteen. Kyseessä on todennäköisesti erittäin tasainen ja vähämaalinen vääntö. 55% pelattu KäPa on ehdottomasti ohituksen paikka!

Parhaat varmat: 1:1, 8:2, 11:2
Parhaat ohipelit: 6:x2, 10:x2, 13:x2

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!