KERROIN

?
0
pv
0
t
0
min
0
s

Brittifutiksessa lähestytään kauden ratkaisuhetkiä, joten pelikohteiden valinnassa kannattaa huomioida tarkasti molempien osapuolten motivaatio. Suosi sellaisia joukkueita, joilla on vielä pelattavaa sarjanousun tai putoamisen suhteen. Ottelun perässä on sen 1-X-2 todennäköisyys. Vertaa näitä lukuja Vakion peliprosentteihin, niin löydät yli- ja alipelatut merkit.

1: Burnley-Leicester (37-28-35)

Burnley on päässyt kauden loppuhetkillä hienoon vireeseen ja voittanut neljä ottelua peräkkäin. Kolme näistä on kaiken lisäksi tullut vieraskentällä. Valioliigan sija 7 tuo todennäköisesti paikan Eurooppa-liigan karsintaan, joka on täysin Burnleyn haarukassa. Leicesterin neljän ottelun tappioton putki katkesi viikko sitten Newcastlen isäntänä todella huonolla esityksellä. Perustasoltaan Ketut ovat kotijoukkuetta luokan laadukkaampi, ja Vakiossa 50% pelattu ykkönen on syytä ohittaa.

2: Swansea-Everton (41-28-31)

Swansea on ollut yksi vuoden 2018 pirteimmistä joukkueista, mutta viime viikot ovat olleet tahmeita. Takana on kolme vierasottelua putkeen, joissa Swansean hyökkäyspeli on ollut aivan olematonta. Evertonin kausi päättyy keskikastiin, eikä joukkueella ole suurempaa panosta. Reissupelit ovat olleet täyttä tuskaa, ja nyt myös ex-Swansea stara Gylfi Sigurdsson on ulkona. Motivaatioedusta nauttiva Swansea kelpaa 36% pelattuna hienosti varmaksi. Kotijoukkue tarvitsee pisteitä välttääkseen putoamisen.

3: Huddersfield-Watford (35-28-37)

Huddersfield tulee otteluun kovat paineet niskassaan. Takana on neljä voitotonta matsia taulukon häntäpään joukkueita vastaan, ja saldona vain yksi tehty maali. Terrierit ovat valuneet vaarallisesti kohti putoamisviivaa. Watfordin hyvä alkukausi on Huddersfieldin tapaan muisto vain, ja takana on myös neljä voitotonta ottelua. Hornettien oma pää soi jatkuvasti, ja etenkin vieraspelit ovat yhtä tervanjuontia. Ympäripyöreässä matsissa vain 25% pelattu Watford houkuttelee riskillä jopa varmaksi asti!

4: Crystal Palace-Brighton (48-28-24)

Roy Hodgsonin pelastusoperaatio Crystal Palacen ohjaimissa on edelleen kriittisessä tilassa. Joukkue on menettänyt kahdessa edellisessä matsissa tärkeitä pisteitä hieman epäonnisesti, ja putoamisviiva on edelleen vain parin pisteen päässä. Brighton tarvitsee todennäköisesti vain yhden voiton säilyäkseen sarjassa. Vieraissa joukkue on kuitenkin ollut kovin onneton koko kauden ajan. 61% pelattu ykkönen on pahasti liikaa, mutta ohipeli ei oikein houkuttele. Varmista Palace ainakin ristillä.

5: Liverpool-Bournemouth (78-13-9)

Liverpool kaatoi viikolla Manchester Cityn toiseen kertaan Mestarien liigassa ja eteni kilpailun välieriin. Bournemouthin kohtaaminen voi hyvin olla ns. letdown-matsi, jossa Jurgen Klopp lepuuttaa parhaansa mukaan tähtipelaajiaan. Bournemouth on käytännössä varmistanut sarjapaikkansa, ja joukkue voi pelata loppukauden rennosti ilman paineita. Liverpool lienee pakkovarma etenkin pienillä kupongeilla, sillä ykkönen toteutuu niin todennäköisesti myös kevyellä rotaatiolla.

6: Norwich-Cardiff (25-27-48)

Norwichin kausi on paketissa taulukon keskivaiheilla, mutta joukkue on kiusannut viime kierroksilla motivoituneita vastustajiaan. Viikolla se ryösti Sunderlandilta kaksi arvokasta pistettä loppuhetken maalilla, ja viime lauantaina Norwich kaatoi Aston Villan 3-1. Cardiff hävisi nimenomaan Villalle tiistaina ja putosi suoran nousijan paikalta. Takana on kaksi tappiota kärkijoukkueille, joten nyt on ryhtiliikkeen paikka. Vakiossa motivoitunut Cardiff kelpaa 49% pelikannatuksella varmaksi.

7: Middlesbrough-Bristol City (58-24-18)

Boron playoffs-haaveet kokivat viikolla kolauksen, kun joukkue taipui Sheffield Unitedin vieraana 2-1. Grant Leadbitterin 25” kohdalla ottama punainen kortti kävi kalliiksi. Kokonaisuutena Boro on ollut kelpo vireessä parin kuukauden ajan. Bristolin kevät on sujunut mollivoittoisesti, ja joukkueen esitykset ovat kentällä varsin keskinkertaisia. City on yhä kiinni playoffs-paikoissa, mutta venyminen top 6-sijoille yllättäisi. 65% pelattu Boro on hieman nihkeä varma, mutta pienissä järjestelmissä vaihtomerkit voi säästää muihin kohteisiin.

8: Reading-Sunderland (47-26-27)

Reading on alkanut osoittaa elonmerkkejä vaihdettuaan valmentajaa neljä kierrosta sitten. Saldona on kaksi kotivoittoa ja kaksi vierastappiota sarjan eliittijoukkueille (Fulham, Aston Villa). Royals ei vielä vakuuta pelillisesti, mutta saa vihdoin tuloksia. Sunderland on myös parantanut otteitaan edellisten kierrosten aikana. Viikolla se menetti arvokkaat kaksi pistettä Norwichia vastaan 89’ tasoitusmaaliin, joka saattaa käydä kalliiksi. Kolmen pisteen potteja on otettava vähintään kaksi kappaletta loppukauden peleissä, jotta putoaminen voidaan välttää. Ohitetaan tässä kohteessa 58% pelattu Reading, joka ei vieläkään vakuuta parista voitosta huolimatta.

9: Barnsley-Bolton (44-28-28)

Barnsley on esiintynyt viime viikkoina pirteästi, mutta valitettavasti tämä ei näy tulostaululla. Lauantaina Tykes kaatoi kyllä Sheffield Unitedin 3-2, mutta saldona on vain kaksi voittoa viiteentoista otteluun. Bolton peli on alkanut hajota vaarallisesti, ja Trotters on hävinnyt jo neljä ottelua peräkkäin. Joukkue on kaksi pistettä putoamisviivan alla olevan Barnsleyn yläpuolella, joten kyseessä on kyllä klassinen kuuden pisteen ottelu. Vakion peliprosenteilla kohteeseen maistuu parhaiten 1_2.

10: Burton-Derby (20-27-53)

Burton rimpuilee minkä pystyy, mutta voittoja ei vain tule ei sitten millään. Saldona on vain yksi täysi pistepotti seitsemästätoista edellisestä ottelusta. Viikolla Burton romahti 0-5 kotitappioon Hullin isäntänä, mikä taisi olla lopun alkua. Derbyn orastava voittoputki loppui tylysti Wolvesin vieraana keskiviikkona. Joukkueen kevätkausi on ollut todella nihkeä. 70% pelattu Derby on ehdottomasti ohitettava, tai merkittävä vähintään 1X2. Vierasjoukkueella on myös yksi lepopäivä vähemmän, mikä tuntuu tiiviissä otteluohjelmassa. Tämä matsi lienee ns. last chance saloon Burtonille sarjapaikan säilyttämisen suhteen, joten joukkue hakee voittoa varmasti myös riskillä.

11: Nottingham-Ipswich (46-27-27)

Nottingham hävisi tiistaina Brentfordin isäntänä 0-1. Kyseessä oli kolmas peräkkäinen tappio, ja kuudes ottelu putkeen ilman tehtyä maalia. Aitor Karanka on kyllä korjannut joukkueen puolustuspeliä, mutta se on tehty täysin hyökkäyksen kustannuksella. Ipswichillä on takanaan myös pelillisesti heikko jakso, vaikka se kaatoikin Barnsleyn viikko-ottelussa. Tractor Boys menetti myös tuon voiton jälkeen valmentaja Mick McCarthyn, joten loppukausi voi olla aikamoista pelailua. Hieman ylipelattu Nottingham kelpaa varmaksi asti, sillä motivaatioetu on tässä niin merkittävä.

12: Hull-Sheffield Weds (52-24-24)

Hull tulee tähän otteluun itseluottamusta puhkuen. Tiikerit ovat murskanneet edellisissä peleissään Burtonin 5-0 ja QPR:n maalein 4-0. Sarjapaikka alkaa olla yhtä voittoa vaille turvattu. Vierailija Sheffield Weds on ollut huono viime peleissään, ja hävisi viikolla rumasti QPR:n vieraana 4-2. Hull on tällä hetkellä luokkaa parempi ja selkeä suosikki. Kotivoiton rinnalle voi kalastella 17% pelatun vierasvoiton, vaikka Hull tässä vaikuttaakin ennakkoon hyvin todennäköiseltä voittajalta.

13: QPR-Preston (35-28-37)

QPR on ollut edellisissä kotipeleissään hurjana: saldona on 4-2 voitto Sheffield Wedsistä ja 4-1 voitto Norwichista. Nämä siitäkin huolimatta, että joukkueella ei ole sarjan kannalta ihmeemmin pelattavaa. Prestonilla on yhä kaikki saumat playoffs-paikoille. Joukkueen taso on hieman heitellyt viime viikkoina, mutta PNE voidaan nostaa motivaatioedun myötä marginaaliseksi suosikiksi. Vakion peliprosentit houkuttelevat nostamaan motivoituneen Prestonin jopa varmaksi kakkoseksi!

Parhaat varmat: 2:1, 3:2, 6:2
Parhaat ohipelit: 1:X2, 8: X2, 10: 1X

Tule keskustelemaan pelikohteista myös Veikkausvihjeet & Pitkäveto Facebook-ryhmään! Tarjolla on päivittäin tipsejä eri lajeihin, ja ryhmässä on jo 1500+ jäsentä. Tule voittamaan kimpassa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *